Ortaokul mezunları, herhangi bir liseden ayrılanlar, lise mezunları (şu an herhangi bir lisede okuyanlar nakil olabilir), üniversite mezunları 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre çıraklık eğitimi uygulama kapsamında olan 181 meslek dalında bir işyerinde çalışanlar kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur.
Mezun olmuş ve diplomasını almış öğrenciler herhangi bir orta öğretim kurumundan (liseden) mezun olamamış öğrenciler ise yüz yüze eğitim aldıkları okullardan başvuru yapabilirler.
Anadolu meslek programlarında alana yerleştirme puanı (AYP), öğrencilerin ortaokul başarı puanlarının %40'ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60'ı toplanarak belirlenir. AMP meslek alanlarını seçecek öğrenciler, kendi okulları dışındaki diğer okullarda bulunan alanları da tercih edebileceklerdir.
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciyim. Mesleki Açık öğretim Lisesine nasıl geçebilirim? Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Daha önce bir lise bitiren (Bu örgün eğitimde bir Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya Açık Öğretim lisesi de olabilir) Açık Öğretim Lisesi / Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler.
İlgili 21 soru bulundu
b) Meslek Lisesi haricindeki herhangi bir liseden mezun olup Ustalık Belgesi olanlar, Diploma Değişim Programı ile doğrudan belgelerinin meslek/alan/dalı üzerinden Meslek Lisesi Diploması alabilirler.
Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır. Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir; Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.
Açık öğretimde aldığınız dersleri saydırarak meslek lisesi diploması alırsınız ve teknisyen unvanına sahip olursunuz. 4 yıl sonunda ustalık belgesi alarak kendi işyerinizi açabilirsiniz.
Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencileri isterlerse Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrenciler, isteğine dair dilekçe (dilekçe kanuna göre) ile bulundukları yerdeki Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarına başvurabilirler.
25 Aralık 2021'de Cumhurbaşkanımızın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan bu iki yeni düzenlemeyle mesleki eğitim merkezindeki her öğrencimiz yaklaşık bin 400 TL, kalfalarımız da yaklaşık 2 bin 125 TL ücret almış olacaklar.
Teknik liseler ile meslek liselerinin 10 uncu sınıflarında herhangi bir alanın eğitim-öğretime açılabilmesi için sınıf tekrar eden öğrenciler dâhil 12 öğrencinin kayıtlı olması gerekir. Yalnız bir alanda eğitim yapılan meslek lisesi programlarında, 12'den az öğrenci ile eğitime devam edilebilir.
Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleşme tercih ekranında tercih yapabileceklerdir.
Mesleki eğitim merkezine kayıt yaptırmanız durumunda ortaöğretim(lise) diploması almak isterseniz aynı zamanda Açık Öğretim Lisesine de kayıt yaptırabilirsiniz. Mesleki eğitim merkezine 18 yaşını doldurmuş olanlarda kayıt yaptırabilir.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ BAŞVURU NASIL YAPILIR? MEB, Mesleki Eğitim Merkezleri Başvurularının yarın e okul'dan yapılacağını duyurdu. Adaylar https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden Öğrenciler T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci numarası ile başvurularını gerçekleştirebilecek.
Artık mesleki eğitim merkezlerine devam eden tüm öğrencilerin ücretleri devlet tarafından karşılanacak.
ÇIKMA BELGESİ Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencinin diploma hazırlanıncaya kadar diploma yerine kullanabileceği bu belge 6 ay geçerlidir. Bu belgeden isteyen öğrencilerin bir dilekçe ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Bölüm mezunları eğitim formasyonu almaksızın dershanelerde öğretmenlik yapabilmekte; bunun yanı sıra, verilen sertifikalarla Kültür Bakanlığında, Türk Dil Kurumunda, arşivlerde uzman olabilmekte ve TRT'nin çeşitli birimlerinde görev alabilmektedirler.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Açık öğretim Lisesi´ne kayıt olmak için yaş sınırı yoktur. Ortaokul veya İlköğretim Mezunu ya da Lise Ara Sınıfından ayrılmış herkes (zihinsel engellilerin dışında) kayıt olabilir.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri. Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 02 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, meslek liselerinden meslek yüksekokullarına sınavsız geçişin kaldırıldığını belirterek, "Öğrenciler emek verecek, sınava girecek ve karşılığını alacak" dedi.
Meslek liseleri 'nde eğitim alan yükseköğretime devam etmek istemeyen öğrencilerin, iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolaydır. Meslek Liseleri 'nde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar. Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri