Yük taşımacılığında iyi bir seçenek olan hafif ticari araçlar geniş bir iç hacme sahiptir. Örneğin, Mercedes Vito Mixto/ Kombi ve Panelvan'ın sunduğu 6,9 m³'e kadar yükleme alanı hacmi sayesinde aracınıza 3 adete kadar Euro palet yükleyebilirsiniz.
Mercede-Benz Vito modelleri, hafif ticari araç segmentinde verimliliği ve çok yönlülüğü ile öne çıkan profesyonel kullanıma uygun araçlardır.
Vito birinci sınıf araçlar sınıfında yola 1. sınıf kartla devam...
Hafif ticari araç (LCV), taşıt ve ticari araç türüdür. Avrupa Birliği'nde brüt araç ağırlığı 3,5 tondan fazla olmayan ticari taşıyıcı araçlar için resmi terimdir. Nitelikli hafif ticari araçlar arasında kamyonet, panelvan, minivan, minibüs ve üç tekerlekli araçlar bulunur.
Örneğin; şoför mahalli arakasında koltuk ve yanlarda camları bulunan Mercedes marka vito tipi bir araç alınması durumunda, bu araç 87.03. tarife pozisyonunda açıklanan özellikleri ihtiva edeceğinden, binek otomobil olarak değerlendirilecek ve KDV'si indirime konu edilemeyecektir.
İlgili 32 soru bulundu
Hafif ticari araçların binek araç olarak değerlendirilebilmesi için şoför mahallinin arkasında koltuk veya cam bulunup bulunmadığına bakılmalıdır. Bu durumda, şoför mahallinin arkasında koltuk veya cam bulunup hem yolcu hem de yük taşıyabilen araçlar binek araç olarak sayılmaktadır.
Ayrıca küçük olmalarına rağmen yük taşımaya elverişli geniş bir iç hacme sahip olmaları da bu araçları kullanışlı bir hale getiriyor. Panelvan, minivan, minibüs ve kamyonet gibi araçlar hafif ticari araç sınıfına giriyor.
Kamyonet, panelvan, minivan ve minibüs gibi araçlar da hafif ticari araç sınıfında yer almaktadır.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
Hafif ticari araçların uzmanı Mercedes-Benz'den gerçek ticaret erbapları ve işinin uzmanları için bir araç: Vito Panelvan. Sadece işiniz için ihtiyaç duyduğunuz ekonomiklik, esneklik ve yüksek kalite standartlarını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda yolcularınızın hak ettiği konfor ve güvenliği de sizlere sunacak.
Ben şimdi minibüs veya kamyonet vito alsam bunu otomobile çevirebiliyor muyum? Yasaya göre bu araçlar otomobil olarak geçiyor.
Vito'nun sürücü yardımcı sistem ürün yelpazesi orta segment hafif ticari araçlar için örnek niteliğindedir.
Şoför dahil 9 kişi (8+1) taşımaya mahsus araçlar bugüne kadar minibüs ruhsatı alırken, bundan sonra otomobil ruhsatı alacak. Bu araçlar Türk gümrük tarife cetveline göre eskiden beri otomobil olarak sınıflandırıldığından, ÖTV uygulamasında bir değişiklik olmayacak.
Alman üretici, hafif ticari araç pazarında Vaneo, Vito, Viano ve Sprinter modelleriyle yer alıyor. Mercedes'in Vaneo modeli, 1.7 CDI motorla satılıyor. Ayrıca, otomatik vites seçeneği de bulunuyor.
Trafikte kullanılan taşıtı Vito olup da 5+1 otomobil olarak ruhsat sahibi araçlar var. Bu araçların ruhsatları 5+1 otomobil olarak kaydedilmiş, ( 9+1 hususi minibüs denilen araçlarla aynı motor ve kasa ölçülerine sahip ) Üstelik otomobil olarak kaydedildiği için 2 yılda bir teknik muayeneye tabi tutuluyor.
Minibüs, minivan, panelvan ve kamyonet gibi araçların oluşturduğu hafif ticari araç sınıfı, ağır ticari araçlara kıyasla küçük olmalarına karşın geniş bir iç hacme sahip oluyor.
Ducato Kamyonet'in tek kabin, çift kabin ve şasi versiyonlarından birini seçebilir ve “İşte bu” dediğiniz modeli yeni iş ortağınız yapabilirsiniz. 5 farklı versiyonu ve Multijet motoru ile Ducato Kamyonet, 30 yılı aşan süredir olduğu gibi, gelecekte de tedarikçilerin en sevdiği hafif ticari araç olma unvanını ...
Fiat Doblo Combi, hafif ticari araç dünyasına ismini veren Doblo ailesinin, yolcu taşıma konusunda da usta üyesi olmanın yanında; tasarım, performans ve konforda da öne çıkıyor.
Mercedes Vito, Sprinter, Renault Kango, Renault Trafic, Renault Master, Citroen Nemo, ford Courier, Ford Transit, Fiat Doblo, Fiat Fiorino, Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter, Fiat Ducado, Dacia Sokker gibi marka-modeller ülkemizde çok tercih edilen hafif ticari araçlar arasında yer alıyor.
Volkswagen Transporter veya gövde tipine göre değişen diğer adlarıyla Kombi veya Microbus, gayrıresmî adlarıyla Bus (Amerika Birleşik Devletleri) veya Camper (Birleşik Krallık), Volkswagen AG'ye bağlı Volkswagen Ticari Araç tarafından üretilen T platformuna mensup hafif ticari araç modeli serisidir.
Avrupa Birliği standartlarına göre brüt ağırlığı 3.5 ton yani 3500 kilogramı geçmeyen ticari araçlara hafif ticari araç denir. Maksimum 5 kişiye kadar yolcu taşıma kapasitesine sahip olabilen ticari araçlar hem orta büyüklükteki yük taşımacılığında hem de yolcu taşımacılığında kullanılabilir.
Bu anlamda örneğin Fiat Fiorino Panorama'lar binek otomobil sınıfına girer. Eğer "N1" yazıyorsa, bu durumda araç "kamyonet" ruhsatlıdır ve yıllık vizeye girer.
Minibüs: Yapısı gereği sürücüsü ile birlikte 9'dan 15'e kadar oturma alanı olan, insan taşıma amaçlı kullanılan motorlu araçtır. Otobüs: Sürücüsü dahil dokuzun üzerinde oturma yeri bulunan, yolcu taşıma amaçlı motorlu taşıttır. Oturma yeri 17'den fazla olmayan otobüsler minibüs sınıfına girer.
Kamyonet, panelvan, minivan ve minibüs gibi araçların da hafif ticari araç sınıfında yer aldığını söylemek yanlış olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri