Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir.
Ayakta dik durmak da yerçekimi yardımıyla yine bebeğin aşağıya inip doğum pozisyonu almasını sağlayacaktır. Benzer şekilde merdiven çıkmak da hem bebeğin doğru pozisyonu almasına hem de kasılmaların başlamasına yardımcı olur.
Bu noktada ekstra yapılan egzersizlerin doğuma yardımcı olduğu bilinmektedir. Gebeliğin son aylarında yürüyüş yapmak ve merdiven çıkmak gibi konulara değinen Gökçe, 'Hamilelikte anne adayının yavaş tempolu egzersizler yapması doğumun daha kolay gerçekleşmesine yardımcı olur.
Eğer düşük riski yoksa, çoğul gebelik değilse, erken doğum ihtimali yoksa merdiven çıkıp inmenin ciddi bir yan tesiri olmaz.
Şu ana kadar hamile bir kadının pozisyonunun bebeğinpozisyonunu engellediği üzerine bilimsel bir kanıt yoktur. Bu yüzden bebeğinkonumundan endişe etmeden merdiven çıkabilirsiniz. Hatta merdiven çıkmak doğumdaişe yarayacak faydalar sağlayan bir hareket olarak değerlendirilir.
İlgili 34 soru bulundu
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Bu hareket dolaşımı yukarı hareketlendirerek lenf drenajına yardımcı olacak, lenf drenajı da hem sizin hem de bebeğin rahatlamasını sağlayacaktır.
Gebelerin ciddi fiziksel zorluklara maruz kalabilecekleri mesleklerden kaçınmaları gerektiğini dile getiren Ovalı, “Mesleksel aşırı yorgunluk, uzun zaman ayakta kalma, fiziksel ve mental gereksinimlerin yoğunluğu, çevresel stres, erken doğum ve suların erken gelmesine sebep olabilir.
Duş Almak Kasları Gevşetir
Hatta ağrılar şiddetlendiğinde çoğu gebe kadın suya yönelmek ister çünkü su ağrılardan dolayı kasılan bedeni rahatlatır. Ilık bir duş doğumu beklerken kadınlara önemli derecede yardımcı olur.
Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
Spermin içinde bulunan prostaglandin adlı madde, doğumun başlaması için birinci sinyal. Hatta suni sancı için kullanımı dahi var. Vajinal suni sancı olarak isimlendirdiğimiz yöntemde vajina içine yerleştirdiğimiz ilacın etken maddesi de sperm gibi prostaglandin içeriyor.
Ilık Duş Almak:
Böyle bir durumda, doğumun hızlandırılması için suni sancı verilebilir. Ancak doktorunuzla konuşarak ve ondan da onay alarak ılık bir duş alabilir ve bu sayede doğum sürecinin yeniden başlaması sağlanabilir.
“AĞIR KALDIRDI, DÜŞÜK YAPTI” GİBİ SONUÇLAR DOĞURMAZ
Ancak ifade ettiğimiz gibi ağır kaldırmak düşüğe veya erken doğuma sebep değildir. Bunun yanı sıra raftan veya herhangi bir yerden eşya almak için uzanmakta bebeğe zarar veremez. Bu yaptığınız hareketler sizin iskelet ve kas sisteminizi yorar ve harap eder.
Hamile yogası ve kısa yürüyüşler de hamilelik süresinde rahatlama da olur. Özellikle egzersizler konusunda ağırlık içeren spor dallarından uzak durulmalıdır. Bunun yanı sıra koşu yapmak da hamileler için tehlikeli olabilir. Koşu yapmak ve ani hareketler de gebelikte sorun çıkarabilir.
Ayağa kalkıp biraz dolaşmak ve gerinmek çoğu gebeye iyi gelir. Bu amaçla yapılan baş ve boyun hareketleri ile omuzlar ve ayakları çevirmek dolaşımı destekler.
hamilelikte yapılmaması gereken hareketler:
gebelikte uzak durulması veya dikkatli olunması gereken egzersiz ve hareketlere aşağıda değineceğim. **zıplama ve sıçrama: kaçınılmalı çünkü gebelikte eklemler gevşer ve vücut ağırlığı artar. bu durumda zıplamalar ekleme zarar verebilir.
Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır.
Unutmayın, ne tür bir koltukta oturursanız oturun, karnınızın omurganızdan daha aşağıda durması gerekiyor. Aynı şekilde dizleriniz de kalçalarınızdan daha aşağıda durmalı. Kabız, hamilelik boyunca çok yaygındır; bu yüzden süreci kolaylaştırmak adına en doğru pozisyonu benimsemek çok önemli.
Gebelikte yatış pozisyonu ilk dönemler için çok da önemli olmasa bile bebeğin büyümesi ile ileri dönem hamileliklerde oldukça önemlidir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte hamileliğin ilk 25-30 haftasına kadar hamilelikte sırt üstü yatmak tehlike arz etmez.
Son günlerde yapılan yürüyüşler bazı durumlarda rahim kasılmalarını artırıcı etki yapabilir ancak yürüyüşün tek başına doğumu başlatacağı düşünülmemelidir. Erken doğum riski olan hamileler için yürüyüş ve egzersiz önleyici tedbir olarak önerilmektedir.
Tıp dilinde doğum indüksiyonu olarak da adlandırılan suni sancı, yalnızca vajinal doğum yapabilecek durumda olan hamile kadınlara uygulanabilir. Suni sancı gerektiren durumların başında, anne karnındaki miadını tamamlanmasına rağmen hala doğum kanalına girmeyen bebek gelebilir.
Hamileliğin son aylarına gelindiğinde vücudu rahatlatacak ve kaslarınızı gevşetecek bazı hareketler yapmak, bebeğinizin aşağıya inişini de kolaylaştıracaktır. Özellikle dizleri iki tarafa geniş şekilde açarak oturmak veya karnınızın aşağıya doğru sarkmasını sağlayarak durmak, rahim ağzına baskıyı arttıracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri