Genel olarak, mikro-öğretim tekniği, konu, öğrenci sayısı ve öğretim süresi açısından küçültülmüş, yoğunlaştırılmış bir ortamın, yeniden izlemek ve değerlendirmek üzere teknolojik ve diğer olanaklarla kayıt altına alındığı, bir öğretim deneyidir.
Uygulanışı; Üç ana bölümden meydana gelir. Mikro öğretim isminden de anlaşılacağı üzere dersin bir kesiti az sayıda öğrenci tarafından sunulur. Mikro-öğretim tekniği yardımıyla öğretmenin normal sınıflarda gösterdiği bütün becerileri, birimlere ayrılarak ve basitleştirilerek öğrenilebilir.
Bir konuyu incelemek için okumak zorunda kaldığımız büyük kitapların veya “makro” öğrenme olarak sınıflandırılabilecek içerik ağırlıklı e-öğrenme ortamlarının aksine Mikro Öğrenme, basit ve/veya sınırlı hedefe yönelik içerikleri küçük dozlarda ve kısa sürelerde almakla ilgilidir.
Deniz (1993), mikro-öğretimi normal öğretme-öğrenme süreçlerinin karmaşıklığını basite indirgemek için kullanılan, bir labaratuvar yöntemi olarak tanımlamıştır. Rıza (1990) mikro öğretimi belirlenmiş belli öğretim becerilerini, sınırlı durumlarda uygulamayı esas alan kayıtlı bir uygulama sistemi olarak tanımlamaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Mikro öğrenme sistemi kısa süreli öğrenme etkinlikleri olarak adlandırılmaktadır. Öğrenciler bu şekilde istedikleri zaman ve mekânda çalışabilirler. Kısa bilgi içerikleri sunarlar. İçerik, Metin'den tam gelişmiş etkileşimli multimedyaya kadar birçok şekilde olabilmektedir.
Mikro öğretim süreci, verilen bir ders ve ardından öğretmenin ders işlemesine ilişkin olarak o an alınan geri dönütten oluşur.
- Zaman alıcıdır - Kalabalık sınıflarda etkisi azdır. - Teknolojik olanaklar açısından kısıtlı olan kurumlarda video kamera bulunmayabilir. - Ölçüte göre ve iletişim kurallarına göre yapılmayan eleştiriler kırıcı olabilir. - Uygulama sırasında uygulamayı yapan öğretmen adayı heyecanlanabilir ve gerçek performansını ...
Mikro öğretim, tıpkı biyolojide kullanılmakta olan mikroskop misali, öğretmen adaylarına oldukça güvenli olan bir ortamda, kısa süreli olan ve dar içeriklerde temel öğretmenlik becerileri sergilemelerine olanak tanır.
2. Hazırlanan mikro dersin öğretimi yapılır. 3. Öğretme işleminin başarısına ilişkin teyp, video kayıtlarından veya sözlü ve yazılı olarak dönüt alınır.
Mikro ekonomi ile makro ekonomi arasındaki en büyük fark ölçekleridir. Mikro ekonomi bireysel ekonomi veya firma ekonomisi gibi çok daha küçük ölçekli iken, makro ekonomi ülkesel ya da global çaptadır. Mikro ekonomilerdeki değişim makro ekonomileri de etkiler. Bu durumun tam tersi de geçerlidir (Dinler Z., 2016)..
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Sınıf içi tartışmaları canlandırmak mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciyi tartışmaya katmak için kullanılır.
Mikro Öğrenme, öğrenme sürecinin küçük ünitelere bölünüp kısa aşamalar halinde yapılması işlemidir. Sıklıkla ve özellikle çevrimiçi platformlarda E-Öğrenme dersleri hazırlanırken motivasyon ve konsantrasyonu yüksek tutma amaçlı başvurulan bir işlemdir.
Mikro öğretim yönteminin uygulanmasında izlenecek olan aşamalar ilk defa Allen ve Ryan (1969) tarafından geliştirilmiştir.
Genel anlamda, öğrenci merkezli eğitim anlayışı, öğrenmenin merkezinde öğrencinin yer alması, onun bilgiyi ve kendi yeteneğini keşfetmesine imkân sağlanması ve öğretim elemanının bir eğitim lideri ve rehber olarak öğrenciyi bu konuda desteklemesi gerektiğini savunmaktadır.
Bir başkan, sekreter ve genellikle 10-15 öğrencinin katıldığı, çember şeklinde oturarak lider yönetiminde kendilerine sorulan soruları cevapladıkları bir tartışma tekniğidir.
12. EKİPLE ÖĞRETİM TEKNİĞİ Okuldaki öğretmen ya da ilgililerin öğrenme için gerekli etkinlikleri planlamada, hazırlamada ve sunmada işbirliğini kullanmaları üzerine odaklanır. Örneğin 23 Nisan'da yapılacak etkinlikleri her ders için ayrı ayrı planlamak yerine bir piyesle ortaya koymak için bu teknik kullanılabilir.
Öğrencinin öğrenme sürecine etkin katılmasını, bireysel öğrenme hızına göre ilerleme kaydetmesini ve öğrenme sonucunun anında kontrol edilmesini sağlayan bir öğretim modelidir. Programlı öğretim ünlü psikolog Skinner'in pekiştirme ilkeleri esas alınarak ortaya atılmış bir öğretim modelidir.
Doğrudan öğretimin amacı, öğretmen tarafından sistematik destek sağlanarak öğrencilerin doğru tepkide bulunabilmelerine yardımcı olmaktır. Doğrudan öğretimin diğer bir amacı da öğretimi yapılan içerikte ipuçlarının aşamalı olarak geri çekilmesiyle öğrenciyi bağımsız kılmaktır.
Öğretim Tekniği: Öğretme yöntemini uygulamaya koyma biçimi ya da sınıf içinde yapılan işlemlerin bütünüdür. Yöntem, tasarlama, teknik ise tasarının uygulanmasıdır. Öğretim Stratejisi: Öğretimin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmada kullanılan küçük ölçekli plan.
Örnek olay yöntemi, gerçek hayatta karşılaşılan problemlerin sınıf ortamında çözülmesi yoluyla öğrenmenin sağlanmasıdır. Bu yöntem öğrencilere bir konuyu ya dabir beceriyi kazandırmak ve o konuda uygulama yaptırmak amacıyla kullanılır. Günlük hayatta karşılaşılan gerçek bir problemin çözümüiçin de kullanılabilir.
1) Öğrenciler ikişerli gruplar oluşturur. 2) Verilen konu ya da soru ile ilgili düşüncelerini birbirlerine söylerler. 3) Eşler birbirinden ayrılır yeni ikililer oluştururlar. 4) Yeni eşlerine düşüncelerini iletirler katılıp katılmadıkları noktaları söylerler.
Öğrenciler, öğretmenin konuyla ilgili aktardığı metin ya da sorularla ilgili fikirlerini yansıtan kartı seçer. Kartı sıralarının üzerine koyarak ya da havaya kaldırarak fikirlerini duyurur. Böylece her öğrencinin konu hakkında görüşü alınmış olur.
Yöntem nedir? Öğretim yaşantılarının desenlenmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi aşamalarında bilinçli olarak seçilen ve izlenen düzenli yoldur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri