Meme ucu ve çevresinde oluşan kılların cımbız, ağda, epilatör ya da tüy dökücü kremler kullanılarak alınması veya köklerinden koparılması hassas yapıdaki göğüs ucunun mikrop kapmasına, iltihaplanmasına ya da bir takım meme hastalıklarının oluşmasına yol açabilmekte hatta kıl probleminin artmasına neden olabilmektedir.
Önemli bir sebep bulunamadı ve yapılması gereken eğer bu kıllardan kurtulmaksa epilasyon ya da ağda tercihler arasındadır. Meme çevresindeki kılları cımbızla çekmek ya da jilet ile kesmek uygun değildir, ucundan temiz bir makasla kesip kökünü güçlendirmemek doğru olan yöntemdir.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Uzun kıl çekerken kırılır. Bu sebeple kullar çok uzunken ağda yapılmamalı. Ağdadan sonra tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalı. Bu uygulama zamanla tüylerin yoğunluğunun azalmasını sağlar ve batık riskini azaltır.
Düğün Ağdası/Epilasyonu ne zaman yapılmalı? Düğün ağdası veya epilasyon gelinlerin düğün öncesi uyguladığı bakımlardan biri. Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor.
İlgili 17 soru bulundu
· Bazı uzmanların değerlendirmelerine göre, bikini bölgesinin dudaklarını çekiştirmeye bağlı olarak sarkmalar yaşanabilir. Ağda sarkma yapar mı diye düşünüyorsanız, bikini ağda yaptıranlar ile iletişime geçebilirsiniz. · Sıcak ağda ile bikini bölgesi yanabilir.
Regl döneminin bitmesinin ardından iki ya da üç gün içerisinde vücut kendi dengesine kavuşacaktır. Bu süreden sonra ağda işlemini yaptırılması daha sağlıklı ve daha uzun süreli olacaktır.
Tüylerin 0,65 cm ila 1,5 cm uzunluğunda olduğundan emin ol.
Ağda yapmadan önce, bikini bölgendeki tüylerin ideal uzunlukta olması önemlidir.
Ağda mı jilet mi sağlıklı? Ağda da, jilet de doğru uygulandığında gayet sağlıklı yöntemler. Ancak hassas bir cilde sahipseniz, kolayca kabarıyor ve kızarıyorsanız jilet kullanabilirsiniz.
Sir ağda uygulamaları sayesinde kıl kökleriniz zamanla zayıflar ve incelir düzenli kullanımda da tüyleriniz daha seyrek çıkar. Aynı zamanda sir ağdalar cildinizden ölü hücreleri arındırarak yenilenmiş bir cilt görünümüne de kavuşmanızı sağlar.
Sir ağda kadınlardaki göbek ve sırt kıllarından kurtulmanın en etkili yoludur. Ağda ile alınan kıllar uzun süre çıkmaz ağdanın en önemli avantajı budur. Ağda yapmadan ağda bölgesine eczanede satılan eczacının önerdiği kremi sürmek veya bebe pudrası serpmek acısız bir şekilde ağda yapmanızı sağlayacaktır.
Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar. Tamamen eski uzunluklarına ulaşmaları ise bir ayı bulabilir. Elbette bunlar ortalama rakamlar. Ağdadan sonra tüyler kaç günde çıkar sorusu yerine erken çıkmaya sebep olan şeyleri tespit etmek ve geciktirme yöntemlerini uygulamak daha iyi olur.
Kadınlarda görülen göbek kılı hastalık olmamakla birlikte hastalık belirtilerine işaret edebilmektedir. Aşırı göbek kıllanması en fazla 15-16 ve 45-50 yaşları arasında görülmektedir.
Tüylerin 0,65 cm ila 1,5 cm uzunluğunda olduğundan emin ol.
Ağda yapmadan önce, bikini bölgendeki tüylerin ideal uzunlukta olması önemlidir. 0,65 cm'nin altındaki tüyler çok kısadır çünkü ağdanın yapışacağı kadar tüy yoktur.
Düğün Ağdası/Epilasyonu ne zaman yapılmalı? Düğün ağdası veya epilasyon gelinlerin düğün öncesi uyguladığı bakımlardan biri. Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor.
Ağda sonrası sivilce oluşumunu önlemek için alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır.
Bu sebeple ağda sonrası cinsel ilişkiye girmenizde sakınca bulunmamaktadır.
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir.
İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir. İnce tüy diyebileceğimiz kıllar hormon bağımsız ve her iki cinste de aynıdır. Kalın tüyler ise hormon bağımlı olup kadında ve erkekte dağılımı farklılık gösterir.
Şunu da söylemek gerekir; ağda başlarda acı verebilir ama vücudunuz zamanla bu acıya alışacak ve çok acımayacaktır. Bu sebeple ağdanızı belirli bir düzen içinde yapmaya özen göstermelisiniz.
Evde yapılan şeker ağdaları, kıl köklerini besler.
Kişiye göre değişen bu durum bir anormali olmadıkça 9 yaşından 12 yaşına kadar olabilir. Bu tüylerin alınmasında hiçbir sakınca yoktur. 10 yaşında ağda yapılır mi evet yapılır; ancak bu yaşta seçilen epilasyon yöntemi ne olursa olsun yanında bir yetişkinin yardımcı olması gereklidir.
Yalnızca kadınların %1.8'inde bu uzunluk 3.8 cm'den fazladır. 9) İnsan saçı 7 yıla kadar yaşayabiliyorken, genital bölgedeki kılların ömrü yaklaşık 3 haftadır. Yani, belirli bir süreden sonra genital bölgedeki kılların uzaması durur.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri