Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz.
MHRS'den Aynı Güne En Fazla Kaç Randevu Alabilirim? Saat ve poliklinikler farklı olmak kaydıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.
Aylardır ameliyat ve muayene randevusu alamayan vatandaşa bir de muayene kısıtlaması getirildi. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya çalışanları "Bilgi, 30 günde en fazla 3 randevu alabilirsiniz" mesajı karşılıyor.
Hastalar, yedek kontenjan nedir MHRS 'den nasıl alınır diye merak eder. Devlet hastanesi yedek randevu nedir diye soranlar için bu, sistem üzerinden aldığı randevuya gitmeyen kişilerin yerine bir başka hastanın geçmesidir.
Halihazırda mevcut uygulamaya göre, MHRS'de bir kişinin aktif olarak üç randevusu bulunabilmektedir. Bu üç randevuya, kontrol muayeneleri dahil değildir. Kişi muayene oldukça, yeni randevu almasına bir sınırlama yoktur. Ayrıca randevu cetveline dair planlama aylık değil 15 günlük yapılmaktadır" denildi.
İlgili 18 soru bulundu
Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulamayla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aldıkları randevuya gitmeyen ve bunu iptal etmeyenler, 15 gün süreyle tekrar aynı branştan randevu alamayacak.
UNUTULAN RANDEVULARA NASIL BİR İŞLEM UYGULANIR? Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidememeniz durumunda muayene katkı payı ödemezsiniz.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için hastanelerimizin yedek randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardır. Hastaneler, saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir.
e-Devlet şifresi olan vatandaşlarımız, MHRS üyeliği bulunmasa bile mhrs.gov.tr adresinden e-Devlet girişiyle de MHRS'nin sunduğu hizmetlerden yararlanabilmektedir.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz. Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
MHRS ücretli mi? MHRS randevu alma işlemleri tamamen ücretsizdir.
Bu kapsamda, MHRS üzerinden bir randevu alındığında kişilerin karşısına "Sayın vatandaşımız, randevunuza gitmeme veya gitmeyeceğiniz randevunuzu iptal etmeme durumunda aynı branştan tekrar randevu almanız ancak 15 gün sonra mümkün olacaktır." uyarısı çıkıyor.
2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir. Fakat Covid 19 salgını sebebiyle ülkemizde 2020'den bu yana randevusuz muayene olamama durumu kaldırılmıştır.
1-Alo182 randevu sistemi üzerinden aynı gün için (gece saat 24:00 ü 1 dakika geçince yeni gün başlamış oluyor yani gece 00:01 den sonra başlayan gün için) randevu alamazsınız. En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz.
Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz.
Aynı gün randevu mümkün mü? Sağlık Bakanlığı'na bağlı olan tüm hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'nden aynı gün için (saat 00.00'dan itibaren) sabah saat 07.00'a kadar randevu alabilirsiniz. Saat 07.00 randevu saatiniz değil, sistemin aynı gün randevu almak için koyduğu sınırdır.
randevusuna gelmeyen hastaların yerine muayene olabilmek için ayrılan kontenjan sistemidir. sistem şöyle işliyor, örneğin saat 09.00-10:00 arasına randevu alıyorsunuz herkes geldiği için mal gibi 1 saat bekliyorsunuz, şansınız yaver giderse ve biri gelmezse muayene olma şansına sahip oluyorsunuz.
Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır. MHRS ÜZERİNDEN RANDEVU NASIL OLUŞTURULUR? Devlet hastanesinde tedavi görmek istiyorsanız, MHRS sistemi ve Alo 182 üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz.
Devam Eden Muayene; ADSM ler de hekimlerimizin tedavisini devam edecekleri hastalar için tanımlanan çalışma programlarıdır. ADSM ler de MHRS işlerliğini artırmak amacı ile uygulamaya geçilmiştir. Bu alan vatandaşlara açık değildir. Bu alana randevular hekimler tarafından verilir.
İptal ettiğiniz randevuyu 10 dakika boyunca sizin için bekletiyor, diğer vatandaşlarımızın alımına bu sürenin sonunda açıyoruz. "Geri Al" butonuna basarak iptal ettiğiniz randevuyu tekrar alabilirsiniz.
Gidemeyeceğiniz randevuları 60 dk. öncesine kadar ALO182, mhrs.gov.tr veya MHRS. Mobil'den iptal ederek diğer vatandaşların. yararlanmasını sağlayabilirsiniz.
Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak. Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki yoğunluğu gidermek amaçlı harekete geçti. Artık randevusunu iptal etmeyenler için yaptırım devreye sokuldu. Aldığı randevuya gitmeyen kişiler 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri