Meram ilçe sınırları içerisinde yer alan mahalle sayısı 69'dur. Şehrin gürültüsünden uzak olması sebebiyle her zaman yerleşimde ön sırayı alan ilçemizin nüfusu da son yıllarda ciddi artışlar göstermiştir. 2019 yılı itibariyle adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre ilçe nüfusu 344.546 olarak tespit edilmiştir.
Meram, Konya ilinin merkez ilçelerinden olup, şehrin güneybatı kısmında yer alır. Ankara-Konya, Isparta-Konya, Antalya-Konya, Mersin-Konya ve Adana-Konya olmak üzere beş önemli yolun geçtiği merkezdedir.
2006.1987 günü TBMM'de kabul edilerek 27.06.1987 gün ve 1950 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 3399 Sayılı Kanun gereğince; Konya İl merkezinin Büyükşehir hüviyetine kavuşturulup KARATAY, SELÇUKLU ve MERAM adıyla üç (3) ilçeye ayrılmasıyla birlikte MERAM İLÇESİ kurulmuştur.
Yalova'nın nüfus yoğunluğu ise 285 olarak gerçekleşti. 622 bin 846 nüfusla Konya'nın en büyük ilçesi oldu. Merkez ilçelerden Meram'ın nüfusu 346 bin 366, Karatay'ın ise 308 bin 983 oldu.
İlgili 37 soru bulundu
Konya merkezine 10 dakika mesafede bulunan Meram, insana doğa ve hayat sevgisi sunuyor.
İsmini Meram Bağlarından alan Meram ilçesi; Konya ilinin 3 merkez ilçesinden biridir.
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Meram Belediyesinin işbirliği ile Melikşah Kapalı Pazar Alanı'nda her Cumartesi günü kurulan 'Yerli Ürün Pazarı” vatandaşların uğrak adresi oluyor.
Konya ilinde 31 ilçe vardır.
2022 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Konya'nın nüfusu 2.296.347 kişi olup 85.279.553 olan Türkiye nüfusunun %2,7'sini oluşturmaktadır. İller bazında kıyaslama yapıldığında Konya, Türkiye'nin 6. büyük şehridir.
Yeni Meram ve Meram Yaka Caddeleri'nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı, düzenlenen törenle açıldı.
KONYA ilçelerine bağlı mahalle, köy sayıları ve isimleri listelenmiştir. KONYA ilinin plakası 42, KONYA ilinin ilçe sayısı 31, KONYA ilinin mahalle sayısı 1154, KONYA ilinin köy sayısı 0.
Meram'da; Selçuklular Döneminde yapılmış olan Meram Hamamı, Meram Köprüsü, Tavus Baba Türbesi, Hasbey Mescidi ve Dârü'l-Huffâzı ziyaret edilebilir.
Dillere destan güzelliği ile Meram Bağları, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'un girişimleriyle yeniden hayat buldu. Yeni Meram ve Meram Yaka Caddeleri'nin kesişiminde bulunan 18 bin metrekarelik bir alanda hayat bulan Meram Bağı'nın içerisinde üzüm bağı, meyve bahçesi, taş ev ve yazlık çay bahçesi bulunmaktadır.
2-A, Selçuklu bölgesinde bulunan Meram Eskiyol Yorgancı Mahallesi konumundan geçen ilk Otobüs aracıdır.
Merkez ilçe olması nedeni ile oldukça gelişmiş bir ilçedir. Herhangi bir şekilde ulaşım problemi bulunmamaktadır. Meram ilçesi bağ ve bahçeleri, tarihi mekanları ile ön plana çıkmaktadır. Gezilecek yerler bakımından son derece zengin olan bu ilçe Konya'ya geziye gelenler tarafından mutlaka görülmelidir.
Toplu ulaşımı tercih edecek olursanız 1 B, 52 A, 4 B, 69 A, 64 A, 2 B ve 4 A hat numaralı belediye otobüsleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Karaman - Konya arası toplam 112 kilometre.
Konya Tren Garı Tesisi, Ferit Paşa Caddesi üzerinde ve Konya'nın Meram ilçesinde konumlanıyor. Meram'ın merkezine 2 km mesafede bulunuyor. Konya Tren Garı Tesisi'nden Meram ilçe merkezine 11-A, 11-B, 11-C ve 8-A; Konya il merkezine ise 56-A ve 86-A numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Dere Aşıklar Mah. Elektrik cad. No46 Meram KONYA 3257397 Nolu Otobüslerle ve 1 nolu Eskiyol dolmuşlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. 12 km Okulun önünden minibüs(meram Eskiyol) ve otobüs geçmektedir.
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
Gedavet nedir bilir misiniz? O, yaz aylarında Konya/Meram'da geceleri sıcaktan daralmışken aniden esen tatlı bir rüzgârdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri