Miami'den yaklaşık 70 uzakta ulan bu bataklıklarda çok sayıda yırtıcı hayvan yaşıyor. On bin hiç el değmemiş küçük adacıklardan oluşan bu bataklıklarda yaşayan timsahların sayısının iki milyonu aştığı belirtiliyor. Bataklıklarda sık sık yırtıcı timsahlar çıkabileceğiyle ilgili uyarı levhaları bulunuyor.
Çoğu Amerikan timsahı esas olarak Güney Florida'da yaşıyor. Timsahlar bir zamanlar avlanma amaçları nedeniyle nesli tükenmekte olan türler olarak listelenmişti ancak son 50 yılda nüfustaki artışıyla türler büyüdü.
Florida genelinde 1,3 milyon kadar aligator bulunuyor fakat Naples'ta görülen örnek, türün varlığına alışkın olanları dahi şoke etti.
Alligator misisipiensis
Aligatörler, ABD'nin Kuzey Karolina, Güney Karolina, Georgia, Florida, Alabama, Mississippi, Arkansas, Louisiana, Teksas ve Oklahoma eyaletlerinde bulunur.
Timsahlara çoğunlukla Amerika, Afrika, Madagaskar, Güney ve Doğu Asya ile Orta Avustralya'da rastlanmaktadır. Tuzlu sularda yaşayanları da vardır.
İlgili 42 soru bulundu
Bilim insanları timsahları üç farklı gruba ayırarak inceler. Gerçek timsahlar, alligatorlar ve gavyaller. Bunların hepsi de dünyanın farklı yerlerinde yaşar. Ama hiçbiri ülkemizde yaşamaz.
Ekiplerin daha sonra izlediği kamera kayıtlarında yağmur suyu borusunda 1, 7 metre uzunluğunda bir timsah olduğu görüldü. Timsahın önce kurbağa zannedildiği, yaklaşınca timsah olduğunun anlaşıldığı ve timsahın takip edildiği ifade edildi. Bölgede bulunan halka su borularına girmemeleri yönünde uyarıda bulunuldu.
Timsahlara en çok Amerika, Afrika, Madagaskar, Güney ve Doğu Asya, Orta Avustralya civarlarında rastlanır. Tuzlu sularda yaşayan türleri de bulunur ancak sıcak bölgelerde, bataklıklar ve su kenarlarında yaşayan bir hayvandır.
ABD'nin Florida eyaletindeki Orlando kentinde bulunan. Gatorland tema parkında bir adam timsahın kapalı tutulduğu alana girdi.
Timsah, adını Muhammed Ali'den aldı
Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki sürüngen, Avustralya'daki Büyük Set Resifi'nde yer alan Marineland Timsah Parkı'nda hayatını sürdürüyor.
Bu iki hayvanın burun ve çene şekli birbirinden farklıdır. Aligatorun U şeklinde büyük, geniş burunları var. Timsahın ise sivri, V şeklinde burnu var. Bir timsahın burnu çok geniş veya çok dar olabilir, ancak her zaman aynı sivri şekle sahiptir.
Avustralya'nın kuzeyinde yer alan Darwin şehrindeki Adelaide Nehri'nde çok nadir rastlanan yetişkin beyaz bir timsah görüntülendi. Takma adı Pearl (İnci) olan timsah, yaklaşık 3 metre olduğu tahmin ediliyor.
Siyam Timsahı
Güneydoğu Asya'ya özgü olan bu timsah türü, günümüzde doğal ortamında neredeyse tamamen tükenmiş durumda. Ancak Tayland'daki hayvanat bahçelerinde bu görkemli yırtıcıları yakından görmek mümkün.
Crocodylus acutus, Orta ve Kuzey Amerika'da yaşayan bir timsah türüdür.
🐊Ve timsahlar, ortalama 70-100 yıl yaşarlar.
Günümüz timsahları ise prehistorik Deinosuchus ailesinden geliyor. Yani yere yakın, suda bulunabilen, uzun burunlu, güçlü kuyruklu ve çok dişli yırtıcı hayvanlar. Soyu bugüne kadar gelen bir diğer arkozor ise günümüzdeki kuşlar. Yani timsahlarla ördekler aslında yakın akrabalar.
1960'lı yıllarda Karadeniz'de bulunarak, o günden bugüne İTÜ'de muhafaza edilen tarih öncesi bir timsaha ait fosilin 125 milyon yıllık olduğu tespit edildi.
Meksika'nın Tamaulipas eyaletine bağlı Tampico'daki Carpintero Lagünü'nde, görenleri dehşete düşüren bir olay yaşandı. Yaklaşık 8 metrelik bir timsah, yüzmenin yasak olduğu lagünde boğduğu cesedi sürüklerken görüntülendi. O anları, Gazeteci Porfirio Ibarra paylaştı.
Timsahlar (yukarıda gösterilene benzer) 60 ila 110 dişe sahiptir ve bu dişler çok keskindir!
Jaguar, diğer kedilere göre bile oldukça kuvvetli bir çeneye sahiptir. Kuvvetli çenesi sayesinde zırhlı sürüngenlerin kabuklarını deler ve memeliler arasında sıradışı olan bir öldürme yöntemi kullanır.
Öncelikle birbirlerinin diyetlerinde yer almıyorlar. Ne su aygırları ne de timsahlar birbirlerini düzenli bir şekilde yemiyorlar. Diyetleri farklı olduğu için birbirlerine saldırmalarına gerek yok. Ayrıca su aygırları timsahlar daha büyük ve grup halinde yaşayan canlılar.
Uzunluğu ortalama 5 m'dir. Hatta 6,1 m uzunluğu erişebilen bir timsah kaydedilmiştir. Yetişkin bir erkeğin ağırlığı 500 kg civarındadır. Fakat 900 kg ağırlığa ulaşabilen devler de vardır.
Fırat Nehri'nin Suriye'de bulunan kollarında timsah yaşadığı tespit edildi. Ancak bu bölgenin kuzeyinden itibaren böyle bir ihtimalin gerçekleşmesi mümkün değil" diye konuştu.
Bir tuzlu su timsahı (Crocodylus porosus) olan Lolong, 6.2 metre uzunluğunda ve 1,075 kg ağırlığındaydı. Bu ölçüler onu, burundan kuyruğa ölçülen en uzun timsah yapmıştır.
Dr. Erhan Ünlü, Dicle ve Fırat nehirlerinde bugüne kadar timsaha rastlanmadığını söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri