Mide üşütmesine karın bölgesine konulan sıcak su uygulanması iyi gelmektedir. Sıcak su torbası şikayetleri azaltmaktadır. MİDE ÜŞÜTMESİNDE HANGİ BESİNLER TÜKETİLMEMELİ? -Genel olarak süt ürünleri, lifli yiyecekler ve yağlı ya da baharatlı besinlerden kaçının.
Mide Üşütmesi Belirtileri
Semptomlar genelde birkaç gün içerisinde düzelirken bazı kişilerde iyileşme 10 güne kadar uzayabilir. Belirtiler bazı kişilerde hafifken bazılarında şiddetli semptomlar görülebilir. Mide üşütmesinin sık görülen belirtileri: Sulu ishal.
Mide üşütmesi tedavisi için özel bir ilaç yoktur. Mide üşütmesi virüs enfeksiyonu ile oluşan bir hastalık olduğu için antibiyotik kullanımının hiçbir yararı olmaz. Tedavide temel amaç, mide üşütmesinin yol açtığı komplikasyonları düzeltmektir. Üşütmenin en sık neden olduğu durum dehidrayasyon yani sıvı kaybıdır.
Mide üşütmesi genellikle soğuk havalarda ortaya çıkar ya da aşırı soğuk tüketimiyle de kendisini gösterebilir. Karnın üşütülmesi midenin de üşütülmesine neden olmaktadır. Bu üşütme sonucunda bağırsaklarda ya da midede oluşan parazit ve bakteriler mide üşütmesine yol açar.
İlgili 30 soru bulundu
1) Nane Limon
Mide üşütmesi nane limon karışımı ile şifa bulur. 1 su bardağı suya, 1 kahve kaşığı nane ve kabuklu olarak limon dilimleri konulur. Bunlar beş dakika kadar kaynatılır. Sonra süzülerek içilir.
Mide ağrısı dalak, pankreas ve diyaframa etki edebilir. Ancak yayılma eğilimi gösterdiği durumlarda ciddi hastalıkların belirtisi olarak kabul edilmektedir. Mide ağrısı, sırt bölgesine çoğunlukla yayılma eğilimi gösterebilir. Bunun haricinde göğse ve kal bölgesini de etkileyebilir.
Kusma sonrası temiz hava almak, biraz uzanmak ve derin düzenli nefesler almak sağlıklı olabilir. Size iyi gelecek yiyecek ve içecekleri tüketirseniz ve biraz dinlenirseniz kolayca kendinizi toparlayabilirsiniz. Sadece vücudunuza biraz zaman tanımanız yeterli olacaktır.
Mide üşütmesi kaç gün sürer? Mide üşütmesi şikayetleri hasta mikrobu kaptıktan sonra genelde 1-3 gün içinde ortaya çıkar. Şikayetler genellikle 1 veya 2 gün sürer, ancak tedbir alınmadığında bazen 10 güne kadar devam edebilir.
Mide bulantısı olanlarda süt ve süt ürünleri tüketimi pek tercih edilmemekle birlikte eğer süte karşı bir hassasiyetiniz yoksa yoğurt da tüketebilirsiniz. Kola, çay gibi sıvılardan ise kesinlikle uzak durmalısınız. Çünkü midenizin kusmanın ardından kendini toparlaması ve asit dengesini bulması belirli bir süre alır.
Bağırsak enfeksiyonu, çok sık görülen ve genellikle istirahat, bol sıvı alımı ve uygun gıdaların tüketimi ile en geç 1 hafta içerisinde kendiliğinden iyileşen bir hastalıktır. Bu nedenle hastalar genellikle doktora başvurma gerekliliği hissetmez.
Soğuk yiyecekleri tüketmek sindirim sisteminde kasılmaya ve zayıf kan dolaşımına neden olarak hazımsızlığa neden olabilir. Bununla birlikte ılık veya nispeten sıcak yiyecekler kan dolaşımını uyarmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle kışın zencefil, limon, nane çayları sık sık tüketilmelidir.
1- İyileştirici hücrelerin sayısıını çoğaltır. 2- Gün boyu dinç kalmanızı sağlar. 3- Karın ağrısını geçirir. 4- Sindirim sistemini kolaylaştırır.
Parasetamol, baş ağrısı, kas ağrıları, küçük artrit (eklem iltihabı) ağrısı, diş ağrısı gibi hafif ila orta şiddette ağrıların yanı sıra soğuk algınlığı, grip, burkulma ve karın kramplarını içeren ağrılı adet görme [dismenore] kaynaklı ağrıların giderilmesinde kullanılır.
Elma püresi ve muz, mide üşütmesine yakalanan kişiler için ideal meyveler olarak sıralanmaktadır. Elma püresi vücuda enerji vermesinin yanı sıra ishali de büyük ölçüde azaltabilmektedir. Muz tüketimi ile de ishal kaynaklı eksilen potasyum değeri vücuda tekrar kazandırılmaktadır.
Kusma ve ishal nedeniyle vücutta su kaybı olması normaldir. Bu nedenle bol sıvı tüketilmesi gerektiği tavsiye edilmektedir. Karna konulan sıcak su torbası mide üşütmesine iyi gelen yöntemler arasında yer almaktadır.
Mide sorunlarını yatıştırmaya yardımcı olan çaylar arasında papatya çayı, rezene çayı, nane çayı ve zencefil çayı sayılabilir.
Sütte az miktarda asit olmasına rağmen, mide asidini yatıştırarak mide ağrısını geçirdiğine inanılır. Sütün mide asidine karşı geçici bir bariyer oluşturduğu doğrudur; ama asit üretimini teşvik edici özelliğinden dolayı bu rahatlama kısa süreli olacak, ardından rahatsızlık yeniden baş gösterecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri