Boyun düzleşmesinin en sık görülen belirtisi kas ağrısıdır. Omurganız anormal bir şekilde kıvrıldığında, kaslarınız farklı yönlerde çekilerek kasılmaya veya spazmlar yaşamaya başlar. Servikal lordozunuz varsa, bu ağrı boynunuza, omuzlarınıza hatta belinize kadar uzanabilir.
Boyun düzleşmesinin en sık görülen belirtisi boyun ağrısıdır. Ağrı sırt ve omuza yayılabilir. Buna baş ağrısı da eşlik edebilir.
Genel olarak boyun bölgesinde bulunan 7 omurda meydana gelen boyun düzleşmesi hem boyun bölgesinde hem de omuz, kürek kemiği ve ensede ağrıya neden olmaktadır. Bazı hastalarda boyundan yayılan ağrı baş bölgesinde de hissedilmektedir.
Boyun düzleşmesinin belirtileri nelerdir? - YouTube. Boyun düzleşmesinde omuzdan kola gelen bir ağrı, halsizlik, güç ve his kaybı gibi sıkıntılar ortaya çıkar.
Boyun düzleşmesinin en dikkat çeken belirtisi boyun ağrısıdır. Boyun ağrısı düzleşme sebebiyle ortaya çıktığında durumun ilerlemiş olduğunu anlamak mümkün olur. Ağrılar genellikle düzleşme ileri bir seviyeye gelip artık sinirlere baskı yapmaya başladığı zaman ortaya çıkabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Boyun düzleşmesinin en sık görülen belirtisi kas ağrısıdır. Omurganız anormal bir şekilde kıvrıldığında, kaslarınız farklı yönlerde çekilerek kasılmaya veya spazmlar yaşamaya başlar. Servikal lordozunuz varsa, bu ağrı boynunuza, omuzlarınıza hatta belinize kadar uzanabilir.
Sıkça baş ağrısı, kulak çınlaması, baş dönmesi, unutkanlık gibi şikayetlere neden olur. Tedavi edilmemiş boyun düzleşmesi, omurlar arasındaki diskleri de bozarak, boyun fıtığına neden olduğu zaman şiddetli boyun, sırt, kol ağrılarına, ellerde uyuşma ve güç kayıplarına yol açar.
Uzun süre boynu eğik bir şekilde bilgisayar ekranı veya cep telefonuna bakanlar, Demir eksikliği anemisi ve D vitamin eksikliği bulunan kişiler risk grubundadır.
Boyun düzleşmesinde en sık görülen şikayet boyun ağrısıdır. Boyun düzleşmesinden kaynaklanan ağrı sırt ve omuza yayılabilir. Bazı durumlarda baş ağrısı da eşlik edebilir. Kola yayılan ağrı, uyuşma, karıncalanma, güçsüzlük gibi belirtiler de varsa düzleşmeyle birlikte boyun fıtığı da araştırılmalıdır.
Yan yatarak uyumanız daha iyidir. Baş ve boynunuza yastığın yardımıyla normal bir duruş sağlayın ve kollarınızı aşağıda tutun. Eğer sırt üstü yatmak istiyorsanız yastığınızı baş ve boynunuzun altına gelecek şekilde koyun. Yastık baş ve boynunuzu nötral pozisyonda desteklemelidir.
Ağrıya neden olan altta yatan hastalık iyileştirilip kas spazmları çözüldüğü zaman boyun düzleşmesi de kendiliğinden düzelir. Ek bir tedavi gerektirmez.
Boyun Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Boyun ağrısına ilk olarak hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji bölümü bakar. Gerek görülürse Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edilebilir.
Boyun düzleşmesi, boyun bölgesinin yandan çekilen röntgenlerinde teşhis edilmektedir. Tedavisinde ağrı kesici-kas gevşetici ilaçlar verilebilir. Ancak eğer kronikleşmişse genellikle fizik tedavi gerekmektedir. Aletli fizik tedaviler ve /veya maniplasyon (Manuel Terapi) seanslar halinde uygulanır.
Boyun Düzleşmesinde Fizik Tedavi
El ile uygulanan fizik tedaviler esnasında hastalığın yer aldığı bölgeye pek çok farklı teknik uygulanır. Boyun düzleşmesi için uygulanan fizik tedavilerinin başarı oranları son derece yüksektir.
Boyun düzleşmesinde vagus siniri gerilirse; kalp atışlarında düzensizlik (çarpıntı), sık ve yüzeysel nefes alıp verme, midede şişkinlik, hazımsızlık ve gaz şikayetleri, uzun vadede de kabızlık sorunlarına yol açabilir.
Kas spazmı, kas gerginliği ve eklem disfonksiyonunun neden olduğu ağrıları azaltmak için başvurulan manuel terapi yöntemi, bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, donuk omuz, topuk dikeni ve kas yırtılması gibi pek çok omurga hastalığı ve sorununda uzun yıllardır başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.
Kunak, boyun fıtığından, boyun düzleşmesinden kurtaran kolay yapılabilen egzersizleri uygulamalı olarak gösterdi. Kunak, içerisinde patates, anason yağı, ozon yağı ve karabiber olan boyun ağrılarına iyi gelen lapa tarifini izleyicilerle paylaştı.
Strese Bağlı Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Strese bağlı boyun ağrısı yaşanabilir. Özellikle uzun süreli araç kullananlar ve ofis hayatı yoğun olan kişilerde boyun ağrısı çok görülebilir. Stresten kurtulmak ve sık sık açık havaya çıkıp molalar vererek boyun kaslarının hareket etmesini sağlamak ağrı kontrolü için faydalıdır.
Baskıya maruz kalan sinirlerin vücudun hangi kısmını ilgilendirdiğine bağlı olarak çeşitli bölgelerde uyuşma, karıncalanma yaşanabilir. Bu durum genellikle kol ve bacaklarda güç kaybı, uyuşma ve karıncalanma olarak kendini belli eder.
Hastalardaki belirtilerin giderilmesine yönelik olarak ağrı kesici, anti-inflamatuvar ve antispazmodik ilaçlar reçete edilebilir. Bu ilaçlar boyun düzleşmesinin ortadan kaldırılmasını sağlamaz; ancak hastanın hayat kalitesinin artırılmasına yardımcı olur. Boyun düzleşmesinin asıl tedavisi cerrahi işlemlerdir.
Ağır vitamin B12 eksikliği kronik sinir sistemi hastalıklarına zemin oluşturabilmekte ve bu hastalarda ayak ile ellerde uyuşmalar, şiddetli boyun ve sırt ağrıları his durumlarında bozukluklarda görülmektedir.
Kasların güçlenmesini sağlayacak fiziksel egzersizler, boyun düzleşmesi hastalığını önlemektedir. Omurga çevresi kas yapısıyla çevrilidir. Düzenli olarak yapılan spor, bu kasları güçlendirmektedir.
Artan duygusal gerginlik ya da stres sonucu sırt, baş ve boyun kaslarında tutulma ve kasılmaların baş ağrısını, baş ağrısının da bu kas gerginliğini tetikleyerek kısır bir döngü oluşturmaktadır. Düzleşme ve boyun fıtıklarına zemin hazırlamaktadır.
Ayrıca boyun düzeleşmesinde tamamlayıcı tedaviler de özellikle uzun süreli ağrı yaşayan hasta gruplarında etkili ve güzel sonuçlar alınan tedavi seçenekleridir. Tamamlayıcı tedaviler olarak ise hastalarımıza kuru iğneleme, hacamat tedavisi, ozon terapisi veya manuel terapi gibi tedaviler öneriyoruz.
Uyuşma, karıncalanma şeklindeki yakınmalar sinir kökü sıkışmasının göstergesidir. Boyun hareketleriyle ortaya çıkan bulanık görme, kulak çınlaması, baş dönmesi, denge bozukluğu, çarpıntı, bulantı boyun patolojilerinde seyrek rastlanan semptomlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri