Kıymayı düşük güçte mikrodalgaya koyun. 450 gram kıyma için 3 dakika hedefleyin. Etin pişmeye başlamasını önlemek için yüzde 100 yerine yüzde 50 güç kullanın. Etinizi her 45 saniyede bir, özellikle ilk dakikadan sonra kontrol edin. Buz çözme ayarlarında bile, et eşit olmayan şekilde çözülme eğilimindedir.
Mikrodalga Fırın: Donmuş kıymayı çözmek için, kıymayı bir mikrodalga kabına yerleştirin ve düşük güçte 1-2 dakika boyunca ısıtın. Daha sonra, kıymayı çevirin ve tekrar 1-2 dakika boyunca ısıtın. Bu işlemi, kıyma tamamen çözülünceye kadar tekrarlayın.
Eğer vaktiniz yoksa ve evinizde mikrodalga fırın varsa işiniz çok kolay demektir. Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz. Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın.
Şimdi iki Çelik tencerenizi alın birine oda ısısında olan bir litre suyu koyup diğerini tabanı üste gelecek şekilde tezgahınıza ters çevirip gerekli olan kıyma et vs nizi bu tencerenin tabanına koyun üzerine de içi su dolu tencereyi oturtun ve sadece 5 dk da kıymanızın çözüldüğünü göreceksiniz.
Daha hızlı çözdürmek için kıymaların üzerine olabildiğince ağır tencere koymaya çalışın. Eğer elinizde böyle bir tencere yoksa tencerenin içini su ile doldurup, ağırlığını arttırabilirsiniz. Buzluktan çıkarttığınız donmuş kıyma, kıymanın kalınlığına bağlı olarak üzerindeki ağırlık sayesinde hızlıca çözülecektir.
İlgili 31 soru bulundu
Kıymayı düşük güçte mikrodalgaya koyun. 450 gram kıyma için 3 dakika hedefleyin. Etin pişmeye başlamasını önlemek için yüzde 100 yerine yüzde 50 güç kullanın. Etinizi her 45 saniyede bir, özellikle ilk dakikadan sonra kontrol edin. Buz çözme ayarlarında bile, et eşit olmayan şekilde çözülme eğilimindedir.
Kıymayı oda sıcaklığında olabildiğince bekletmemeli, 2 saati asla aşmamalısınız. Kıymayı yakın bir zamanda kullanmayı düşünüyorsanız aldığınız andan itibaren buzdolabına kaldırabilirsiniz ancak buzdolabında en fazla 2 gün bekletebileceğinizi unutmamalısınız.
Kıymayı çözmenin en iyi ve en güvenli yolu gece boyunca buzdolabında olsa da, donmuş kıymayı dokusunu ve lezzetini korurken hemen pişirmek istiyorsanız her şey kaybolmaz. Buz çözme sürecini hızlandıracak ve etin bütünlüğünü doğrudan tavaya eklemekten çok daha iyi koruyacak birkaç yöntem vardır.
Özellikle oda sıcaklığında veya sıcak su altında çözdürme yapmak, bakterilerin hızla çoğalmasına ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Yanlış çözdürülen kıyma, lezzet açısından olumsuz etkilenir. Doğru çözdürme yöntemleri kullanılmadığında, kıymanın dokusu da bozulabilir.
Eğer buzlukta hazır köfteleriniz varsa ve vaktiniz de varsa 1 gece önceden buzluktan buzdolabına indirerek çözdürmenizi öneririz.
5-20 dakika bekleyin. 3 Çok işlevli ayar kadranını çevirerek servis boyutunu seçin. Buzunu çözeceğiniz yiyeceğin ağırlığını 200-1500 gram aralığında belirleyebilirsiniz. Süre belirlemenize gerek yoktur.
-Çalışma süresini 1 dakikaya ayarlayıp, çalıştırın. 1 dakika süreyi aşmamaya dikkat edin.
* Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecekse kullanılmalıdır. Çünkü mikrodalgada çözülme sonucu etin bazı bölümleri ısınabilir, hatta pişebilir. * Dondurulmuş eti, fırın, ocak ya da ızgarada çözdürmeden de pişirebilirsiniz.
Mikrodalga fırınlarında cam, kağıt, seramik veya plastik kaplar kullanılmaktadır. Çünkü mikrodalgalar bu malzemelerden geçebilmektedir. Mikrodalga fırında kullanıma uygun olmayan plastik kaplar, mikrodalga fırında kullanılmamalıdır.
Maksimum 600 Watt kullanınız.
Buz çözme (Defrost) konumunun kullanımı 1. Güç seçme düğmesini defrost konumuna getiriniz. 2. Zaman ayar düğmesini defrost edilecek yiyeceğin miktarına göre saat yönünde çevirerek uygun konuma getiriniz.
Çok fazla bekletmeden tüketmek gerekir. Eğer acil yemek yapmanız gerekiyorsa, en kolay yöntem olan geniş bir kabın içerisine suyu doldurun, poşetli ya da ağzı kilitli etinizi suda bekletin. Su soğudukça suyu değiştirirseniz çözülme işlemini hızlandırmış olursunuz. Bu yöntemle 1-2 saat içerisinde etiniz çözülecektir.
Eğer kıymanız buzluktaysa 3-4 ay kadar tüketmeden muhafaza edebilirsiniz. Ancak buzluktan çıkarılan kıyma 3 gün içerisinde tüketilmelidir. Kıymanız eğer buzdolabı dışındaysa en fazla 2 saat kadar bekletebilirsiniz. Kıyma buzdolabında 2 günden fazla bekletilmemelidir.
Tezgahta çözülmüş eti tekrar dondurucuya kaldırmayın
Yani, etinizi tezgahta tamamen çözülene kadar beklettiyseniz, sonrasında tekrar dondurucuya koymamalısınız.
Tava zeminine çok az yağ dökerek kıymanın rengi değişene kadar çeviriniz. Ortalama 15-20 dakika kadar kavurduğunuz kuzu kıymayı bebek yemeklerine ekleyerek doyurucu yemekler hazırlayabilirsiniz. Ana yemeklerde kullanacağınız kuzu kıymayı kavurmak için yanmaz ve yapışmaz tava kullanmanız gerekir.
Buzu çözülmüş olan kıyma, ev ortamında en fazla 2 saat tutulmalıdır. Kıymanın bu süre içinde tüketilmesi ya da çiğ, pişirilmiş şekilde buzdolabına koyulması gerekir. Buzdolabına koyulan pişmiş ya da çiğ kıymanın buzdolabında bekleme süresi de 2 gündür.
Kıymayı bozdolabı poşetine koyuyoruz ve elimizle bastırıp yayıyoruz ve inceltiyoruz. keskin bir bıçakla dilimliyoruz tepsiye sıralayıp biraz buzdolabında bekletiyoruz tam olarak dondurmuyoruz hepsini aynı poşete koyup tekrar buzluğa kaldırıyoruz.
Doğru yöntem: İlk olarak etimizi buzluktan çıkarıyoruz. Boş bir metal tencereye ne soğuk ne sıcak, ılık su dolduruyoruz. Eti pişirme tepsisinin üzerine alıyoruz, üstüne de içi su dolu tencereyi koyuyoruz ve. etin kalınlığına göre dakikalar içinde çözüldüğüne tanıklık ediyoruz, bu yöntem doğru.
Etlerinizi daha sonra nasıl kullanacaksanız öyle saklayın. Eğer kıyma olarak kullanacaksanız, kıyma şeklinde, kuşbaşı kullanacaksanız kuşbaşı şeklinde ve bir yemeklik olacak şekilde saklayın. Dondurucudan çıkan bütün eti, kıyma haline getirmek, bakteriyel yükü çok fazla artırır, ayrıca besin öğesi kaybına yol açar.
Öncelikle pişirme esnasında etin içine defne yaprağı veya kereviz yaprağı koymak kokuyu giderebilir. Yemeğe göre içerisine havuç, soğan, sarımsak gibi sebzeler eklemek de kokuyu hafifletecektir. Bazı baharatlar koyun etinin kokusunu hafifletir. Nane, kimyon ve kekik en çok tercih edilenlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri