=İNDİS() Formülü Excel'de bir listede kaçıncı sırada olduğu belirtilen bir verinin değerini gösterir.
İNDİS işlevi, tablo veya aralığın içindeki bir değeri veya değerin başvurusunu döndürür. İNDİS işlevini kullanmanın iki yolu vardır: Belirli bir hücre veya hücre dizisinin değerini döndürmek için Dizi biçimi konusuna bakın. Belirli hücrelere başvuru döndürmek istiyorsanız Başvuru formu konusuna bakın.
Bu formülü parçalayarak incelemek istersek: =İNDİS($C$3:$E$14 - ifadesi C3:E14 aralığındaki verilerde değer aradığımızı söyler. Burada hangi değeri aradığımız Kaçıncı işlevlerinden gelecek sonuca göre İndis getirecektir.
İndis formülü, bir tablo veya belirli bir hücre aralığındaki satır ve sütunların kesişimi sonucu çıkan hücrenin değerini verir. 👉 Formülün ingilizcesi; INDEX 'tir.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
İlgili 15 soru bulundu
a[i] simgesinde köşeli parantez içindeki i tam sayısına indis (in- dex, damga) denilir. Arrayde indisler daima tam sayıdır ve 0'dan başlar. n bileşeni olan arrayin indisleri (i = 0,1,2,...n − 1) olur.
Sütun İndis Sayısı, bir eşleşme bulunursa döndürülmesini istediğiniz arama sütununun sağında yer alan sütunların sayısıdır.
Bir dizide herhangi bir elemanın yeri elemana bir sıra numarası vererek belirlenir. Elemanın dizi içindeki yerini belirleyen bu bilgiye indis denir. Diziler bir boyutlu veya çok boyutlu olabilirler.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
MATCH Fonksiyonu
=MATCH() fonksiyonu satır veya sütundaki bir hücrenin konumunu döndürür. Yukarıdaki görselde yer alan formül =MATCH("Blog";B2:B11;0) ile doğrudan belirtilen ifade (Blog) veya hücre içeriği (Örn. A13) seçili alanda aranır ve bulunduğu ilk hücrenin satır değerini döndürür.
Excel'de bir tablo içinde aradıklarımızı kolay şekilde bulmak için DÜŞEYARA fonksiyonunu kullanırız. İngilizce karşılığıyla VLOOKUP olarak kullanılan bu işlev, Excel'in bir sütunda belirli bir değeri aramasını sağlar.
İNDİS ve KAÇINCI, DÜŞEYARA işlevinin ihtiyaçlarınızı karşılamadığı birçok durumda iyi seçeneklerdir. İNDİS/KAÇINCI işlevlerinin en önemli avantajı, arama tablosunun herhangi bir konumundaki sütununda yer alan değerleri arayabilmenizdir.
FİLTRE işlevi, veri aralıklarını tanımladığınız ölçütlere göre filtrelemenize olanak tanır. Aşağıdaki örnekte, H2 hücresinde seçildiği gibi tüm Elma kayıtlarını getirmek ve elma yoksa boş dize ("") getirmek için =FİLTRE(A5:D20,C5:C20=H2,"") işlevini kullandık.
EĞERSAY FORMÜLÜ
Verilen ölçütlere uyan bir aralık içindeki boş olmayan hücreleri sayar. ∎ Belirtilen aralıktaki değerleri belirtilen ölçütü sağlayan hücrelerin sayılmasını sağlar. Yazılışı: =Eğersay(Aralık;“Şart”) =Eğersay(A1:A10;“10”)-> A1 ile A10 arasında 10 olan değerlerin sayısını verir.
=SOLDAN() Formülü
Bir metin dizesinin en solundaki belirtilen sayıdaki karakterlerini gösterir. anlamına gelmektedir. İlk olarak Ürün Kodu alanındaki verilerin ilk üç karakterini alacağız. Yani şehir isimlerinin kısaltmalarını bulacağız.
ÇAPRAZARA işlevi, bir aralığı ya da bir diziyi arar ve bulduğu ilk eşleşmeye karşılık gelen öğeyi verir. Eşleşme yoksa ÇAPRAZARA en yakın (yaklaşık) eşleşmeyi verebilir. *Çıkarılırsa, ÇAPRAZARA lookup_array içinde bulduğu boş hücreleri döndürür.
Tabloda bir değeri bulmak için DÜŞEYARA işlevini kullanırız. Bunu biraz açalım: aradığımız herhangi bir veriyi bir tabloda/veri aralığında arayıp, eğer o tabloda aradığımız veri varsa karşılığındaki bir sütundan veri almak istediğimizde DÜŞEYARA işlevini kullanırız.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Yatay arama. Bir aralığın ilk satırında bir anahtar arar ve bulunan sütunda belirtilen hücrenin değerini döndürür.
matematik Bir harf, benzer fakat yine de değişik biçimlerde iki veya daha çok kez kullanılmak istendiğinde harfin üstüne veya altına eklenen ayırıcı işaret.
Java'da diziler, birçok programın temel yapısını oluşturan etkili bir kavramdır. Diziler (Arrays), sabit tanımı ile içerisinde aynı türden veri tiplerinin tutulduğu bir yapıdır. Oluşturacağımız ve programız içerisinde kullanacağımız diziler ile veriler daha kolay yöneltilebilir ve gruplandırmalar yapılabilir.
İndisle ifade edilen değerler kümesine indis kümesi denir. Genellikle ak ögelerinin dizilişi, indisleme kümesindeki terimlerin dizilişi ile belirtilir. N indis kümesi olursa, ak+1 terimi, ak teriminden sonra dizilir. Dolayısıyla (k+1) alt indisi, doğrudan k alt indisinden sonra gelir.
Excel'de sütun harfleri A ile başlar ve XFD ile biter ki bu da 16.384 adet sütun demektir. Satır numaralarıda 1'den başlar ve 1.048.576 'da biter. Yani bir Excel sayfasında 1.048.576 satır, 16.384 Sütun bulunmaktadır. Excel'in bir sayfasında 17.179.869.184 adet hücre vardır.
Varsayılan olarak Excel, sütunları harf olarak (A ile IV arasında, toplam 256 sütun için) ve satırları sayı olarak (1 - 65.536 arasında) gösteren A1 referans stilini kullanır. Bu harf ve sayılara satır ve sütun başlıkları denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri