Yoğurtun en yakıştığını salatalardan biri olan yoğurtlu yeşil mercimek, şüphesiz herkes tarafından sevilecek eşsiz bir lezzet. Vitamin ve mineral bakımından zengin yeşil mercimeğin yoğurtla olan uyumuna bayılacaksınız.
Yeşil mercimek yoğurtla yenir mı? Yoğurtlu yeşil mercimek karbonhidrat, protein, demir, potasyum içeriği yüksek bir besindir. Öğünlerde kurubaklagil ve yoğurt yerine tüketilebilir.
1 tabak yeşil mercimek yemeği kaç kalori? Mercimek Yemeğinin 100 gramında 71 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 230 gram Mercimek Yemeğinde 163 kalori bulunmaktadır. Mercimek yemeği, bitkisel protein kaynağıdır.
İlgili 21 soru bulundu
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
Kas hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve sporcularda kas oluşumunu hızlandırır. Demir ve magnezyum oranı bakımından yüksek olması sebebiyle, kansızlık problemlerini giderir.
Yeşil mercimeklerin dağılmaması için tuz, sirke ve ya limon tencereye konulabilir. Yeşil mercimeklerin dağılmaması için mercimek bir süre pişirildikten sonra limon suyu ve tuz eklenebilir. Tuz, limon suyu ve sirke yeşil mercimeklerin dağılmasını önleyecektir.
Yeşil mercimeği pişirirken önemli olan bir nokta var o da bir gece önceden suya koyup ıslatmak ve pişirmeden önce süzüp sudan geçirmek. Bu sayede ağır gelmiyor ve gaz yapmıyor.
ET YERİNE BAKLİYAT
Proteinden zengin olanlar sıralamasında özellikle yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulye yer alıyor.
Yeşil mercimek yaklaşık 45 dakikada pişer. Tuz ve asit, örneğin reçetenizdeki sirke ve limon suyu ise bu pişme süresini uzatır. En iyi sonuç için tuz, limon suyu veya sirkeyi mercimek sade suda bir süre piştikten sonra eklemelisiniz. Mercimeğin pişip pişmediğini birkaç tane alıp dokusuna bakarak kontrol edebilirsiniz.
Yoğurt: Meyveler, peynir, yumurta, balık, sıcak içecekler, et, süt, patlıcangiller yoğurtla birlikte tüketilmemeli.
Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Besleyici bir özelliği içerisinde barındırdığı için uzun süre tok kalmanızı sağlar. Halsizlik durumlarında kişiye demir sağlar ve daha dirençli yapar. Kalın bağırsakları çalıştırır, hemoroit ve ince bağırsak sorunlarına yardımcı olur.
Yoğurtlu yeşil mercimek salatası kaç kalori? Orta büyüklükte 1 kase yoğurtlu yeşil mercimek salatası yaklaşık olarak 380 kaloriye denk gelmektedir.
Mercimek çorbası: Kırmızı mercimekle hazırlanan mercimek çorbasına, karabiber, zencefil, kimyon, kırmızı biber, kişniş, zerdeçal ve tarçın gibi aromatik baharatlar çok yakışır.
Zerdaçal çok kaçırmayın tadı gitmesin ve asıl püf nokta bu baharat sarı mercimek de olsa bu rengi almaz rengi baharat zerdeçal veriyor ve suyu az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbasının renginin sapsarı olmasını istiyorsanız patates miktarını artırıp havuç koymayabilirsiniz. Son aşamada blender yerine sadece tülbent kullanarak süzerseniz de rengi sarı olacaktır.
Mercimeği Haşlamak İçin:
1,5su bardağıyeşil mercimek (önceden ıslatılmış) 2,5su bardağısu.
Yeşil mercimeğin ilk kaynatma suyu aslında besleyici ve lezzetli bir su. Genelde gaz yaptığı inanışı olsa da mercimeğin ilk suyu aslında gaz yapmıyor. Bu suyu dökmek yerine farklı yemeklerde kullanabilir ya da bardağa koyarak çay gibi içebilirsiniz.
- Yeşil mercimeğin normal tencerede pişme süresi yaklaşık olarak 40 dakika sürer.
Kuru baklagiller besin öğesi bileşimi ve posa içeriği açısından haftada en az 3 kez mutlaka tüketilmelidir. Yeşil mercimek özellikle kadın sağlığı açısından çok önemlidir. Sindirim sistemi hastalıklarının, bazı kanser türlerinin, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde çok önemlidir.
Kilo vermeyi hızlandıran mercimek aynı zamanda tam bir kalp dostudur. Yüksek miktarda protein içeren yeşil mercimek bağışıklık sistemini güçlendirir. Magnezyum yönünden zengin olan yeşil mercimek böbrek sağlığını korur. Düzenli olarak yeşil mercimek tüketerek Alzheimer riskini bir hayli azaltır.
Kalp ve damar hastalıklarından ayrıca içerdiği yüksek oranda lif ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri