125. Maddesinin C bendinin E fıkrasında şu bilgi yer almaktadır. Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek. Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir.
Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin 4.maddesi ekindeki tabloya göre, taşra teşkilatında Okul ve Merkezlerde görevli; Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı, öğretmenlerin 1.disiplin amiri okul-kurum müdürüdür.
Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir. Öğretmen ile Okul Müdür Başyardımcısı veya Müdür Yardımcısı arasında bir sorun olduğunda ikisi de eşit olarak değerlendirilmektedir.
(1) İl Müdür Yardımcısı olmayan İl Müdürlüklerinde Şube Müdürünün Disiplin Amiri İl Müdürü, Üst Disiplin Amiri ise Validir. (2) İl Müdür Yardımcısı olmayan İl Müdürlüklerinde çalışan diğer personelin Disiplin Amiri Şube Müdürü, Üst Disiplin Amiri ise İl Müdürüdür.
Taşra teşkilatında İlçe Milli Eğitim Müdürleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki personellerin; Okulların, Rehberlik Araştırma Merkezinin, Mesleki Eğitim Merkezinin, Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu müdürlerinin disiplin amiri olarak belirlenmiştir.
İlgili 43 soru bulundu
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilir.
hocam müdür odasında değil hiç bir yerde öğretmene bağıramaz. Devletin dili yazıdır. İşine gelmeyen bir şey varsa yazı ile bildirsin.
Disiplin işleriyle ilgili uygulamalarda, kaymakam ilçe, valiler il, belediye başkanları belediye teşkilatındaki diğer disiplin amirlerine göre en üst disiplin amiridirler.
Okul müdürleri, yasaların kendisine verdiği yetki ile okulda çalışan öğretmene istenmeyen davranışları karşısında bazı yaptırımları uygulayabilir (Gezer, 2015; Kayıkçı, Özdemı̇r ve Özyıldırım, 2016; Ünal, 2012). DMK'nın 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme disiplin amirleri tarafından verilir.
Devlet Memurları Disiplin Yönetmeliği; 30 Nisan 2021 tarihinde, 3935 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe girmiş olup, 17 Eylül 1982 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
(4) Genel Müdür, bu Yönetmeliğe tabi tüm personelin disiplin amiridir. MADDE 6- (1) Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını vermeye yetkilidir.
1.Müdür yetkili öğretmen, disiplin amiri değildir.
Şube müdürü kurumdaki idari personelin amiridir.
Hocam Md.Yardımcısı amir değildir.Bir okulda amir yalnızca Okul Müdürüdür. (Ben de Md.Yardımcısıyım.) Bir müdür yardımcısı öğretmene sen diye hitap edemez.
Hükümleri gereği denetim yetkisi sadece okul müdürününde bulunmaktadır. Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı verilen görevleri yapmakla soruludur. Denetim yetkisi bulunmamaktadır.
Yeni DEVLET MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ 30/4/2021 tarihli resmi gazetede yayımlandı. Yayınlanan yönetmeliğin 5. Maddesine göre; Valiler il ve İlçelerde görevli bütün memurların, Kaymakamlar ilçede görevli bütün memurların disiplin amiri olarak belirlendi.
Bakanlık müfettişleri görevden uzaklaştırma kararı alma yetkisine sahiptir. İllerde valiler il idaresine bağlı olan bütün memur ve amirleri görevden alabilir. İlçelerde ise kaymakamlar yasal koşullar sağlanması halinde emrindeki her memuru görevden uzaklaştırabilmektedir.
Madde 6- Aksine bir hüküm olmadıkça; birinci sicil amiri, sicil raporu düzenleyerek memura en yakın amirdir. İkinci sicil amiri birinci sicil amirinin en yakın amiridir.
Yönetmeliğe göre hayır veremez.
Davranışlar ona göre olacak. Amire selam vermek yükümlüktür. Kasten verilmediği taktirde cezası vardır.
Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Disiplin Amiri ve Makam
Eğer memuru atamaya yetkili amir il disiplin kuruluna tabi ise kademe ilerlemesinin durdurulması cezası Valiler tarafından verilir.
Hocam konu öğretmenin kantin nöbeti esnasında teneffüsün son 2 dakikasında lavaboya gitmiş olması ve o sırada kantinde 2 öğrencinin kavga etmesi üzerine müdürün öğretmenden savunma istemesi ? Okul müdürü sizin disiplin amirinizdir ve sizden savunma isteyebilir. 7 gün içinde savunma hakkınızı kullanabilirsiniz.
- Okul müdürü; Okulun yönetiminden, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve rehberlik hizmetlerinin planlanmasından ve yürütülmesinden genel müdüre, resmî makamlara ve Bakanlığa karşı sorumludur.
Görevden uzaklaştırma işleminin tesis edilebilmesi için gerekli olan tek koşul, kamu görevlisinin görevi başında kalmasının kamu hizmeti bakımından sakınca yaratacak olmasıdır. Bunun dışında her hangi bir koşulun varlığı aranmamaktadır. Bu durum, idareye geniş bir takdir yetkisi tanınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri