Tıkanan lavaboya 2 yemek kaşığı dökülen limon tuzunun bir müddet erimesi beklenilir. Eridikten sonra üzerine bir su bardağı sirke dökülür. Bir süre beklenilip en sonunda lavaboya kaynar su dökülerek lavabo açma işlemi yapılmış olur. Hazırlanan limon tuzu karışımı ile kolayca lavabo açmak mümkündür.
Sirke ve tuz karışımı ile lavabo tıkanıklığı açma yöntemleri: Şayet evinizde karbonat yok ise lavabo tıkanıklığınızı tuz ve sirke ile açmayı deneyebilirsiniz. Diğer işlemlerde olduğu gibi bu tıkanıklık açma işleminde de lavabonuzun içine biriken su var ise boşaltınız.
Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
Yağdan tıkanan boru nasıl açılır? sorusunun cevabı için tuz ve sirkenin üstün yağ sökücü özelliği bulunmasıdır diyebiliriz. Tuz ve sirke boruya yapışmış olan yağ birikintisini ve organik tıkanmayı yumuşatarak gider borusundan kanalizasyon sistemine akıtılmasını sağlamaktadır.
Bir fincan kabartma tozunu lavaboya dökün, ardından yavaşça bir fincan sirke ekleyin.Mutfak Lavabo Tıkandı Su Gitmiyor Karışım köpürmeye başlayacak ve tıkanıklığı çözecektir. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bol miktarda sıcak suyla durulayın.
İlgili 41 soru bulundu
Asit bazlı lavabo açıcılar arasında en çok bilineni kostiktir. Kostik içindeki asit su ile reaksiyona girerek ısınır ve bu ısı ile tıkanıklığa sebep olan cisimleri eritir.
Sirke ve Tuz ile mutfak lavabosu tıkanıklığı açma
Tıkanan mutfak lavabosuna 1 ya da 1 buçuk bardak karbonatı lavaboya dökün. Döktüğünüz karbonat miktarının yarısı kadar iyotlu tuz dökün. 1-2 saat kadar bekleyin ve kaynar suyu boşaltın.
Soda ve Sirke Karışımı: Yarım su bardağı soda ile yarım su bardağı sirkeyi bir araya getirin ve lavabo giderine dökün. Kimyasal bir reaksiyon oluşacak ve bu reaksiyon tıkanıklığı çözebilir. Ardından bol miktarda sıcak su ile durulayın.
En pratik yöntemlerden birisi olan yarım fincan karbonat, bir fiske kaya tuzu karışımı lavabo giderine dökünüz. Bunun üzerine 100 derecede ısıttığınız bir bardak sirkeyi üzerine dökerek bir süre bekleyin. Daha sonra kaynar su dökerek işlemi tamamlayın.
Por-çöz kireç çözücü, extra güçlü yapısıyla, paslanmış ve kireçli yerleri %100 çözer ve temizler.
Sirke yöntemi: 1/2 su bardağı karbonatı lavabo giderine dökün. Üzerine 1/2 su bardağı damıtılmış beyaz sirke dökün. Gideri hemen gider tıkacıyla kapatın. Bu sayede köpürme tepkimesi, lavabodan dışarı değil tıkanıklığı olduğu boruların içine doğru gerçekleşecektir.
Tıkanmaya başlayan ve suyun yavaş gittiği lavabolarda bulaşık tableti ile tıkanıklık açma yöntemi kullanılabilmektedir. Lavabo borularına giden yağlar ve benzeri maddeler kısa sürede donarak burada tortu oluşturmaktadır. Söz konusu tortular, zaman içerisinde suyun gidiş hızını yavaşlatmaktadır.
1000 ml Porçöz Jel Lavabo Açıcı, ekstra güçlü formülü sayesinde her türlü lavabo ve giderinizi, tamamen tıkanmış ve suyla dolmuş olsa bile kolayca ve zahmetsizce açar.
Doğal ve evinizde bulunan malzemelerle tıkanan gider borusu nasıl açılır? Limon tuzu, karbonat ve sirke: Lavabo giderine 1 yemek kaşığı limon tuzu dökünüz. Limon tuzunun gider deliğine gitmesinde bir sorun olmayacaktır.
Limon suyu ve karbonat
Bunun için lavaboya bir yemek kaşığı karbonatı serpiştirin, üzerine taze sıkılmış limon suyu gezdirin. Bu şekilde 5-10 dakika kadar bekletin ve ardından yine sıcak suyu 2-3 seferde dökerek lavabo giderinin temizlenmesini sağlayın.
Lavabonun içerisine bir fincan karbonat ve üzerine bir fincan sirke dökmeli ve lavabonun içerisinde bekletmelisiniz. İşlem tamamlanınca lavabonun tıkanık seviyesine bağlı olarak su akmaya başlayacaktır.
Lavabo açıcılar, doğru zamanda ve doğru miktarda kullanıldığında son derede etkili kimyasal ürünlerdir. Ancak aşırı kullanım aynı zamanda gider borularında tahribatlara ve deformasyona neden olabilir. Bu gibi durumda borular çatlar, aşınır ve tamamen kullanılamaz hale gelebilir.
Mutfak Lavabolarının Tıkanması
Özellikle çay ve posası, kahve telvesi gibi ufak parçalar, lavabo giderlerine dolarak tıkanıklığa neden olmaktadır. Bunun haricinde bulaşık yıkama sırasında kullanılan sabun, deterjan gibi temizlik maddelerinden oluşan kalıntılar lavabo giderlerinin tıkanmasına neden olur.
Sirke ve Karbonat İle Doğal Lavabo Aç
Evye gider süzgecine yarım su bardağı karbonat dökülür. Karbonatı döktükten sonra bir su bardağı sirke gidere dökülür. Hangi sirke olduğu fark etmez elma, üzüm veya beyaz sirke tercih sizin. Sirke döküldükten sonra karbonat ile tepkimeye gireceği için köpürme olur.
Tuz ve sirkeyle temizleyin
Karbonat yerine sofra tuzu ya da kaya tuzu da lavabo açıcı olarak kullanılabilir. Lavabo deliklerine 1 çay bardağı tuz dökün ve tüm deliklerin kapanmasını sağlayın. Tuzun üstüne de herhangi bir sirkeyi dökün. Tuz ve sirke, lavabo giderlerindeki kirlerin yanı sıra kireci de temizler.
Kirli su giderini büyük oranda tıkayacak kadar etkili gider tıkanıklıklarında kostik veya kimyasal lavabo açıcı ürünleri kullanabilirsiniz. Öncesinde mutlaka eldiven mümkünse maske kullanılmalıdır. Lavabo açıcı madde gidere dökülür. Hazırda bekletilen kaynar su bu kimyasal maddenin üzerine dökülür.
Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Tuz ruhu tuvalet açmada kullanıldığında, tıkanıklığa sebep olan cisme zarar vererek açılmasını sağlar. Tuz ruhu tuvalet tıkanıklığına sebep olan cisme zarar verirken pimaş borusuna da zarar verir. Tuz ruhu, lavabo açıcının aksine pimaş borusunun kısa sürede delinmesine sebep olabilir.
Lavabo tıkanması eğer mutfak giderinden bahsediyorsak büyük çoğunlukla meydana gelen bu olay çay çöplerinden, ya da yemek artıklarından meydana gelir ve zamanla gider borusunda birikerek tıkanıklığa sebep olur. Banyo lavabolarında ise tıkanmanın en büyük sebebi saç kıllarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri