Açılış Saati: 09.00 Kapanış Saati: 17.00 Gişe Kapanış Saati: 16.40 Her gün açık.
Mevlana Türbesi'ne giriş ücreti yoktur. Yaz aylarında sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arası, kış aylarında ise sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır. Konya'ya gidip de geniş bir alanda kurulmuş olan Mevlana Müzesini görmeden gelmemek olmaz. Müze ücretsiz, girişte hiçbir ücret alınmıyor. Mevlanın yaşadığı yerler, eşyalar, giysiler ve çalışmaları sergileniyor.
Müzenin avlusuna "Dervişân Kapısı"ndan girilir. Avlunun kuzey ve batı yönü boyunca derviş hücreleri yer almaktadır. Güney yönü, matbah ve Hürrem Paşa Türbesi'nden sonra, Üçler Mezarlığı'na açılan Hâmûşân (Susmuşlar) Kapısı ile son bulur.
Müzede bulunan kıymetli eserler arasında Mevlâna'nın sandukası, pûşîde (Mevlâna'nın mezar örtüsü), Mesnevi, Nisan tası yer almaktadır. Mevlana'nın doğumundan ölümüne kadar geçirdiği hayatın anlatıldığı müzede Mevlâna ve aile fertlerinin mezarları da bulunmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Açılış Saati: 09.00 Kapanış Saati: 17.00 Gişe Kapanış Saati: 16.40 Her gün açık.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, müzenin iç avlusunda düzenlenen Kubbe-i Hadra Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Basın Toplantısı'nda kubbenin turkuaz çinilerle kaplanması nedeniyle "Yeşil Türbe" ismini aldığını söyledi.
Mevlana Müzesi Ziyaret Saatleri Yaz Dönemi: 09.00-19.00 Mevlana Müzesi Ziyaret Saatleri Kış Dönemi: 09.00-16.45 Kandil günleri ve dini bayramlarda 20:00 ile 23:00 saatleri arasında açıktır. Mevlana Müzesi Tatil Günleri: Haftanın her günü ziyaret edilebilir.
Tripadvisor, yorumlar üzerinde kontroller yapmaktadır. Müze kart geçerli.
Türbe salonunu doğuda ve güneyde çevreleyen yüksekçe set üzerinde ise Mevlâna ve babası Bahaeddin Veled'in soyundan gelme, 10'u hanımlara ait olmak üzere 55 adet mezar ile, Hüsameddin Çelebi, Selâhaddin Zerkûbî ve Şeyh Kerimüddin gibi Mevlevîlikte makam sahibi olmuş 10 kişiye ait toplam 65 mezar bulunmaktadır.
7 Aralık tarihinden bu yana iki müze de ücretsiz gezilebiliyor. Geçen yıl Mevlânâ'yı yaklaşık 2 milyon, Hacıbektaş'ı da 500 bin kişinin ziyaret ettiği düşünüldüğünde, devlet de yaklaşık 12.5 milyon TL'lik gelirden feragat etmiş oldu.
Her cumartesi 19.00 da.
Nevşehir Hacıbektaş Müzesi ile Konya Mevlana Müzesi, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünün 02.12.2014 tarih ve 433 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile 07.12.2014 tarihinden itibaren ücretsiz olarak ziyaret edilmektedir.
Oldukça merkezi konumuyla, ulaşımın kolaylıkla sağlandığı Konya Mevlana Müzesi'ne Alaaddin-Adliye tramvay hattına binerek gitmek mümkün. Ziyaretçiler, Alaaddin durağına binip Mevlana durağında inerek müzeye ulaşabilmektedir.
İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip olan Konya, doğal ve tarihsel zenginliğiyle ön plana çıkan şehirlerimizin arasında yer alıyor. Mevlana Celaleddin Rumi'nin de türbesinin bulunduğu şehirde maneviyatı sonuna kadar hissedebilirsiniz.
Mevlana Türbesi - Aziziye Mevlana Karatay Konya.
Trenden inince belediye otobusu sizi garda bekliyor olacak.hemen yandaki giseden bilet alabilirsiniz.Teksas duraginda inip karsiya gecin.Mavi renkte tramvaylara binin. Uzerinde ADLIYE yazar. Mevlana Muzesi'nin tam onunde inersiniz.
MÜZE KART NASIL ALINIR? Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, "Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi" ibraz etmek suretiyle 40 saniye içinde Müzekartlarını alabilirler. Ayrıca "www.muzekart.com" adresine istenen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alabilirler.
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı 9 müze bulunmaktadır. (Merkezde Müze Müdürlüğüne bağlı 6, Akşehir'de 3 ve Ereğli'de 1 müze). Konya Müze Müdürlüğü, Etnografya Müzesi binasında hizmet vermektedir.
Tramvaya bindikten sonra "Alaaddin Durağı" nda inip karşıya geçersiniz ve tam ordaki kaldırımda tramvay arkanızda kalacak! Tam karşıya baktığınızda Mevlana Müzesi'nin yeşil türbesi adeta "gel gel" dercesine görünecek:) Gerçek hayata dönersek; dümdüz yürüyün Valilik sağ kolunuzda kalacak.
Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu alanda yer alan müze, ziyaretçilere Mevlana'nın hayatı, felsefesi ve eserleri hakkında ilginç bilgiler sunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Mevlevi tarikatının merkezi olan müze, 1926 yılında bugünkü halini almıştır.
Seyahatlerini daha ekonomik ve daha kültürel hale getirmek isteyenlerin en merak ettikleri bir diğer konu ise “Müze Kart nereden alınır?” sorusu. Müze Kartlar; kimlik kartınız, pasaport veya ehliyetiniz yardımıyla kart basın istasyonlarından alınabilir.
Mevlana'nın 7 Öğüdü: Cömertlik ve yardım etme konusunda akarsu gibi ol Şefkat ve merhamette güneş gibi ol Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol Hoşgörülülükte deniz gibi ol Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
Mevlana Celaleddin Rumi' nin Türbesinin girişinde, Onun şu beyiti yazar ; Lâ TAHZEN / ÜZÜLME... Çünkü hüzün, düşmanı sevindirir, dostunu üzer, haset edenin diline düşürür.
Mevlana, İzmir'in Bornova ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında batısında Kazımdirik, güneybatısında Karacaoğlan, güneyinde Yunus Emre, doğusunda Doğanlar, kuzeyinde ise Erzene bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri