İncir; migren adına önemli bir yiyecektir. İncirin içerisinde yer alan; manganez, lif, magnezyum, B6 vitamini, sodyum, potasyum bakımından çok zengin bir meyvedir. Her konuda vitamini bulunan incirin, migren ağrılarına da iyi geldiği söylenebilir.
Migreni kontrol altına alan ve düzenli tüketildiğinde ağrıları hafifleten besinlerin başında avokado, badem, kabak çekirdeği gibi magnezyum içeriği yüksek besinler geliyor.
Ihlamur, papatya, rezene, zencefil ya da ısırgan otu çayı rahatlamaya ve ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilecek bitki çaylarındandır. Ayrıca nane yağı, lavanta yağı ve papatya yağı da migren ağrılarına karşı tercih edilebilir. Bu yağlar masaj yapılarak uygulanabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Kafeinli içecekler,yoğurt,çikolata,çerez ,sucuk,salam ,sosis,soğan,incir,peynir,tütsülenmiş et ve balık, diyet soda, çay, kahve, alkollü içecekler (özellikle viski, bira, kırmızı şarap) migren ataklarını tetileyebildiğinden dikkatli olunmalıdır.
Baş ve şakak bölgesine masaj uygulama yapılabilir. Baş ve şakak bölgesine soğuk uygulama migren atağını hafifletebilir. Cildi tahriş etme olasılığına karşı kontrollü bir şekilde; nane yağı ve mentol kullanılabilir. Nane ve mentol içeren kremler, ağrı bantları alın bölgesinde rahatlama sağladığı için önerilir.
Kahve, içerdiği kafein ile kan damarlarını daraltarak konsantrasyonu arttırıyor. Baş ağrısı ve migren için günde 1 fincan tüketebilirsiniz.
Bir çay bardağı suya, limondan sıkılmış taze limon suyu ve iki çay kaşığı tuzu karıştırarak içebilirsiniz. Bu karışımı tüketmek birkaç dakika sonra migren ağrınızı hafifletebilir.
Her derde şifa olan suyun migreni de önleyici etkiye sahip olduğunun altını çizmekte fayda var. Vücudumuzun susuz kalması, başımızda dayanılmaz ağrılara sebebiyet verebilir. Bu nedenle özellikle stresin yaşandığı ve migrenin kapımızı çalacağı anlarda günde 2-3 litre su tüketmeye özen gösterin.
Yapılan araştırmalar, bazı besinlerin migren şiddetini azalttığını belirtiyor. Bu besinler; Kabak çekirdeği, badem, susam, kaju, ceviz, ıspanak, uskumru, fasülye, mercimek, pirinç kepeği, yulaf kepeği gibi magnezyum kaynağı besinler.
Bunun yanı sıra muz suyu ya da muz lapası da migren ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Ayrıca bir diğer alternatif olarak da muz kabuğunun içerisine sardığınız birkaç parça muz ile başınıza soğuk kompres yapabilirsiniz.
Peynir, salam, sosis ve lahana ise histamin içerirler ve migrenin tetikleyicisi olabilirler. Açlık: Özellikle uzun süreli açlıklar, öğün atlama, düzensiz beslenme alışkanlıkları da migrenin tetikleyicileri arasındadır.
Parasetamol akut migren için etkilidir: Kontrol grubundaki %20'ye kıyasla insanların %39'u bir saatte ağrıdan kurtulur. Aspirin/parasetamol/kafein kombinasyonun da "etkili olduğu hakkında sağlam kanıtları vardır ve migren için birinci basamak tedavide kullanılabilir."
Günlük yaşamda su tüketiminde zorluk yaşayan kişiler için suya limon eklemek daha lezzetli olmasını sağlayarak içimi kolaylaştırır. Bu durum dehidrasyonu engelleyerek, baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk gibi semptomların azalmasında etkili olur.
Çünkü açlık, migreni tetikliyor. Bunun yanı sıra bazı yiyecekler de, kişiye özel bir şekilde atak gelişimini hızlandırabilir.
Rahat bir pozisyon alın ve tamamen rahatlayın. Başağrısından kurtulmak için masaj yapmanız gereken 6 akupresür noktası bulunmaktadır. Bu noktalara hafifçe bastırarak veya dairesel hareketler uygulayarak masaj yapabilirsiniz. Başağrısı genelde masaj sırasında veya masaj bittikten 5 ila 10 dakika içinde kaybolacaktır.
Sık sık baş ağrısı yaşıyorsanız ne kadar su içtiğinizi düşünmeniz gerekir. Vücuttaki sıvı eksikliği, beyinde büzüşmeye neden olarak baş ağrısına yol açar14. Ayrıca migreni tetikleyebilir veya migren ağrısının daha uzun sürmesini beraberinde getirebilir15.
Migrene iyi gelen yiyecekler; haşlanmış yumurta, susam, ıspanak, zencefil gibi besinlerdir. Auralı migrene ve migren atağına iyi gelen yiyeceklerden bazıları ise; sebze çorbası, yoğurt, ıspanak, badem, kivi, kereviz, elma, armut, nane, badem gibi besinler sıralanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri