İlk olarak Başlat > Çalıştır > CMD yazın ardından karşınıza çıkan ekrandan ipconfig/release yazıp entere basın. Bu işlemi yaptıktan sorna bilgisayarınızın DHCP sunucusu otomatik olarak IP atama işlemini sağlayacaktır. Ardından bilgisayarınıza reset atın ve sorunun çözüldüğünü kontrol edin.
İnternete bağlandığınız cihazın gizli IP adresini ise kullandığınız platforma bağlı olarak öğrenebilirsiniz. Windows kullanıcıları Komut İstemi sistemine ''ipconfig'' yazarak hem cihazın hem de internet bağlantısı modeminin IP adresini kolaylıkla bulabilir.
İlgili 25 soru bulundu
IP Adresi Ele Geçerse Ne Olur? IP adresleri sadece internete bağlanan cihazların birbirleri ile iletişim kurması için kullanılır. Herhangi bir kişinin IP adresinin başkası tarafından kullanılması tehlikeli bir durum değildir. O kişiler IP adresine ulaşsa dahi hiçbir işlem yapamazlar.
IP adresinizi herkes göremez ancak girdiğiniz web siteleri sizi takip edebilirler. IP adresiniz modemi kapatıp açtıkça sürekli değişir. Sadece statik IP 'ler aynı kalır. Bunu da genelde şirketler kullanır.
Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır. Açılan sayfada modemin IP adresinin yazdığı satıra basılarak istenilen şekilde değiştirilebilir.
İnternet etkinliğiniz ISP'den geçer ve ISP de IP adresinizi kullanarak bunu size geri yönlendirir. İnternete erişiminizi sağladığı için cihazınıza bir IP adresi atamak ISP'nin görevidir. Ancak IP adresiniz değişebilir. Örneğin modeminizi veya yönlendiricinizi açıp kapatmak IP adresini değiştirebilir.
VPN'ler IP adresinizi değiştirir mi? Evet. VPN, internet trafiğinizi uzak bir sunucu üzerinden yönlendirir. Ziyaret ettiğiniz web siteleri ve kullandığınız çevrimiçi hizmetler yalnızca VPN sunucusunun IP adresini görecektir.
IPv4içinde, 255.255.255.0 alt ağ maskesi 32 bittir ve dört adet 8 bitlik sekizer bitlik otetlerden oluşur. 255.255.255.0 alt ağ maskesine sahip 10.10.10.0 adresi, alt ağın 10.10.10.0-10.10.10.255 aralığındaki bir IP adresi aralığı anlamına gelir.
Statik bir IP adresi ile dinamik bir IP adresi (DHCP IP olarak da bilinir) arasındaki temel fark, IP adresinin ağdaki bir cihaza nasıl atandığıdır. Statik IP adresi, bir ağ yöneticisi tarafından bir cihaza manuel olarak atanan sabit bir IP adresidir.
“ipconfig” yazarak “Enter” tuşuna basın. Böylelikle bilgisayarınızdaki tüm ağ bağlantılarının bilgisini görebilirsiniz. Bağlantı türlerinde Etkin Bağlantı, Kablosuz Ağ Bağlantısı, Ethernet veya Yerel Ağ Bağlantısı yer alabilir. Aktif olan bağlantı türünüzde IPv4 bilgisi sizin IP adresinizi ifade etmektedir.
İnternete bağlı tüm cihazlar için benzersiz adresler sağlayan İnternet Protokolü sürümü 4'e (IPv4) benzer şekilde çalışır. Ancak IPv4'ten farklı olarak IPv6, 32 bit adres formatı yerine 128 bit adres kullanır. 128 bitlik bir adres alanı, IPv4'ten yaklaşık 340 undesilyon veya 1.028 kat daha fazla adres sunar.
Başka bir ifadeyle sekiz bitlik 4 rakamdan oluşur. Bu rakamlar, 0 ila 255 arasında değişir. IPv4 protokolündeki bir adres 1.0.0.0 ile 255.255.255.255 arasında herhangi bir numara olabilir.
Evet değişiyor.
DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), bir ağ içerisinde IP adreslerinin dağıtım için hızlı, otomatik ve merkezi yönetim imkanı sunan bir protokoldür. DHCP ayrıca, cihazdaki varsayılan ağ geçidi, ve DNS sunucusu bilgilerini alt ağlara bölmek için de kullanılır.
İnternette IP adresim diye arat çıkan IP adresini kayıt et. Modemi kapatıp aç eğer IP aynı ise statiktir.
WhatsApp üzerinde gerçekleştirilen yazışmalar uçtan uca şifreli olarak korunmakta olduğundan dışarıdan üçüncü kişiler tarafından müdahale ile erişilememektedir. WhatsApp'ın çalışma mantığında üçüncü bir kişi tarafından içeriklere erişim mümkün görünmemektedir.
Bu sorunun cevabı "Evet'dir". Kullandığınız Proxy veya VPN servisi IP adresinizi kayıt altına alır.
Yani, aynı modemin internet bağlantısına aynı anda bağlı bulunan cihazların tamamının IP adresi aynı olacaktır. Dolayısıyla, bu IP adresi ile yapılan internet çıkışının hangi cihaz tarafından gerçekleştirildiğinin tespitinin, yalnızca IP adresine bakılarak bulunması mümkün değildir.
Başkasının IP'si ile Bilişim Suçu İşleme
Zira, suç soruşturulduğunda internet hattı kullanılan kişi şüpheli ve sanık durumunda düşmektedir. Başkasına ait IP'yi kullanarak suç işlenmek mümkün olduğundan IP'nin kesin delil niteleği her zaman yoktur.
-IP adresi statik ve bir alan adına tahsis edilmiş ise , IP adresinden alan adına ve whois bilgileri doğru ise kimlik bilgilerine ulaşmak mümkündür.
Yukarıda belirtildiği gibi adli makamlarımız tarafından doğrudan Türkiye'deki temsilciliklerine başvurulduğunda (acil durumlar dışında da) trafik ve IP bilgilerini vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri