Yaz kış rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ürünümüz yumuşak ve pamuksu hissi verir, terletmeyen hava alan kolay kırışmayan esnek triko ipinden üretilmiştir.
Merserize, çoğu yazlık hırka ve kazağın ana malzemesidir. Kolay kolay buruşmayan merserize, esintili yaz akşamlarının kurtarıcısıdır.
Genel olarak bu kumaş tişörtlerde, elbiselerde sıklıkla kullanılır ve hem bahar hem de yaz sezonlarında kullanıma uygundur. Kırışmaya dirençli yapısı sebebiyle gömleklerde de oldukça yaygın olarak kullanılan bir kumaş türüdür. Merserize kumaş lifleri şiştiğinde kırışmaya direnmek için yeni bir eğilim gösterirler.
Merserize kumaşın nefes alabilirlik özelliği hava geçirgenliği sağlıyor ve hava geçirgenliği terleme hissini azaltıyor. Nem ve ter riskinin azalması ise cilt sağlığını destekliyor.
Merserizeli kumaşlar boyama işleminden sonra daha iyi renk görünümü sağlarlar. Daha parlak renkler, çekmezliklerde iyilişme ve daha iyi tuşe elde edilir. Merserize yapılmış kumaşlarda aşağıdaki özeliklere sahip olurlar: Elyaf uzunluğu %30 kadar azalır.
İlgili 41 soru bulundu
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Esas olarak pamuk hammadde olarak yapılır ve farklı işlemlerle yapılır.
Pamuk, keten, kenevir, ipek, yün, alpaka, angora, kaşmir, tiftik, rami ve aluyot gibi doğal liflerden elde edilen kumaşlar sağlıklıdır.
İster yün, ister merserize, ister sentetik iplikle yapılmış olsun, her örgüde ortak bazı kurallar vardır: Her zaman sadece ılık su kullanılmalı, durulamada bile. Durulamada ayrıca bol su kullanın. Giysileri sabunlu suya iyice daldırın ve çitilemeden nazik bir şekilde yıkayın.
Özellikler: %100 Pamuk Kumaş Beyaz. 400gr/m2.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Yazlık kumaşlar sıcak havalarda cildin hava almasını ve bu şekilde terlemenin azalmasını sağlayan kumaşlardır. Hava geçirgenliklerinin yüksek olması terlemeye neden olmadan kıyafetlerin rahatlıkla kullanılabilmesini sağlar. Hobi malzemeleri arasında da görülen bu kumaşlar çok farklı amaçlarla da kullanılabilir.
Leke tutmayan koltuk kumaşlarına deri, tay tüyü, nubuk ve şönil kumaşı söylenebilir.
Merserize pamuk, ipliğin özel tekniklerle parlaklaştırılıp, güçlendirilmesidir.
Elde ılık suda 30 derecede ya da hassas yıkama programına sahip makinede, tersten ayrı ayrı yıkanabilir. Yıkama sonrası hemen düz bir zeminde sererek kurutulmalıdır.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Giysilerin üretiminde kullanılan doğal, suni ya da sentetik bütün lifler pamuklanma ve tüylenme eğilimi gösterirler. Kalın ve uzun liflerde bu eğilim daha azdır.
Viskon pamuktan çok daha yüksek olan bu nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca renklerin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Kuru halde iken dayanıklılığı pamuktan düşüktür. Yaş halde iken dayanıklılığı ise çok düşük bir orandadır.
Sıcak hava koşullarında nefes alabilen bir kumaş türü arıyorsanız, keten en iyi seçeneklerinizden biridir. Oldukça hafif bir kumaş olan keten gevşek dokusuyla ısının vücudunuzdan uzaklaşmasına olanak tanır. Nemi emme eğilimindedir ve çabuk kuruyan yapısıyla sizi serin ve kuru tutacaktır.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
KETEN. Keten gömlek ve ceketler yazın terletmediği ve koku yapmadığı için tercih edilebilecek kumaş türlerindendir. Çabuk kırıştığı için, pantolon ve etek yerine gömlek tercih etmek kullanım açısından daha rahattır.
Merserizasyon ya da merserize etme pamuklu kumaşa daha yüksek gerilme mukavemeti, daha fazla emicilik özelliği ve yüksek derecede parlaklık vermek amacıyla gerçekleştirilen çeşitli kimyasal işlemler sürecidir.
Merserizasyon (Alm. Merzerisierung, Fr. mercerisage, İng. mercerization), pamuklu iplik ya da kumaşların gergin olarak derişik sodyum hidroksit ya da amonyakla, soğukta ya da 60 °C sıcaklıkta şişirilerek parlak görünüm kazandığı ön terbiye işlemidir.
Pamuklu Giysilerin Avantajı
Nefes alabilen bir yapısı vardır, sıcağı hissettirmemesi sayesinde sıcak, soğuk tüm iklimlerde ve tüm mevsimlerde yaygın olarak giyilmektedir. Rahat ve yumuşak olduğundan en çok iç çamaşırı giyiminde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri