Hristiyan doktrinlerine göre Yeşua, Kutsal Ruh tarafından hamile bırakılan Meryem adında bir bakireden dünyaya gelmiş, birçok mucize gerçekleştirmiş, ardından Kilise'yi kurmuş ve en sonunda insanlığın günahlarının kefareti için çarmıha gerilerek ölmüş, üç gün sonra da dirilmiş ve tekrar geleceği tarihe kadar göğe ...
Kur'an-ı Kerîm'in açık ve kesin ifadesine göre Hz. Îsâ bir peygamberdir (4/171), düşmanları tarafından çarmıha gerilerek öldürülmemiştir.
isa çarmıha gerilirken toplanan kalabalığın arasında annesinin de olduğunu görmüş ve ona “anne, işte oğlun” diyerek seslenmiştir. ardından öğrencilerine dönerek yuhanna'ya “işte annen” demiştir.
İsa'nın çarmıha gerilişi, MS 30 ve 33 arasında bir dizi sorgulama ve işkencenin ardından Roma'nın Yahudiye eyaletine bağlı Golgota'da İsa'nın çarmıha gerilmesi olayıdır.
Geçmişte kurulu din ve düzene karşı suç işlediği için idamına karar verilenler çarmıha gerilerek öldürülürlerdi. Bunun için mahkûmun vücudu ve ayakları çarmıhın dikey tahtasına bağlanır, kolları yana açılarak elleri yatay tahtaya mıhlanırdı.
İlgili 30 soru bulundu
İsa aleyhisselam ölmedi. Yahudiler, kendisini öldürmek istedikleri zaman, Allahü teâlâ onu diri olarak göğe kaldırdı. Kur'ân-ı kerimde bu husus beyan edilmiştir.
Kur'an'ın çarmıhta ölmediği iddiası karşısında Hıristiyanlığın temel kaynakları olan İncillere ve İznik inanç bildirgesine göre İsa, insanlığın günahlarına kefaret olarak çarmıha gerilmiş bir kurbandır.
Müfessirlere göre Kur'an'da İsa'nın ikinci gelişi Zuhruf Suresi'nin 61. ayetinde haber verilir. Hadislere göre Şam'daki Ulu Camii'de bir minareye gökten inecektir.
İsa'nın çarmıha gerilişi, MS 30 ve 33 arasında bir dizi sorgulama ve işkencenin ardından Roma'nın Yahudiye eyaletine bağlı Golgota'da İsa'nın çarmıha gerilmesi olayıdır.
Hıristiyan itikadında Hz. Îsâ, birçok Hıristiyan'ın temel inancı olan teslis (üçleme)i oluşturan unsurlardan biri olarak görülmektedir. Hıristiyanlara göre Hz. Îsâ bir peygamber değil, ezelden beri var olan Tanrı sözü, Tanrı ile özde bir olan Tanrı'nın oğludur.
Hazreti İsa İncil kitabının elçisi olarak dünyaya gönderilmiştir. Peygamber olduğu dinin ismi ise Hristiyanlıktır.
İsa, Kur'an'ın da haber verdiği üzere Yahudiler tarafından öldürülmüş değildir. Bilahare kendi eceliyle ölmüştür. Ayette Allah Teâlâ'nın katına ref edildiği haber verilen de Hz. İsa'nın bedeni değil, ruhudur.
İsa'nın sol elinde Kitâb-ı Mukaddes tutarken sağ eliyle takdis işareti yapar halde tasvir edildiği bu sahne Hristiyan sanatında en çok kullanılan sahnelerden biridir. Kelime anlamı itibarıyla "kâinatın efendisi" anlamına gelen pantokrator adı verilen sahnede İsa'nın tanrısallığı vurgulanmaktadır.
Bunun yanında dünya genelinde de barış hakim olacaktır. Sonrasında kıyametin kopması ile Hz. İsa yeryüzüne gelecek ve Hz. Mehdi ile beraber insanları toplayacaktır.
İsa (AS)yi, o ve yanında dayı- sının oğlu Yahya (AS) olduğu halde semanın ikinci katında görmüştür. Hz.
Birçok İslâm bilgini, İsa‟nın Mesih olarak dünyanın sonunda geleceğine dair hadislere dayanarak, İsa‟nın geleceğini kabul etmektedirler. Ancak, İsa‟nın geleceğini kabul etmeyen İslam bilginleri de olmuştur. Bunlara göre, Nuzul-ü İsa konusundaki İslâmi görüşlere, Hıristiyan inancının karışmış olması ihtimali büyüktür.
Kudüs'teki Kutsal Kabir Kilisesi'nde Hz. İsa'nın mezarının yer aldığına inanılıyor. Hristiyanlık inancına göre Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra burada defnedildi.
Hristiyan dünyası tarafından kutsal kabul edilen eser, Sinop Arkeoloji Müzesi'nde muhafaza altında tutuluyor.
Okuması olan olmayan her Müslüman o yazıyı okur." Doğudan çıktığına inanılıyor. Bazı hadislerle birleştirildiğinde, genellikle bugünkü Suudi Arabistan veya Irak olduğuna inanılan "Necid"dir. Cenneti ve cehennemi sunacak ama onun cenneti cehennem, cehennemi de cennettir.
Kur'an'da Hz. Îsâ'nın doğduğundan, öleceğinden ve tekrar hayata döneceğinden söz edilir (Meryem 19/33). Ancak genel İslâmî telakkiye göre onun bu dirilişi, Hıristiyanlık'taki gibi çarmıha gerildikten sonraki diriliş değil kıyamet sonrası diriliştir. Nitekim Kur'ân-ı Kerîm'e göre Îsâ çarmıha gerilmemiştir.
İsa, Hristiyanlık dininin temel figürlerinden biridir ve Hristiyanlık inancına göre Tanrı'nın Oğlu olarak kabul edilir. İncil'e göre, Hz. İsa M.Ö. 4 ila M.S. 30 arasında Kudüs'te doğmuş ve yaklaşık 30 veya 33 yıl arasında yaşamıştır.
Hristiyan öğretisindeki miraç günlerinden biridir. İsa'nın öldükten 3 gün sonra dirildiğine ve birçok insana görüldükten sonra, 40. günde havarilere görünüp, göğe, Tanrı'nın yanına yükseldiğine inanılır. İsa'nın Göğe Yükselişi Bayramı'nın tatil günü olmadığı ülkelerde, bayram hemen ardından gelen pazar günü kutlanır.
Bir başka anlayışa göre Allah onu Yahudilerden korumuş, eceli gelince vefat ettirmiş ve ruhunu semadaki yerine kaldırmıştır. Kıyametten önce gelecek olan da onun ruhudur.
Romalı tarihçiler Josephus ve Tacitus'a göre göre İsa, vali Pilate tarafından çarmıha yollandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri