Meyvelerin ısıtılmaya ihtiyacı olmasa da, biz yine de uyarmış olalım. Hiçbir meyveyi mikrodalgaya koymayın. Özellikle üzüm ve karpuz gibi sulu meyveleri mikrodalgaya koyarsanız, kısa sürede içerisinde patladığına şahit olabilirsiniz.
Genel olarak, metal tavalar veya alüminyum folyo da mikrodalga fırınlarda kullanılmamalıdır. Çünkü mikrodalga fırınlar bu malzemelerden yansır ve yiyeceğin eşit şekilde pişirilmemesine ve fırının zarar görmesine neden olur.
Bunun için fırın yerine mikrodalga fırına ihtiyacınız var. Muzda birkaç delik açmak için bir çatal kullanın ve ardından yaklaşık iki dakika mikrodalgada pişirin.
Yalnız yoğurt kapları değil, dondurma, margarin gibi yiyeceklerin plastik ambalajları da mikrodalga fırına konulmamalı. Aksi takdirde, kap eriyebilir ve temizlenmesi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkarabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Mikrodalga fırınlar, mikrodalgaların fırının içinde hapsolacak şekilde tasarlanmıştır. Fırın sadece kapağı kapatıldığında ve fırın çalışıyorken mikrodalgalar yapar. Mikrodalga fırınlar talimatlara göre kullanıldığında, insanlar için sağlık riski taşıdıklarına dair bir kanıt yoktur.
Mikrodalga fırınların, detaylı araştırmalar sonucu gözlemlenen olumsuz etkilerini sıralamak gerekirse: Su moleküllerinin etkileşimi sonucu artan ısı seviyesi, mide ve bağırsak kanserine yol açtığı tespit edilmiştir. Hem kadın hem de erkeklerde hormonal bozukluklara sebep olduğu gözlenmiştir.
Su Bardağı:
Mikrodalgada su ısıtmak istiyorsanız, cam veya seramik kaplar kullanın. Ayrıca mikrodalgada çok ısınan suyu çıkarttıktan sonra soğuk bir yere koyarsanız, patlayacaktır. Bu yüzden mikrodalga fırını su ısıtmak için değil, suyu ılıtmak için kullanın.
Bu mikrodalgalar metaller tarafından yansıtılır. Dolayısıyla böyle bir durumda mikrodalga fırınlar büyük hasar alır.
Mikrodalga fırınlar normal fırınlara oranla çok daha az enerji harcamaktadırlar. Örneğin elektrikli bir fırın 1000-2000 Watt'lık elektrik gücü tüketirken, mikrodalga fırınlar yalnızca 300-500 Watt'lık bir güçle çalışırlar.
Patatesi yıkayın, birkaç delik açın ve kurulamadan mikrodalgaya atın. 10-12 dakika sonra patatesiniz haşlanış olacak.
Yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında yoğurt gibi süt ve süt ürünleri gibi besin öğelerinin çoğunu kaybeder. Onları mikrodalga ortamına maruz bırakmak, vitamin B12 içeriği tamamen ortadan kaldırır ve temel mineral içeriği azaltır.
Yumurtayı pişirin. Mikrodalgaya koyun ve en yüksek güç ayarında 35 saniye pişirin. Pişirme bittiğinde kağıt havluyu çıkarın ve yumurtayı inceleyin. Beyaz hala sıvıysa, mikrodalgaya geri koyun ve 10 veya 15 saniye daha pişirin.
Mikrodalga ile tekrar ısıtıldığında, bu besin değerlerini kaybedecek ve sindirim problemlerine neden olacaktır. Mantarın faydalı bileşenlerinden yararlanabilmek için, mutlaka tekrar ısıtmadan gün içinde tüketmeye dikkat edin.
Mikrodalgada Az Yağlı Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm malzemeleri küçük bir borcama kızartmalık doğruyoruz. 1 yemek kaşığı yağ ekleyip elimizle tüm malzemelere yediriyoruz. İsteğe göre kekik ekleyip mikrodalgaya atıyoruz. 15 20 dakika pişirip karıştırıyoruz sonra tekrar kıvamına göre 10 15 dakika daha pişirebiliriz.
Mikrodalga Çorba Isıtma Bardağı çorbanızı hemen mikrodalgada ısıtmanız için tasarlanmıştır. Kapaklı Mikrodalga Fırın Kabı, özel kilitli kapağı sayesinde çorbanızın dökülmesini engeller ve çabuk soğumamasına yardımcı olacaktır.
Çoğu somun ekmek mikrodalgada iyi çözülmezken, dilimlenmiş ekmek etkili bir şekilde mikrodalgada pişirilebilir.
Isıtıldığında kuru ve sert bir hale gelen pirinç ya da buldur pilavı gibi yiyecekleri mikrodalga fırında ısırmayı tercih ediyorsanız mikrodalga fırına koymadan önce üzerine bir tane buz küpü koyun. Böylece pilavınız kurumadan, ilk yapıldığı lezzetine en yakın şekilde çıksın mikrodalgadan, size de afiyetle yemek düşsün.
Çıtır Pişirme modunu seçin süreyi 20 dakikaya ayarlayın. Dakikada böreğin üzerine ıslattığınız yağlı kağıdı serin ve program sonuna kadar çalıştırın. Oda sıcaklığına gelen böreği dilimleyerek servis yapın.
Tek kullanımlık karton bardaklar ve çevre dostu kağıt kaseler, mikrodalga ısıtma için kullanılabilirler ve sağlığımız ve çevremiz için zararsızdırlar.
bir mikrodalga fırın ile ısıtırsanız neredeyse ilk günkü lezzetini yakalayabilirsiniz. dikkat! neredeyse ve lezzeti yakalayabilirsiniz dedim, tercihen makarnayı ilk piştiği gün, hatta saat, dakikada yemek en güzeli tabii.
soganin kabugu soyulur ve sogan yikanir. hic dogramadan bir tabaga konur ve buyuklugune gore orta seviyede bir ayarda 3-5 dakika cihazimizda pisirilir. cikarilip sulu sulu afiyetle yenir.
not: kutu süt, yani uht uygulanmış süt, süt tozundan yapılmıyor bu arada. sütün yağ düzeyi ayarlanıp (kutusunda yazar oranı) uht işleminden geçiriliyor. yangin cikmamasi icin mikrodalganin icine herhangi bir metal esya konulmaz. buna cay kasigi, sut kutusu, aluminyum folyo vb seyler de dahil.
Fırını, içi boş iken çalıştırmayınız. Fırına zarar verebilirsiniz. Fırını denemek istiyorsanız içine bir bardak su koyunuz, ve bir dakika çalıştırınız. Su, mikrodalga enerjisini emecek ve fırın zarar görmeyecektir.
Mikrodalga fırının içerisinde ''Magnetorn'' adı verilen bir parça bulunur. Bu parça, 60 Hz'lik enerjiyi mikro dalgalara dönüştürür. Bu dalgaların hedefi ise fırının içerisine koyduğunuz su molekülleridir. Bu mikro dalgalar su moleküllerini titreştirerek yemeğinizi hızlıca ısıtır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri