Eğer bir kişi kamuda işçi olarak kura veya mülakatı kazanıp, çalışmaya hak kazandığı halde gitmezse herhangi bir ceza uygulanmaz. Bu kişilerin sadece o kurumdaki görev hakkı kaybolur.
Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.
Sınava girdiniz tercih yaptınız yerleştirildiniz fakat gitmediniz. Yönetmelik derki diğer sınava kadar geçen süreçte aynı puanla başka tercih yapamazsınız. 2 yıl sonra yapılacak olan sınava girip yeniden aldığınız puan ile tercih yapabilirsiniz.
evrak teslim etmeyen aday hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.
MERKEZİ ATAMA NASIL YAPILIR? Merkezi atamalarda, kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan personel sayısı göz önüne alınır ve atama bu şekilde yapılır. Haziran ve Kasım ayında olmak üzere yılda 2 kez gerçekleşen atamalarda; personel talebinde bulunan kurum ikinci bir atama için talepte bulunmama hakkına sahiptir.
İlgili 17 soru bulundu
KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.
e. KPSS memurluk "merkezi atamaları" ne zaman yapılmaktadır? KPSS B memurluk merkezi atamaları, 2 yıl boyunca Kasım ve Haziran aylarında yapılmaktadır.
İşe Başlamama Halinde Yapılacak İşlem
Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62'nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler.
Her hangi bir cezası olmaz.Ama tayininiz çıkarda gitmezseniz bir yıl tayin hakkınız olmaz.
Devlet Memuru Olarak Görev Yapanlar KPSS Sınavına Girerek Farklı Bir Kuruma Atanabilirler mi? Memur olarak atanan kişiler aynı sınav sonucunu ve puan türünü kullanarak yeniden merkezi yerleştirme süreçlerine başvuramazlar. Bu değişim yasal düzenlemelerle engellenmiştir.
KPSS'ye ilişkin yönetmelikte son yapılan değişiklikte şu hükme yer verilmiştir: "Yapılan yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadroya yerleştirilip ataması yapılanlar, daha sonraki personel alımları için, yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar".
İşte detaylar... TERCİH YAPTIM AMA YERLEŞEMEDİM, OKUL PUANIM DÜŞER Mİ? Tercih ettiğiniz bölümlerden herhangi birine yerleşemezseniz okul puanınız düşmez.
Ama nakil (yani başka kurumlara geçiş hakkı) mümkündür. Kısacası tayin mümkün değil ancak nakil mümkündür. Ayrıca aday memurluk statüsü bitmediği sürece başka kurumlara nakil yapılamaz. Ancak tayin için ise göreve başladığınızın ertesi günü bile kurum isterse başka bir şehirdeki teşkilatına tayininizi çıkarabilir.
Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz.
Bu anlamda, atama kararının ya da atama talebinin reddedilmesine ilişkin kararın ilgiliye tebliğinden yahut yapılan başvurunun zımnen reddedilmesinden sonra 60 gün içinde İdare Mahkemesinde işlemin iptali talebiyle dava açılması mümkündür.
Buna göre, bağlı olduğu kurum tarafından kabul edilen mazereti olmadığı halde, görevine kesintisiz 10 gün süreyle devam etmeyen memurlar çekilme isteğinde bulunmuş sayılır. Keza, ücretsiz izin süresi dolduğu halde, devam eden 10 gün içinde görevine dönmeyen memurlar da görevden çekilmiş sayılır.
Bu cezaların çerçevesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesinde çizilir. Kanun, mazeretsiz göreve gitmeyen kişilerin şu cezalarla karşılaşacağını belirtir: Mazeretsiz 1 veya 2 gün göreve gitmeyen memur: Bu gruptaki memurlar, aylıktan kesme disiplin cezasıyla karşılaşırlar.
İsminiz ÇKYS'ye düştükten sonra artık göreve başlayabilirsiniz. Adınıza ayrıca tebligat gönderilmeyecek. ÇKYS'ye düşme konusunda farklılıklar gözlenebiliyor.
Farklı bir şehirdeki kuruma yerleşenler; bu adayların kendilerine atama tebligatı geldikten sonra göreve başlamak için 15 gün süreleri bulunmaktadır. Yine bunların da göreve başlamadan 10 gün kadar önce çalıştıkları kurumdan iştifa etmeleri uygun olacaktır.
En İyi Cevap. Yeni memur olan kişiler bir yıllık süre içinde geçerli bir nedenleri1 olsa dahi şehir içi veya şehir dışı tayin isteğinde bulunamaz. 1 yıllık stajyer memurluk hizmetini tamamladıktan sonra gerekçeli mazeret belirterek tayin isteğinde bulunulabilir. olarak belirlenmiştir.
Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
MEB KPSS ŞARTSIZ MEMUR ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ
İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlar kapsamında başvurular 4 Eylül 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 8 Eylül 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden yapılacaktır.
- 2023 yılı içerisinde ilk genel merkezi atama 6 Temmuz - 13 Temmuz tarihlerinde olacağı resmi verilerde paylaşılmıştır. - Tercihler için bugünden itibaren Bakanlıklar ve Kurumlar istihdam projesini maliye bakanlığına sunmaktadır.
İşte bu alımlarda genel olarak yaş şartı aranmamaktadır. YAŞ SINIRI VAR MI? Merkezi yerleştirmeye esas yönetmeliğin ek-3. madde hükmü gereğince üst yaş sınırı konulmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri