Mersin bölgesinde yazlar sıcak, bunaltıcı, kurak ve açık ve kışlar soğuk, yağışlı ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 7°C ila 34°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren 3°C altında ve 35°C üzerinde olur.
25 Ocak tarihinde en düşük günlük ortalama düşük sıcaklık 7°C. Referans olarak, yılın en sıcak günü olan 8 Ağustos tarihinde, Mersin bölgesi sıcaklıkları normalde 25°C ila 34°C arasında değişirken, yılın en soğuk günü olan 23 Ocak tarihinde sıcaklıklar 7°C ila 14°C arasında değişiklik göstermektedir.
Mersin il alanı itibariyle iklim yörelere göre farklılık göstermektedir. İlin kıyı kesimlerinde(ki buna Tarsus dahil) Akdeniz iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklim hakimdir. Tarsus'un iklimi tipik akdeniz iklimi olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır.
mersin'de havanın epey nemli olmasından dolayı, nadir de olsa, çıktığında epey üşüten soğuktur. aman dikkat diyim...
Mersin'in Erdemli ilçesinde denize 30 kilometre uzaklıkta bulunan birçok kırsal mahalleden oluşan yaylalara yer yer 2 metreye kadar kar yağdı. Son kar yağışı ile birlikte yüksek rakımlardaki yayla evleri neredeyse görünmez oldu. Üst üste etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığı yer yer 2 metreye yaklaştı.
İlgili 23 soru bulundu
Mersin, rahat, huzurlu ve keyifli bir yaşam tarzı için mükemmel bir seçim. Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri olan Mersin, sakinlerine mükemmel yaşam koşulları sunmanın yanı sıra aynı zamanda da gayrimenkul yatırımı yapmak için de uygun bir ortam sunmaktadır.
Mersin'de yaşayan Şanlıurfalılar 71 bin 828 kişiyle birinci sırada yer alırken, ikinci sırada 66 bin 833 kişiyle Diyarbakırlılar, üçüncü sırada ise 55 bin 307 kişiyle Adanalılar yer aldı.
Serin mevsim 3,5 ay uzunluğundadır ve 1 Aralık tarihinde başlayıp 17 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 18°C altındadır. Mersin bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık 8°C iken yüksek sıcaklık 15°C düzeyindedir.
Mersin ili 36-37° kuzey enlemleri ve 33-35° doğu boylamları arasında bulunmaktadır. İlin kara sınırı 608 km, deniz sınırı 321 km olup, yüzölçümü 15.853 km²'dir. Mersin ilinin büyük bir kısmını oldukça yüksek, engebeli ve kayalık Batı ve Orta Toros Dağları oluşturmaktadır.
İlde yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı karakteristik Akdeniziklimi egemendir. Yıllık sıcaklık ortalamalarının 15.1 - 20 °C derecelerarasında değiştiği Hatay'da aylık sıcaklık ortalamaları yaz aylarında en fazla,kış aylarında ise en düşük değerlere ulaşır.
Mersin'de yetişen tarım ürünleri çok çeşitlidir. Elde edilen başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut, mercimektir. Sanayi ürünlerinden en çok pamuk yetişir. Ayrıca yerfıstığı ve susam yetiştirilir.
Dr. Güven Özdemir, ABD'yi etkisine alan soğuk hava dalgasının; Sibirya ile Avrasya kar örtüsünün alanını genişletmesi ve kutup girdabının zayıflamasıyla birlikte, soğukların güney enlemlere doğru salınım yapmasından kaynaklandığını söyledi. Dr.
Urfa hariç) • Mersin nüfusunun %20'sinden fazlası Kürt. İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Aydın, Antalya ve Adana'da %10'dan fazla.
Bugün Mersin'in genel nüfusuna bakarsak %72 ile %77 arası bir Türk nüfusu mevcuttur. %15 ile 20 arası bir Kürt nüfus vardır. Az sayıda Arap Alevi nüfusu da mevcuttur.
Su sıcaklığı Mersin'de ayda
Genelde yüzme sezonu biter aralıkta. Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Mersin'de dır-dir 22.5°C, mevsimlere göre: kışın 18.1°C, baharda 18.7°C, yazın 27.4°C, sonbaharda 25.8°C. Minimum su sıcaklığı (16.0°C) Mersin'de olur şubatta, maksimum (30.0°C) ağustosda.
Öte yandan, Mersin'de ulaşılan 41,5 dereceyle, 21 Haziran 1942'de ölçülen 40 derece de geçilerek, kentte en yüksek sıcaklık rekoru kırılmış oldu.
Yıllık ortalama sıcaklığın 19.3 0C olduğu Anamur'da, Ocak ayında en düşük (11.4 0C); Temmuz ve Ağustos aylarında en yüksek (28.1 0C) sıcaklık değerleri gerçekleşir.
Mersin'de Hayat Güvenli mi? Veriler ışığında Mersin'de suç oranı ortalama ve şehir güvenliği %70 civarında. Türkiye'nin en güvenilir şehirleri listesinde 5. sırada yer alan Mersin size güzel bir tatil ve keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.
Mersin'in Meşhur Yemekleri
Mersin'in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin'in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekmiştir. Dillere destan olan bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç yer almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri