KİLO VERME SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
Sık sık az az beslenin. Öğün aralığınız en az iki en fazla 4 saat olmalıdır. Yapacağınız bu ara öğünler metabolizma hızınızı hızlandıracak, kan şekerinizi dengeleyecek ve daha kolay kilo vermenizi sağlarken öğünlerde fazla yemek yemenizi engelleyecektir.
Ara öğünler sağlıklı kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırmayı sağlar. Diyetlerde özellikle ara öğünlere yer vermek kişinin daha tok kalmasını sağlar. Kan şekeri seviyelerini düzenler ve kontrollü şekilde yağ yakımına destek olur. Tabi ki doğru besinler seçildiği taktirde yağ yakımı işlemi gerçekleşir.
İlgili 44 soru bulundu
Yoğurdu; müsli, yulaf, kinoa, karabuğday gibi doyurucu besinlerle, taze veya kuru meyvelerle, ceviz veya badem gibi kuru yemişlerle birleştirilerek, ara öğün olarak tüketilebilirsiniz.
Tek Öğün Beslenmek Zayıflatır Mı? Tek öğün beslenmek istediğinizde, size verilen 1 saatlik yemek molasında en sağlıklı ve doyurucu besinleri tercih ederseniz; kilo kaybı yaşayabilirsiniz. 23 saatlik yemek yemeden duracağınız boşlukta, metabolizmanız aktif olacağı için bu süre zarfında bolca su ve çay içebilirsiniz.
Prensip olarak imkanı olan akşam yemeklerinin 18.00-19.00 arasında yenmesinde fayda var. Özel durumlar haricinde akşamları yeme içme işini 20.00'den önce tamamlamak şart. Uzmanların başka tavsiyeleri de var: Akşam öğünleri mümkün olduğu kadar hafifletilmeli.
Diyet yaparken pilav türleri tüketilebilir. Ölçülü olacak şekilde tabaklarınızda pirinç ya da bulgur pilavı yer alabilir. Haftanın günlerini pilav türlerine bölebilirsiniz. Bir akşam pirinç pilavından ortalama 6 kaşık yerken diğer akşam bulgur pilavından 8 kaşık tüketebilirsiniz.
Yaygın düşüncenin aksine aç kalmak kilo vermek için pek de doğru bir yol değil. Çünkü yemek yeme rutinimizi değiştirmek ve vücudumuza ihtiyacından daha az yiyecek almak düşünülenin aksine kilo vermemize yardımcı olmaz hatta bu süreci yavaşlatır.
Sağlıklı ve dengeli bir ara öğün; kişinin sağlık durumu ve vücut ağırlığına göre 150-250 kalori arasında olmalıdır. Protein içerikli ara öğünler metabolizmayı hızlandırarak yağ yakılmasına da yardımcı olur.
Zayıflamak için günde 3 öğün yemeniz yeterlidir. Ancak asıl olan 3 öğün ne yediğinizdir. Şekersiz karbonhidratsız beslenme.
Ara öğün metabolizması ise şöyle işliyor, yemek aralarında ufak ama sağlıklı şeyler tükettiğinizde kan şekeriniz uzun süre dengede kalıyor ve sonraki öğüne çok acıkmadan oturup kendinizi kontrol edebiliyorsunuz. Kilo vermek isteyenler için ise bunun avantajı aralıklı yeme sayesinde metabolizmanın hız kazanması oluyor.
Muz, üzüm, mango, ananas, greyfurt, yaban mersini, erik, portakal, vişne ve armut gibi meyveler, bu diyette uzak durulması gereken meyvelerdir.
Akşam yemeğini atlamayı mümkünse her gün yapın. Bu durumda çok iyi kilo kontrolü sağlarsınız. Haftada en az iki gün yapabildiğinizde ise ortalama kilo kontrolü ile iyi bir metabolik iyileşme elde edersiniz. O halde ''AKŞAM YEMEĞİNİ ATLAMAK'' kalıcı kilo kaybının ve gençleşmenin en önemli anahtarı olabilir.
Kilo vermek istiyorsanız her sabah 45 dakika yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Her sabah yürüyüş yaparak hem yağ yakımını desteklersiniz hem de vücudunuzun sıkılaşmasına yardımcı olursunuz. Limonlu su, metabolizmayı harekete geçirir. Bu sayede vücuttaki yağ yakımını hızlandırır.
Öğünler arasında ne kadar ara verilmeli? Uzmanlar iki öğün arasında en az 3 saat zaman bırakılması gerektiği görüşündeler ancak bazı beslenme uzmanları her saat başı bir küçük öğünden oluşan diyet programları da verebiliyorlar.
Haliyle kilo verme süreçlerinde de yağ yakımını arttırıyor. En uygulanabilir ve hayatı kolaylaştıran türü ise İki Öğün Beslenme. Bu sistemde gün içinde ortalama 8 saatlik bir yemek yeme penceresi var ve iki ana öğünle birlikte eğer ihtiyaç duyulursa ara öğünler tüketilebiliyor.
İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır. ' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri