Miço Ne Kadar Maaş Alır? Miço olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Miço maaşı 2023 verilerine göre ortalama 12.400 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Gemi Adamı 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Adamı , Temmuz 2023 yılında ortalama 28.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.880 TL maaş alıyordu.
Uluslararası çalışan yolcu gemisi RORO gemisi kuru yük gemisi ve turistlik yatlarda çalışacak GEMİCİ, YAĞCI, AŞÇI, AŞÇI YARDIMCISI, GARSON - KAMAROT, ELEKTRİKÇİ, ELEKTRİK ZABİTLERİ alınacaktır. Maaşlarımız Türk bayraklı gemilerde 2500-3500 TL - Dolar yabancı bayraklı gemilerde verilmektedir.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı birliklerde görev alan deniz subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişiklik gösterir. Ortalama bir deniz subayının 16 bin ile 18 bin TL aralığında maaş aldığı tahmin edilmektedir.
Sistem, zorunlu 6 aylık vatani görevini tamamladıktan sonra süreyi uzatarak askeriyede para kazanma ve kariyer yapma imkanı da sağlıyor. Erbaş ve erlerden isteyen, terhise hak kazandığı tarihten itibaren askerliğini 6 ay daha uzattığında, uzatma döneminde en az asgari ücret kadar maaş veriliyor.
İlgili 22 soru bulundu
12 aylık askerlikte ne kadar maaş ödeniyor? 6 aylık askerlik görevini tamamladıktan sonra 6 ay daha kışlada kalarak vatani görevini sürdüren er ve erbaşlara asgari ücret tutarında maaş veriliyor. 2023 yılında asgari ücretin 8 bin 500 TL olması dolayısıyla 6 ay için toplam 51 bin TL ödeniyor.
Aynı işveren emrinde veya aynı gemide bir takvim yılı içinde bir veya birkaç iş sözleşmesine dayanarak en az 6 ay çalışmış olan gemiadamı, yıllık ücretli izine hak kazanır. İzin süresi, 6 aydan 1 yıla kadar hizmeti olan gemiadamları için 15 günden ve 1 yıl ve daha fazla hizmeti olanlar için yılda 1 aydan az olamaz.
1-Normal Çalışma Süresi: Deniz İş Kanununa tabi çalışanlar için genel bakımdan iş süresi, günde 8 ve haftada 48 saattir. Bu süre haftanın iş günlerine eşit olarak bölünmek suretiyle uygulanır. İş süresi, gemiadamının işbaşında çalıştığı veya vardiya tuttuğu süredir.
Gemide çalışmak birçok kişi için bir tutkudur. Oldukça zorlu yönleri ve hiyerarşinin hakim olduğu gemi hizmetleri hem psikolojik hem de bedenen sağlıklı insanların yapabileceği zorlu meslek grupları arasında yer almaktadır. Her meslekte olduğu gibi gemi hizmetlerinde de hem olumlu hem de olumsuz birçok yön vardır.
Acil durumlara karşın gemide bulunan direk uydu bağlantılı telefon ile görüşmeler sağlanabiliyor. Örneğin okyanus geçişlerinde yaklaşık 20 günlük bir sürede hiçbir telefon şebekesi çekmemekte. Bu durumda dakika karşılığında uydu telefonu ile görüşmek mümkün olabilmektedir.
Usta Gemici Olmak için Aranan Şartlar :
18 yaşını tamamlamış olup, en az ilköğretim okulu mezunu olan ve aşağıda ki şartlardan birini tamamlayan herkes USTA GEMİCİ olabilir. GEMİCİ Belgesi ile 18 ay deniz hizmetine sahip olmak.
Gemide çalışan bir gemici maaşları ne kadar sorusuna en az 10.500 TL iken en yüksek maaş 19.740 TL'dir. Aylık ortalama maaş miktarı genel olarak 11.280 TL'dir. Usta gemicilerin maaşları ise en düşük 13.000 TL iken en yüksek maaş miktarı ise 26.540 TL'dir. Aylık ortalama olarak aldıkları maaş miktarı 13.770 TL'dir.
Yaş sınırı 35 yaşından gün almamış olmak. alabilecek şekilde esnek çalışma sistemine uygun olarak çalışabilmek.
4/a statüsünden emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 prim günü ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Ayrıca prim gününüz yeterli olmakla birlikte, 4/b kapsamındaki sigortalılıktan sonra en az 1260 gün 4/a kapsamında prim gününüz olması gerekiyor. 4/b statüsünden emeklilik için 9000 prim günü şartına tabisiniz.
Devrem, aynı dönemde askerlik yapmaya başlamış olan kişilerin birbirlerine hitap şeklidir. Genellikle erler ve onbaşılar birbirine bu şekilde hitap eder. Denizciler ise birbirine devrem yerine kura şeklinde seslenir.
Usta gemicilik süreci, gemi adamı olarak yeterliliğini yükseltmek isteyen kişiler için izlenmesi gereken bir yoldur. Usta gemici olmak için 18 yaşından büyük olmak gerekir. Usta gemici olmak için en az üç yıl deniz hizmeti bulunması ve belgelenmesi şartı önemlidir.
Gemi İnşa Teknikeri maaşı 2023 verilerine göre ortalama 28.400 TL civarındadır.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S.
Türk askerlik sisteminde rütbe fark etmeksizin tüm askerlik süresi 6 aya indirildi. Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak değiştirildi.
Kısa dönem asker maaşı yoktur harçlığı vardır. Direkt er olarak nitelendirildiği zaman 237 TL olarak bir harçlık almaktadır. Bunun yanında usta onbaşı ve erbaşlar 270, çavuşlar ise 305 TL olarak aylık harçlık alır. Yukarıda da belirttiğimiz bu tutarlar, yine kişilerin bulundukları yere göre farklılık gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri