Alınacak vergi indirimi ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılacak başvuru sonucunda da erken emekli olunabiliyor.
İşinizi yapmaya engel sağlık sorununuz varsa Vergi Dairesi'ne başvurarak vergi indirimi talep edebilir ve bu indirim sayesinde erken emekli olabilirsiniz. Vergi indirimi ile emeklilikten sadece eski adı ile SSK'lılar yeni adıyla 4a'lılar faydalanabilir.
- İllerde Defterdarlık Gelir Müdürlüğüne, - Bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, - Diğer ilçelerde Mal Müdürlüğü'ne, yapması gerekir.
hakkın geldikten sonra kuruma emekli olmak için müracaat et şu aşamada beklemekten başka yapacak bir şeyin yok... Neden kabul etmesin etmeme gibi bir lüksü yok siz vergi ind.hakkınız geldikten sonra sgk ya emekli olmak için müracaat edin. Kurum gerekli yazışmaları yapar sizin evrak takibi yapmanıza gerek yok..
Ordan yaklaşık 3 ile 4 haftada sonuç maliyeye ordanda 10-15 gün içinde işyerine gelir. Şayet emekli olmak istersen şartların uygunsa işyerine gelen yazının işyeri tarafından kaşeli imzalı fotokopisi ile sgk müracat ve 3-4 gün içinde sonuçlanır.
İlgili 23 soru bulundu
* SGK prim tutarları her dönemde asgari ücretin 5-6 katı seviyesinde yatırılan ve yaklaşık 5.500 SGK prim gününe sahip Malulen Emekli ve Engelli Vergi indirimi emeklisi 2 kişi ortalama 4.000-5.000 TL seviyesinde emekli maaşı alacaktır.
Engelli vergi indirimi sorgulaması, e- devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.
Vergi indiriminin emekli maaşına etkisi olmaz.
Emeklilik için süresi dolan engelli çalışanın erken emeklilik başvurusunun onay makamı SGK'dır. Erken emeklilik talebinde çalışanlar, kurumlarına dilekçe ile başvuru yapar. Memur tarafından kuruma verilen dilekçe; kurum tarafından SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına gönderilir.
Vergi kimlik numarasını gösteren belge (Vergi levhasının fotokopisi) T.C. Kimlik Numarasını içerir nüfus cüzdanı fotokopisi. İlgili yönetmeliğe uygun Sağlık Kurulu Raporu olanlar için rapor aslı veya noter tasdikli örneği ya da raporu düzenlemiş olan hastanece tasdikli örneği.
ENGELLİLİK İNDİRİMİ İÇİN BAŞVURULACAK MAKAMLAR
Bağımsız Vergi dairesi bulunan ilçelerde; Vergi Dairesi Müdürlüğü, Diğer ilçelerde; Malmüdürlükleri.
Engelli indiriminden yararlanan işçilerin (kendi engelli olmak şartıyla) erken emekli olma hakkı bulunuyor. Bu haktan yararlanabilmek için çalışanın ilk sigortalılığının 1 Ekim 2008'den önce başlaması, 15 yıl sigortalılık, 3 bin 600 prim gün şartını gerekiyor.
Bir üst kısımda anlattığımız adımları izleyerek EYT emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirsek; E-devlet sisteme giriş yaptıktan sonra “https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsis-talep-taahhut-beyan” bağlantısına tıklayınız. Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesi ile beraber başvuru yapmalısınız.
artık posta kullanılmıyor. ankara raporları 20-25 günde onaylayıp e tebligat ile e imzalı vergi dairesine anında gönderiyor. vergi dairesi yoğunluğa göre (istanbul için 1,5 ay) e tebigat ile işyerine yolluyor. aynı anda evisstede görünüyor.
"ESNAF VERGİ MUAFİYETİ BELGESİ ; Bu belgeyi almak isteyenlerin, 283 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ekinde yer alan dilekçe ile varsa işyerlerinin, işyeri olmayanların ise ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine başvurmaları gerekmektedir."
Yıl içinde kesintiye tabi olmayan çalışanlar, bu indirimi yıllık olarak hesaplayıp beyanname üzerinden indirebilirler. Ancak, yıl içinde maaş matrahından indirilen engelli vergi indirimi tutarı ikinci kez yıllık beyannamede indirim konusu yapılamaz.
Vergi indirimi alıp erken emekli olanlar veya malulen emekli olanlar oranlarınız düşerse emekli maaşlarınız iptal edilebilir.
%40 ve üzeri tüm engelli çalışanlar gelir vergisi indiriminden yararlanır.Bunun için engelli raporu,çalışma belgeleri ile ilgili vergi dairesine bir dilekçe ile başvurulmalıdır.
– Kişinin vergi indirimine esas engellik oranı aynen devam ediyorsa emekli aylığı da aynen devam eder. – Kişinin herhangi bir engellilik halinin olmadığı, ilk aldığı raporun da gerçeği yansıtmadığı anlaşılırsa emekli aylığı kesilir.
Vergi indirimi ile emekli olan çalışabilir mi? Vergi indirimi ile engelli erken emekli olan kişiler 4A kapsamında çalışıp emekli olması durumunda SGDP primi işveren tarafından ödenerek çalışma hayatlarına devam edebilir.
Merhaba size doğru bilgi aktarmışlar. Malulen emekli olmak için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim şartı ve çalışma gücü kaybı ve tek hastalıktan en az %60 oranı aranır.
2023 yılı engellilik indirimi :
Birinci derece engelliler için 4.400 TL. İkinci derece engelliler için 2.600 TL. Üçüncü derece engelliler için 1.100 TL'dir.
Cep telefonu veya benzin için engelli indirimi yok. Cep telefonu hatlarında ise bazı engelli tarifeleri var.
Malulen emekli olma hakkı kazanan kişiler vergi indiriminden faydalanabiliyor. Ancak kanunlara göre bu indirimden faydalanabilmek için malulen emekli kişinin özür raporu ile yakınındaki defterdarlık ya da vergi dairesine başvuruda bulunması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri