Üniversitedeki görevli bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda patatesin suyunun içinde bulunan antibakteriyal moleküllerin, midedeki ülserin iyileşmesine yardım ettiğini belirttiler. Uzmanlara göre, bu moleküller midede bulunan ve ülsere neden olan bakterileri yok ediyor.
Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz. Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın.
Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
İlgili 25 soru bulundu
Patates suyunun, gastrit, kolik ve mide ülserleri ile kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği konusunda çeşitli veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
Üniversitedeki görevli bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda patatesin suyunun içinde bulunan antibakteriyal moleküllerin, midedeki ülserin iyileşmesine yardım ettiğini belirttiler. Uzmanlara göre, bu moleküller midede bulunan ve ülsere neden olan bakterileri yok ediyor.
Bu yüzden çiğ patates suyu tüketirken aynı zamanda düzenli beslenmenizi ve günlük hareketlerinizi ihmal etmemeniz gerekir. Patates suyu faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da dile getirilir. Patates suyu kürü ile bağırsak kanserinin önüne geçilebileceğini yazılarında vurgular.
Yukarıda da bahsedildiği üzere patates suyunun genel vücut sağlığına birçok faydası bulunuyor. Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.
C vitamini içeren patates suyu grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Patates suyu sabah aç karnına içildiğinde reflü hastalarına iyi gelir. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasında yardımcı olur. Karaciğerin ve safranın temizlenmesini sağlar.
Patates suyunun içerisinde bulunan folik asit ve demir sayesinde kan hücrelerinin üretimine katkı sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde ise kansızlığı karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Karaciğer ve safranın temizlenmesinde de faydalıdır.
Temizlediğiniz kabuklu patatesleri küçük küpler halinde kesin ve meyve sıkacağı kullanarak suyunu çıkarın. Patates suyunu birkaç dakika buzdolabında bekletin.
- Ülser ve reflü gibi kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen hastalıklara karşı mideyi rahatlatması için haşlanmış patates ya da patates suyu tüketmeleri önerilmektedir.
Limon ve kimyon: Mide ağrısı için bitkisel çözümlerden biri olarak limon ve kimyon kullanılabilir. Kimyon asit-baz dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Eğer mide içerisinde aşırı asit olduğu için ağrı bulunuyorsa limon ile kimyonu karıştırarak tüketmek ağrıyı giderecektir.
Mide yanmasına ve ekşimesine ne iyi gelir, ne yersem midemdeki yanma geçer diye merak edenler için son önerimiz patatesten yana. Patatesi haşlayarak püre yapabilir veya patatesin haşlama suyunu oda sıcaklığına geldikten sonra içebilirsiniz. Özellikle çiğ patates suyu mide sorunları yaşayanlar için birebirdir.
Patates suyu ciltteki yağların arındırılmasında ve tonik olarak kullanılabilir. Patates suyu, yaklaşık 10-15 dakika bekletilmesi gerekir.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir. Patatesin kesildikten sonra kararması veya pembeleşmesi zararlı bir durum değildir.
Diyet listesine eklemeniz gereken şey, 2 hafta boyunca günde 2 defa çiğ patates suyu içmek. Öncelikle taze patates tercih etmeniz gerekir. Taze patatesin besin değeri, çiğ patatese oranla daha fazladır. Patatesleri dilim dilim keserek, katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkarın.
Tarçın: Sabahları aç karnına bir çay ya da tatlı kaşığı tarçın yemek, mide ağrılarının hızla geçmesine vesile olmaktadır. Beslenme uzmanları tarafından sıklıkla önerilen tarçın, sütlü tatlıların ve salep gibi içeceklerin üstüne konularak da tüketilebilir.
Muz mide asidine karşı koruyucu mukus bariyer üretir. Muzun ülser hastalarına karşı kullanılan antiasit etkilerinin yanı sıra mide ülserine neden olan bakterileri ortadan kaldırılmasında da olumlu etkisi bulunur.
Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir.
Süt ve yoğurt, mide rahatsızlıklarına karşı en çok önerilen besinlerdir. Laktoz intoleransınız yoksa, bir kase ev yapımı yoğurt veya bir bardak süt içerek midenizi rahatlatabilirsiniz. Lifli besinlerin mide ağrılarını hafifletme konusunda oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri