Yumuşayan meyveleri blender ile püre haline getirin, limon suyunu ekleyin. 10 dk kaynatıp altını kapatın. Sıcakken kavanozlara doldurup hava almayacak şekilde kapatın ,ters çevirip bir gece bekletin konserve misali.
Yine sıcak sıcak kavanozlara aktarıp kapaklarını kapatın. 1 gün oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra serin ve karanlık bir yerde güvenle saklayın. Tüketmek istediğinizde kavanozdan bardaklara kaşıkla aktarıp damak tadınıza göre sulandırın.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere ambalaj açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında +4-8 ˚C de muhafaza edilmek koşuluyla 2-3 günü geçmemelidir.
Önemli besin maddeleri bakımından zengindir
Meyve ve sebze suyu konsantreleri, ilave şeker veya tuz gibi katkı maddeleri olmadan % 100 meyve veya sebzelerden yapılırsa en sağlıklıdır.
Meyve suyunun raf ömrünü uzatmak için güneş görmeyen, serin ve karanlık bir ortamda saklamak gerekir. Taze sıkılmış, ev yapımı ya da marketten aldığınız meyve sularının kapağını açtıktan sonra hava ile temasını en aza indirgemek için ağzı sıkıca kapanan bir kap içinde ve mutlaka buzdolabında saklanmalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Meyve suyu konsantresi tamamen meyveden elde edilen bir üründür. Mevsiminde hasat edilen meyveler uzun süre saklanamaz. Bu nedenle buharlaştırılır. Bu işlem sonucunda meyve suyu konsantresi elde edilir.
Eğer koruyucu madde içerseydi, ambalaj açılsa veya delinse bile bozulmazdı. Çünkü koruyucu madde mikroorganizma gelişmesini engellerdi. Ambalaj açılmadığı veya delinmediği sürece meyve suyu bozulmuyor. Ambalaj açıldığında ise, havadan mikroorganizma bulaşıyor ve meyve suyu zamanla bozuluyor.
Elma Suyu Konsantresi Yapımı ve Tarifi
Elmalar yıkanıp temizlendikten sonra katı meyve sıkacağından geçirilir. Hazırlanan elma püresi tel süzgeç yardımı ile iyice sıkılır. Ayrıca tülbent de kullanılabilir. Elde edilen elma suyu kısık ateşte koyulaşana kadar iyice kaynatılır.
Buzlukta Meyve Suyu Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Portakal veya limonların suları sıkılır. Çıkan meyve suları buz poşetlerine doldurulup buzluğa atılır. Yazın istediğiniz zaman çıkarıp şeker limon tuzu ve su ekleyip limonata yapabilirsiniz.
Ev yapımı meyve suyu kaç günde bozulur? Ambalaj açıldığında bulaşma ve dolayısı ile bozulma başlar. Bu nedenle, kalan meyve suyu buz dolabında muhafaza edilmeli ve 2-3 gün içinde tüketilmelidir.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere ambalaj açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında +4-8 ˚C de muhafaza edilmek koşuluyla 2-3 günü geçmemelidir.
Tüm ailenin güvenle tüketebileceği elma suyu konsantresi sayesinde, tatlı ihtiyacınızı en sağlıklı tariflerle karşılayabilirsiniz. Yoğun kıvamı ile kolaylıkla ölçebileceğiniz, cam şişesi sayesinde sağlıkla muhafaza edebileceğiniz elma suyu organik elmaların doygun tadıyla rafine şekerin sağlıklı bir ikamesi oluyor.
Organik Tatlandırıcı Elma Suyu Konsantresi
Doğal meyve şekeri içerir ve düşük bir glisemik indekse sahiptir. Rafine şekerin kullanıldığı her şeyde, şeker yerine kullanılır.
Şeker tüketimi ve çocuklarda ortaya çıkan obeziteyi azaltmak için harcanan uluslararası çabalara dikkat çeken araştırmacılar, “Sağlıklı bir içecek seçeneği olarak görülen yüzde 100 meyve suyu tüketiminin rolü göz ardı ediliyor" dedi.
Hayır, dondurmanız uygun olmaz. Vitamin kaybı olur.
Meyve suyu, nektar ve diğerleri, etiketinde yazılı son kullanım tarihine kadar açılmadan güvenle muhafaza edilebilir. Ancak, tüketmek üzere ambalaj açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmelidir. Bu süre, buzdolabında +4-8 ˚C de muhafaza edilmek koşuluyla 2-3 günü geçmemelidir.
Suyu uçurulan ve konsantre hale getirilen ara ürüne uçurulan su miktarına eşit su eklenince buna “meyve suyu” deniliyor. * Konsantrenin sulandırılması ile elde edilen ürünün içinde yüzde 25-99 oranında meyve suyu var ise buna “meyve nektarı” deniyor.
Kıvamı koyulaştığında limon suyu eklenerek ocaktan indirilir. Sıcak sıcak cam kavanozlara doldurulur, kapak sıkıca kapatılır ve ters çevrilir. Soğuduktan sonra gölge bir yerde muhafaza edilir.
Kısaca, çabuk çürüyenlerle hızlı pörsüyenleri yan yana saklamayın. Elma, domates, armut, avokado, kavun, şeftali, erik, kayısı gibi meyveler dışarıda, mutfak tezgahında olgunlaşır, lezzetlenirler. Biber, üzüm, portakal, limon, çilek gibi meyveler ise mutlaka buzdolabında saklanmalı.
Sağlık açısından oldukça faydalı olan elma suyu konsantresi, usulüne uygun miktarlarda gönül rahatlığıyla şeker yerine kullanılabilir. İçeriğinde yüzde yüz doğal elmadan kullandığımız konsantre, standart bir şekerin verdiği tatları verdiği gibi aynı zamanda hem sağlıklı hem de besin içeriği çok zengin bir gıdadır.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Dilediğiniz zaman limonata ve portakal suyunuz buzluğunuzda hazır olsun. En ekonomik ve lezzetli halleriyle karşınızda buzlukta saklamalık limonata ve portakal suyu yapımı! Püf noktası: Limonları dondururken içerisine portakal, portakalları dondururken de içerisine limon koyabilirsiniz.
Organik Elma Suyu Konsantresi Saklama Koşulları Nedir? Ambalajı açtıktan sonra yeniden saklamak için hava almayacak şekilde ağzını kapatınız. Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Direkt güneş ışığından uzak tutunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri