Mil bir mesafe ölçüm birimidir. İsim olarak ingilizce kökenlidir, tarihte değişik yöre ve ilgi alanlarında farklı uzunlukta kullanılmış ve hâlen kullanılmaktadır. Standart kısaltması; (mi)´dir. Kara mil´i (Statute mile) ve Deniz mil´i (Nautical mile) olarak iki farklı uzunluklara ayrılırlar.
1 Mil Kaç km? 1 mil 1,609344 km'dir.
Günümüzde çok sık kullanılan bu çevirme sistemlerinde 1 mil yaklaşık olarak da 1,609 km eder. 1 Mil Kaç M (Metre) Eder? 1 mil günümüz metrik çevirme hesaplamalarına göre yaklaşık olarak 1 609,344 metre civarında olmaktadır.
Mil okunan 'mille', Latince kökenli ve Latincede de aynen 'mille' diye yazılıyor. Elbette yine 'bin' demek. Uzunluk ölçüsü olarak kullandığımız 'mil' de buradan geliyor.
Standart kısaltması; (mi)´dir. Kara mil´i (Statute mile) ve Deniz mil´i (Nautical mile) olarak iki farklı uzunluklara ayrılırlar. Bir Kara mil´inin uzunluğu metrik hesaba göre 1.609,344 metre ye eşittir.
İlgili 17 soru bulundu
Mil; dişli çark, kayış kasnağı, zincir dişlisi, kavrama göbeği, volan, rotor vb. parçaları üzerinde taşıyan ve bunların kendisiyle birlikte dönebilmeleri için genellikle iki yerinden yataklanmış olan önemli bir makina elemanıdır.
Bu aracın drag yarışları için özel olarak modifiye edilmiş bir versiyonu da çeyrek mil (400 m) mesafede düzenlenen drag yarışlarında bir dünya rekoru kırdı.
Deniz mili (sembolü M, NM veya nmi) bir boylamın bir dakikalık yay parçasına karşılık gelen uzunluk birimi. 1852 metreye karşılık gelir. Saatte 1 deniz miline eşit hız birimine ise knot adı verilir.
1.852 Kilometre bölü saat (tam olarak), 0,514 metre bölü saniye, 1.151 mil bölü saat (yaklaşık olarak). 1.852 km, uluslararası kabul edilen deniz milinin uzunluğudur.
Uzunluk İçin: İnç: Küçük uzunlukların ölçülmesinde kullanılır. Kara Mili: İki yer arasında ki mesafeyi ölçmek için kullanılır.
Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Birleşik Krallık yani İngiltere'de mil, feet, galon, inç, yard gibi ölçü birimleri kullanıldığını duymuşsunuzdur. Kraliyet ölçü sistemi olarak adlandırılan bu birimler, metrik sistemden tamamen farklı olmalarına rağmen hala kullanılıyor.
1 Deniz mili kaç metredir? Bir deniz mili ise 1852 mt dir. 1 derece 60mil, 1 dakika 1 mildir.
Kilometreye çevirmek oldukça basittir. 1 mil, 1,609 kilometreye eşittir. 10 mil ise tam olarak 16,09344 kilometreye denk düşmektedir.
′ sembolüyle de gösterilir. 30,48 santimetreye eşittir. 1 yarda 3 fite eşit olup 1 fit 12 ince eşittir. 1958'de Amerika Birleşik Devletleri ve İngiliz Milletler Topluluğu ülkeleri, 1 yardanın uzunluğunu 0,9144 metre olarak tanımladılar. Dolayısıyla 1 fit 0,3048 metreye eşit (30,48 cm) hâle geldi.
Deniz mili deniz ve hava ulaşımında mesafeyi ifade etmek amacıyla kullanılan özel bir birimdir. Uluslararası Birimler Sistemi'ne (SI) dâhil olmamasına rağmen tercih edilmesinin nedeni Dünya'nın dairesel yapısını dikkate almasıdır. Kara mili ise iki nokta arasındaki doğrusal uzaklığı ifade eder.
Yunanistan 1936 yılında çıkardığı kanun ile karasularını 6 deniz mili olduğunu kabul etmiştir. Dengeleri bozan bu hamle, Atatürk ve Venizelos dostluğu nedeniyle soruna dönüşmemiştir.1964 yılında Türkiye, Yunanistan gibi karasularını 6 mil olarak ilan etmiştir.
Kilometre (SI simgesi km) bin metreye denk gelen metrik sistemin uzunluk ölçü birimidir.
Knot (Türkçesi “düğüm”) denizcilikte ve havacılıkta kullanılan bir hız birimi. 1 knot 1 saatte kaydedilen 1 deniz miline yani 1852 metreye eşittir. Günümüzde deniz araçlarının hızları farklı yöntemler kullanılarak ölçülebiliyor.
1 yarda 3 fit ya da 36 inçtir (0.91 m ya da 91.44 cm). Genelde mesafeleri ifade etmek için kullanılır.
Navigasyon hesaplarında, 1 Deniz mili=6080 ft veya Yer'in merkezindeki 1' lık açının meridyen üzerindeki uzunluğu 1 Deniz mili olarak değerlendirilir ve mesafe birimi olarak kabul edilir.
Mil puan, anlaşmalı kurumlarca oluşturulan kredi kartlarının harcama yapıldıkça biriken ve havayollarının kendilerine ait mil kartlarının bilet aldıkça kazandırdığı uçuş puanlarıdır. Mil puanlarıyla istenilen havayoluyla, istenilen yere puan tutarı kadar ücretsiz bilet alınabilir.
Miller: Dönerek hareket ileten, moment ve eğilmeye maruz kalan dairesel kesitli elemanlardır. Çeşitli tiplerde olabilir. Faturalı mil, dolu mil, içi boş mil ve krank mili tiplerinde olabilir.
Paslanmaz çelik mil, paslanmaz fittings malzemeleri arasında en çok kullanılan boru bağlantı elemanıdır.Birçok kullanım alanı olan paslanmaz çelik millerin üretimi uzun ve çeşitli bir süreçten oluşur. Paslanmaz millerin oluşumunda haddeleme ve ekstrüzyon özellikleri kullanılarak üretilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri