HAYIR. Döküm Mermer Alev Alarak Yanacak Bir Malzeme Değildir. Bu Yüzden Erime Gibi Bir Durum Söz Konusu Değildir.
Mermer ısıya ve Ateşe Dayanıklı mıdır? Mermer sıcaklığa en dayanıklı malzemelerden birisidir. Oldukça zor şartlara dayanarak oluştuğundan yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz.
220 santigrat dereceye kadar sıcaklık baskısına dayanabilir.
Oldukça zor şartlara dayanarak oluştuğundan yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz. Mermerin dayanabileceği maksimum sıcak limitinden bahsetmek mümkün olmasa da mermerin türüne de bağlı olarak dayanıklı olduğunu kabul edebiliriz.
Mermer yanıklarından TuffSkin mermer koruma çözümü ile kurtulabilirsiniz. Mermerin üzerine kaplanan polyester kaplama sayesinde yüzeyler lekelerden ve yanıklardan yıllarca korunabilir. 200 dereceye kadar sıcağa dayanıklı bu kaplama ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Sıcak tabak veya tencereleri mermere direkt olarak koymak mermere zarar verir. Sıcak mutfak malzemelerini altlık kullanmadan mermere temas ettirmeyin.
Limon ve tuz ikilisine koşun!
Limonun üzerine bolca tuz dökün ve limonla yanık izini ovun. Tezgahlarınızı ilk günkü haline döndürmek işte bu kadar basit.
Aynı zamanda ısıya dayanıklı olan granit mermer, mutfakta uzun ömürlü bir dekorasyon için mutlaka tercih edilmelidir. Mermer granit üzerine yapılan cila, diğer taşlara nazaran daha uzun süre çizilmeden, zarar görmeden ve parlaklığını kaybetmeden kalitesini korur.
Granit 700°C'ye kadar yüksek ısıya dayanıklıdır. Mutfakta kullanımı dikkate aldığımızda ocakta kullanılan bir tencerenin bu ısıya erişmesi mevzubahisi olamayacağından, ateş üstünden alınıp tezgaha konulan malzemelerle netlikle yanmaz ve kir olmaz.
Mermer ve granit her ne kadar kullanım alanları ve görsel olarak birbirine benzer olsa da ayrılan temel yapıları vardır. Mermerler granit taşlara nazaran daha yumuşak yapıya sahiptir. oluşumu daha geç olması nedeni ile granitler ise mermere nazaran sert yapılıdır.
Granit tezgah 700°C'ye kadar yanmaz ve leke tutmaz, rahatlıkla kızmış tencerelerinizi çaydanlıklarınızı tezgaha koyabilirsiniz.
Granit Çift Taraflı Fırın Taşı
İster düz tarafını kullanabileceğiniz isterseniz de tırtıklı tarafını kullanabileceğiniz granit çift taraflı taş, hem fırında hem de mangal üstünde kullanıma uygundur.
Granit ile Yapılan Mezar Taşlarının Dayanımı
Granit mezar taşı modelleri için kullanılan granit taşlar ise dayanım ve sağlamlık açısından en üst sırada yer alıyor.
Mangal severler için etlerin hem lezzetli hem de istenen ayarda pişmesi oldukça önemlidir. Tavuk, pirzola, balık, sucuk ve sosis gibi mangala ve ızgaraya uygun olan tüm et türlerini mermer mangal üzerinde pişirebilirsiniz.
Mermer granite göre daha yumuşaktır çünkü farklı oluşum evrelerine sahiptirler, granit oluşum evresini geç tamamladığı için daha sert ve geçirgenliği daha azdır mermer ise daha yumuşak olmasından dolayı leke tutar ve çizilir.
Metamorfik kayaç kategorisinde bulunan hakiki mermer, oldukça serttir ve dış etkenlere karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda bu taş kesilebilir, şekil verdirilebilir ve parlatılabilir özelliktedir. Dolayısıyla mermerin hem yüzey kaplamalarda kullanımı hem de çeşitli dekoratif eşya yapımı mümkündür.
Granit malzemesinin sağlıklı bir malzeme oluşu ve insan vücudunda herhangi bir zarar teşkil etmeyişi ile granit taş mangal ürünlerini de tercih edebilirsiniz.
Üzerine sıcak tencere tava koyabilir miyim? Çimstone yapısal olarak ısıyla kısa süreli temasta, diğer taşlardan daha dayanıklıdır. Ancak, her türlü taş, ani ve hızlı sıcaklık değişimlerine maruz kalması halinde zarar görebilir. Yüzeyin ısı farklılıklarına karşı diğer tüm malzemelerde olduğu gibi korunmasını öneririz.
Sıcaklıklara Dikkat Edin
Granit mutfak tezgahları sıcaklıklara karşı dayanıklıdır, ancak yine de sıcak tencere ve tavalar doğrudan granit tezgaha konulmamalıdır.
Mermer üzerinde aşınma problemleri genellikle asidik malzemeler nedeniyle ortaya çıkar. Keza mutfak tezgahlarında sıklıkla görülebileceği üzere sirke, limon suyu, şarap, kahve, domates veya sitrik asit gibi bileşenler bulunduran diğer gıdalar mermer üzerinde leke ve aşınma problemleri ortaya çıkarır.
Sirkeyi suyla seyrelterek bir sprey şişesine dökün. Lekeye sirke-sulu karışımı püskürtün ve birkaç dakika bekletin.Daha sonra temiz bir bez veya süngerle ovuşturarak lekeyi çıkarın. Temizleme işleminden sonra lekenin olduğu bölgeyi temiz suyla durulayın. Ardından bir temiz bez veya havluyla yüzeyi kurulayın.
Yanık izi çok kötü değilse deterjanı lekenin üzerine sürün ve silin. Bazı durumlarda, bu şekilde lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz. İnatçı ütü yanığı lekelerini çıkarmak için ise, lekeyi bol miktarda Persil deterjana tamamen batırmanız gerekecektir.
Yüksek C vitamini katkısı, asidik kullanım, ekşi tat ve hoş kokusu nedeni ile limon yüzyıllardır Türk mutfağında kullanılan meyveler arasında yer alır. Ancak mutfak tezgahı,mermer masalar veya bankolar üzerinde yemek hazırlamaya da tüketme aşamalarında limon asidik etkisi ile beyaz mermerde leke oluşturabilir.
Mermer Neden Çatlar? Mermer, doğada doğal hallerde bulunan ve sıcak magma tabakalarının kireç taşlarına teması ile oluşan birer mineral bileşenleridir. Bu bileşenler, kimi zaman kimyasal veya fiziksel ayrışmalar sonucunda çatlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri