Metot, (Fransızca Méthode 'dan) bir amacın gerçekleştirilmesi için izlenen yol ya da usuldür. Yöntem, düzen, tarz, usul.
Belli bir hedefe varmak ya da belli bir amaca erişmek için takip edilen yol metot olarak bilinmektedir. Planlı bir şekilde gerçekleşir ve metot kişinin hedefine ulaşması için yol gösterici bir etki sağlar. Bu anlamı üzerinden cümle içerisinde veya tek başına kullanılabilir.
Metodik kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı yöntemli olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir işin kurallara ve adımlara göre yapıldığı anlamına gelmektedir. Buna göre metodik bir şekilde yapılmayan iş hiçbir başarıya ulaşmayacaktır.
Yerleşke ya da yabancı dil kökenli karşılığıyla kampüs ya da kampus, bir üniversitenin genellikle kent dışında derslik, öğrenci yurdu gibi her türlü yapı ve etkinlik alanlarıyla toplu bir biçimde bulunduğu yer.
Fransızca méthode "yöntem" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Yunanca méthodos μέθοδος ""öteye giden yol", ilim yolu, araştırma yöntemi" sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca ʰodós ὁδός "yol" sözcüğünden meta+ önekiyle türetilmiştir. odo+ maddesine bakınız.
İlgili 35 soru bulundu
Metot sözcüğünün eş anlamlısı, yöntem sözcüğüdür.
TDK'ya göre metot kelimesinin doğru yazılışı "metot"dur.
Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit kampüs kelimesi, 'Yerleşke' şeklinde ifade edilmektedir. Diğer bir ifade ile birçok farklı üniversite bölümünü bir arada olduğu yer olarak anlatmak mümkün. Bu sebepten dolayı değişik bölümlerin aynı yerde olması ile beraber 'yerleşke' anlamına sahip hale gelir.
Bu bağlamda genellikle her üniversitenin kampüsünde kırtasiye, kütüphane, fakülteler, yüksekokullar ve rektörlük binasının yanı sıra kantin, yemekhane ve spor salonları da bulunur. Ayrıca günümüz dünyasında yerleşke içerisinde bankamatikler görmek de oldukça doğal diyebiliriz.
Kampüs üniversite içindeki tüm alanları ve fakülteleri de kapsayan bir kavramdır. Ancak fakülte dediğimizde okuduğunuz bölümün binasını kapsayan bir tanım yapmış oluruz. Örneğin fen edebiyat fakültesi dediğimizde fen edebiyat fakültesi bölümlerinin ders gördüğü binadan bahsederiz.
Fakat Modern Felsefe'nin kurucusu olarak anılan René Descartes, şüphe nosyonunu araçsallaştırarak, “metodik şüphe” ya da “Kartezyen şüphe” kavramını literatüre sokmuştur.
Bu çalışmada Descartes'ın 'metodik şüphe'si bağlamında varlık ve bilgi görüşü araştırılmış, bu amaçla onun yöntem anlayışı çerçevesinde varlık ve bilgi alanlarında ortaya çıkan felsefi sorunlar ele alınıp tartışılmıştır.
Metodik şüphecilik, özümüz bakımından ruh olduğumuzu ortaya koymak amacıyla sahip olduğumuz düşünceleri geçici olarak bizden uzaklaştırmayı hedefleyen bir çilecinin pedagojisiyle aynı değere sahiptir. Metodik şüphe yöntemseldir. Metodik şüphe doğruyu araştırmanın hizmetine sunulmuş bir tekniktir.
Yöntem ya da metot en genel tanımıyla, bir amacın gerçekleştirilmesi için izlenen yol ya da usuldür. Metot terimi eski Yunanca'da « izleyen, sonraki, müteakip » anlamındaki μετά, μέθ- (metα, meth-) öneki ile “yol, araç” anlamındaki οδός (odos) sözcüğünün birleştirilmesiyle elde edilmiş bir terimdir.
Java Metot Çağırma
Java'da önceden yazdığmız Metot'ları istediğimiz yerlerde çağırabiliriz.Java'da bir metodu çağırmak için metodun adını ve ardından iki parantez () ve bir noktalı virgül yazılmalıdır.Aşağıda ki örnekte yazdir() adlı metodun nasıl çağrıldığı hakkında bir örnektir. // Çıktısı "yazdir(); metodu çalıştı!"
Bilimsel metot, en az 17. yüzyıldan beri bilimin gelişimini karakterize eden ampirik bir bilgi edinme yöntemidir. 'Bilişsel varsayımlar'ın kişinin gözlemi nasıl yorumladığını çarpıtabileceği göz önüne alındığında, gözlemlenen şey hakkında titiz bir şüphecilik uygulayarak dikkatli gözlemi içerir.
1. Van 100. Yıl Üniversitesi (85 milyon m2) https://www.yyu.edu.tr/
Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, kampüs şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazıörneklerdegörülen "kampus" gibiyazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı"kampüs"tür.
belli bir üniversitenin şehir dışında kalmış yerleşim alanı ve yapılarına verilen isim...
ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Eskişehir'deki üniversite, 866 bin 751 metrekarelik Yunusemre ve 3 milyon 790 bin 893 metrekarelik İki Eylül kampuslarından oluşuyor.
Bir başka deyişle, derslikleri, amfileri, laboratuvarları, kültür merkezleri, sanat evleri, yemek salonları, kafeteryaları, spor üniteleri, bankaları, iletişim ve ulaştırma ofisleri, yurtları, eğlence mekânları, öğrenci meydanı ve şenlikleriyle gündüz ve gece canlı bir yaşam alanıdır.
Şöyle diyelim teknolojinin nimetlerinin kullanıldığı, teknolojik araçlarının kullanıldığı üniversite kampüsleri akıllı kampüsü olarak tanımlanır. Öğrenciye üniversite yönetimi tarafından kendilerine verilmiş olan çipli kart ile yemekhaneye, kütüphaneye gitmesi ve onu burada kullanması bir akıllı kampüs uygulamasıdır.
Sözcüklerin doğru yazım şeklini öğrenmenin en güvenilir yolu TDK sözlüğüne bakmaktır. TDK'ya göre metot sözcüğünün metod şeklinde yazılması doğru değildir. Bu kelimenin doğru yazılışı "metot" şeklinde olmalıdır.
Methods (Yöntem) bölümü Nasıl Yazılır? Giriş bölümünde çalışmada kullanılan yöntem yazılmalıdır. Yöntem bölümünde ise kullanılan yöntemlerin bütün ayrıntıları verilir. Yöntem bölümü geçmiş zamanda yazılmalıdır.
Bu kelimenin "arttırmak, artırmak mı" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Artırmak şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri