Örneğin, deri koltuklarınıza uyguladığınız mermer efekti sprey deri verniği ile verniklenir. Diğer yüzeyler için ise taş vernik tercih etmeniz gerekir.
Resin Art Epoksi Reçine: Ahşap, polyester, metal, seramik, tuval, porselen, doğal ağaç, mermer, plastik, duvar seramiği ve tuğla gibi her türlü yüzeyde kullanıma uygundur. Son kat uygulamalarında kullanılan bu vernik türü şeffaf bir görünüm sağlar.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Cadence Su Bazlı Fayans Tezgah Taş Vernik 2 lt. Parlak bir verniktir. Seramik, karo, fayans, taş, mutfak tezgahı gibi suya fazlaca maruz kalan yüzeyler için özel formüle edilmiş homojen su bazlı verniktir. Her türlü yüzeye kolayca yapışır ve çabuk kurur.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
İlgili 40 soru bulundu
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Akrilik vernik, iç ve dış mekanlarda, cam, ahşap, plastik, porselen, seramik, kağıt, tuval ve karton sanayisinde kullanılmaktadır. Ayrıca akrilik vernikler, otomobil sanayisi, mobilya sanayisi, plastik sanayi, makina ve endüstri sanayisinde sıklıkla kullanılan bir malzemedir.
Küvet, klozet ve duşakabin yapılmış fayans, seramik ve mermer yüzeylerde kullanılabilir.
Vernik uygulaması öncesinde, yüzeyin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Eğer yüzeyde eski bir vernik veya boya tabakası varsa bu tabakanın zımpara yardımıyla çıkarılması önemlidir. Zımpara işlemi sonrasında, yüzeyin tozdan arındırılması için bir bez ile silinmesi tavsiye edilir.
Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır. Bu sayede mermeriniz parlak bir görünüm alacaktır.
Genelde mermer, karo, traverten ve mozaik vs. yüzeylere paspasla veya bezle sürülmek suretiyle uygulama yapılır. Cilanın rengini veren polimer maddesi beyaz olduğu için halk arasında bu cilaya süt cila veya sürülerek yapıldığı için sürme cilada denilir.
Mat Vernik ve Parlak Vernik Kullanım Alanları
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Vernikler genellikle iki kat uygulanmaktadır. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2-3 saat müsaade edilmelidir. Ev dekorasyonları ve mobilya boyama çalışmalarında boya tamamen kuruduktan sonra(1-2 gün) vernik uygulaması yapılabilir.
Öncelikle nemli bir bez ile uygulama yapacağın alanın üzerinde tozu ve kiri temizlemelisin. Ardından kuru bir bez ile yüzeyi kurulamalı ve kuru olduğundan emin olmalısın. Zımpara atlanmaması gereken önemli bir detaydır. Tüm yüzeyi eşit şekilde zımpara kağıdı ile zımparaladıktan sonra çıkan tozları da temizlemelisin.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Hem cila hem de cila, mobilya ve armatür yüzeylerine parlak ve parlak yüzeyler sağlar. Vernikler şeffaf veya renkli bir kaplamaya sahip olabilirken, vernikler tamamen şeffaf olma eğilimindedir ve nadiren başka herhangi bir renkte üretilir.
VOC madde içermekte ve uygulanan yüzeylere ekstra koruyuculuk ile parlaklık getirmektedir. "Su bazlı vernik nerelerde kullanılır?” hakkındaki cevaplar ise ev mobilyaları ve mutfak dolapları, dekoratif eşyalar ile cam, metal, polyester, seramik, plastik gibi ürünlerin yüzeyindedir cevabı verilmektedir.
Sprey vernik, su bazlı verniklerle aynı özelliklerde ve kullanımı oldukça kolay bir vernik türüdür. Daha önce sprey boya kullandıysanız aynı mantıkla uygulandığını söyleyebiliriz. Yaklaşık 20 – 25 santim mesafeden çapraz katlar halinde tüm yüzeye eşit bir biçimde uygulanır.
Akrilik Boya Verniklerinin Avantajları
Akrilik yüzeyler silikon yağları, köpük gidericiler, stabilizatörler, metal sabunlar içermesine rağmen süspanse edilmiş pigmentleri sayesinde hızlı kurur. Normal hali suda çözünürken uygulama sonraki yeterli kuruluğa ulaştığında neme dayanıklı hale gelir.
Ahşap, metal, cam, plastik ve taş gibi çeşitli yüzeylere uygulanabilir. Vernikler, yüzeyleri çeşitli zararlardan korumak için kullanılır. Çizilmelere, aşınmalara, suya, UV ışınlarına ve diğer dış etkenlere karşı dayanıklılık sağlar. Aynı zamanda yüzeylere parlaklık, pürüzsüzlük ve estetik bir görünüm kazandırır.
UYGULAMA ALANI :
Çok yüksek parlaklık istenilen durumlarda direkt metal yüzeylere veya son kat sistemlerin üzerine uygulanır. Mobilya ve ahşap sanayi için geliştirilmiştir. Her cins ahşap ve kaplamalı yüzeye uygulanabilir. Fiziksel darbelere dayanıklı ve yapışma gücü yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri