Mağaza yöneticisi; mağazanın günlük operasyonlarını planlar ve yönlendirir. Yönetim tarafından belirlenen satış ve kârlılık hedeflerini gerçekleştirme, müşteri hizmetlerini iyileştirme, mağaza performans ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda ekibin çalışma düzenini tayin etme görevlerini üstlenir.
Mağaza yönetici adayı, mağaza içerisindeki tüm operasyon işlemlerini yürütmek üzere eğitilir. Ürün dizimi, görsel sunum, etiketleme, depolama, alarmlama, kasada işlem alma, kasa kapama, mağaza açma ve kapama görevlerini yerine getirerek mağaza içerisindeki tüm işleyişe hakim olur.
Mağaza müdürü sorumlulukları, mağazanın günlük işletme faaliyetlerini, ürünlerin satışını artırmayı, müşteri memnuniyetini sağlamayı ve personelin eğitimini yönetmeyi içerir. Ayrıca mağazanın finansal performansını yönetir, bütçeler hazırlar, satış hedeflerini belirler ve personel performansını izler.
Mağaza müdürü olmak için üniversitelerin önlisans ya da lisans programlarında bulunan Pazarlama, Perakende Yönetimi, Moda Yönetimi, Ticaret Kültürü ve Eğitimi, Muhasebe ve Finans gibi bölümlerden mezun olmak gerekir. Özel eğitimler sonucu alınan sertifikalar da işe alımı olumlu yönde etkiler.
eleman.net verilerine göre, Mağaza Müdürü 2023 yılında ortalama 20.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mağaza Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 16.060 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 9.900 TL maaş alıyordu.
İlgili 18 soru bulundu
Mağaza yöneticisi; mağazanın günlük operasyonlarını planlar ve yönlendirir. Yönetim tarafından belirlenen satış ve kârlılık hedeflerini gerçekleştirme, müşteri hizmetlerini iyileştirme, mağaza performans ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda ekibin çalışma düzenini tayin etme görevlerini üstlenir.
Mağaza Müdür Yardımcısı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 17.400 TL civarındadır.
Mağaza müdür yardımcısı; mağazanın günlük işlemlerinde mağaza yöneticisini desteklemekle sorumludur. Mağaza personelini denetleme, müşteri ilişkileri geliştirme ve mağazanın günlük operasyonlarını yönetme sürecinde rol alır.
Bölge müdürü olmak için işletme yönetimi, pazarlama, finans, muhasebe gibi alanlarda lisans derecesine sahip olunabilir. Bazı firmalar eğitim şartı aramasa da kiminde sektörle ilişkili üniversite bölüm mezuniyeti ve ek sertifikalar istenebilir.
Mağaza şefi olmak için özel olarak bir bölümden mezun olma şartı aranmamaktadır. Genellikle İşletme, Pazarlama, Uluslararası Perakende Yönetimi ve benzeri bir alanda lisans derecesine sahip olan adaylar tercih edilmektedir. Lise veya dengi diplomaya sahip olan bir aday da bu pozisyon için seçilebilir.
Satış müdürü olmak için genellikle üniversitelerin 4 yıllık (lisans programı) eğitim veren İşletme, İktisat ve Pazarlama bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır. Bazı sektörlerde, sektörle ilgili mühendislik eğitimi alan kişiler de satış müdürlüğü pozisyonunda istihdam edilmektedir.
İçimizde Endüstri Mühendisleri, Bilgisayar Mühendisleri, İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Mezunları var. Sen de bu ekibe dahil olduğunda bilgi teknolojileri, pazarlama, operasyon, ürün yönetimi, dijital pazarlama, veri analitiği konularında kendini geliştirebilir, bu ekiplerde farklı görevlerde bulunabilirsin.
Migros marketler zinciri de çalışanlarını yasal sürelere göre belirlenen saatler içinde çalıştırmaktadır. Haftalık çalışma süresi 30 saatten aşağıda tutulmaz. Kısmî süreli çalışmanın hangi saatler arasında olacağı ise Migros'a bağlı olan birimlerin inisiyatifinde belirlenir.
Toplu Sözleşme ve Sendikalaşma
Migros, sendikalaşma hakkına saygı duyulan bir iş ortamına sahiptir. Çalışanlarımızın sendikalaşmasını destekler ve Sendika ile yapıcı bir diyalog içerisinde toplu sözleşmeler gerçekleştirir ve yapılan sözleşmelerin gerekliliklerini yerine getiririz.
Müdür, çalıştığı firmanın bütçesinden ve idaresinden sorumludur. Gerektiğinde şirket bünyesinde yeni departmanlar oluşturmak ve personellerin talepleri doğrultusunda yeni düzenlemeler yapmak müdürlerin yetkileri arasında yer alır. Başta planlama müdürü ve proje müdürü olmak üzere birçok müdürlük görevi bulunmaktadır.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Bölge Sorumlusu maaşı 2023 verilerine göre ortalama 24.200 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Şube Müdürü 2023 yılında ortalama 39.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Şube Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 31.900 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 19.756 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Memurlara yapılan Temmuz zammı ile birlikte 1/4 derecesinde 15 bin 793 lira olan öğretmenlerin maaşları 26 bin 654 liraya yükselmiş oldu. Uzman öğretmenlerin maaşları ise 18 bin 246 liradan 29 bin 538 liraya yükseldi.
eleman.net verilerine göre, Genel Müdür 2023 yılında ortalama 76.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Genel Müdür , Ocak 2023 yılında ortalama 64.240 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 39.688 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri