Olimpiyat veya Dünya şampiyonalarında takım olarak birinci olan amatör sporcuların milli takım teknik direktör ve antrenörlerine 40 yaşını doldurmaları veya 40 yaşını doldurmamalarına rağmen %40 oranında engelli olmaları halinde sporcu şeref aylığı bağlanmaktadır. Başvurular Nereye Yapılabilmektedir?
Takım sporlarında takım halinde olimpiyat veya dünya şampiyonu olmuş amatör sporcuların milli takım teknik direktörlerine ve antrenörlerine ise bu sporculara bağlanan aylık oranında aylık bağlanır.
Sporcu maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 16 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Sporcu maaşları 13510 TL'dir. En düşük Sporcu maaşı 11400 TL iken, en yüksek Sporcu maaşı 22960 TL'dir.
Atletler ve sporcular çoğunluğu 2023 yılında aylık ₺1.436 ile ₺2.630 arasında maaş alıyor. Atletler ve sporcular giriş seviyesinde aylık maaş ₺1.436 ile ₺2.232 aralığındadır.
İlgili 35 soru bulundu
Son sınıf öğrencilerine içinde bulundukları akademik yıldan başlayarak 7 ay boyunca 1.500 TL eğitim desteği verilir. Millilik derecesi bulunan ve bireysel branşlarda müsabakalara katılmak isteyen öğrencilerin dilekçe ile yaptıkları başvuru incelenir.
Bir sporcunun milli sporcu olabilmesi içini federasyonlar ile bu federasyonların üyesi olduğu uluslararası kuruluşların yıllık faaliyet programlarında yer alan uluslararası spor müsabakalarına katılması için temsil görevi verilen ve fiilen yarışan sporcuya verilen Milli Sporcu Belgesi'ne sahip olması gerekir.
Ergenlikte spor yapan çocuklar sporcu olmaya adım atar. Kazanma kavramından ise 18-21 yaş üstü elit sporcular için bahsedilir. Öncesi gelişim ve sporculuğa hazırlık dönemidir ve iyi bir sporcu olabilmek için 12-15 yıl sistemli ve bilimsel çalışma gerekir.
1. www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapıldıktan sonra, arama bölümüne “Spor Bilgi Sistemi” yazın ve uygulamaya gidin, 2. “Uluslararası Organizasyon İşlemleri” sekmesini seçin, 3. “Millilik Belgesi İşlemleri” sekmesine tıklayarak belgeyi indirebilirsiniz.
Futbolcunun millî takımda görev almak istemesi ve TFF'yle bu konuda bir sözleşme yapmak istemesi durumunda da yine bir hizmet sözleşmesinden söz edilemez; çünkü, örneğin ücret konusunda futbolcunun pazarlık yapabilmesi müm- kün olmadığı gibi, TFF tarafından hiçbir ücret ödenmemesi de mümkündür.
Kimler 40 yaşında emekli olabiliyor? Uluslararası nitelikteki müsabakalarda ferdi ya da takım olarak dereceye giren amatör sporculara 40 yaşlarını doldurduktan sonra devlet bütçesinden aylık bağlanıyor.
Atamalar Nasıl Yapılır? Atama için başvurular Milli Eğitim Bakanlığının bilişim sistemleri üzeriden, Milli Sporcu Sözleşmeli atama giriş ekranından yapılmaktadır. Atamaları yapılan sporcular okullarda beden eğitimi öğretmeni olarak istihdam edilmektedir.
Sporcu lisanslı sorgulama işlemleri online site üzerinden gerçekleşmektedir. Sporcular lisans sorgulamalarını https://spor.sgm.gov.tr/EDevlet.aspx adresi üzerinden yapmaktadır. Sisteme erişim sağlayan kullanıcılar kullanıcı adı ve şifreleri ile beraber sisteme adım atmaktadır.
Spor Dalına ait Milli Sporcu Belgenizin Bakanlığımız tarafından verildiğine dair yazının tarafınıza verilmesi için başvuruda bulunduğunuz ıslak imzalı dilekçesiniz ile Milli Sporcu Belgenizin taratılması ve [email protected] adresine gönderilerek başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Takım Lideri olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Takım Lideri maaşı 2023 verilerine göre ortalama 28.700 TL civarındadır.
a) Olimpiyat, paralimpik ve deaflimpik oyunlarında ikinci veya üçüncü olanlar, b) Olimpik spor dallarında büyükler Dünya şampiyonalarında en az iki madalya alanlar, başarılı oldukları spor dalında başantrenörlük kademesinde antrenör eğitim programına katılmaya hak kazanır.
Milli sporculara ücretsiz ulaşım imkanı vardır. 5774 sayılı kanuna göre T.C.
E-DEVLET UYGULAMASINA GİRİŞ YAPILDIKTAN SONRA ARAMA MOTORUNA 'SPOR BİLGİ SİSTEMİ' YAZARAK İLGİLİ BÖLÜME ULAŞARAK BURADAN 'ULUSLARARASI ORGANİZASYON İŞLEMLERİ' SEKMESİNE TIKLADIKTAN SONRA AÇILAN SAYFADA 'MİLLİLİK İŞLEMLERİ' BÖLÜMÜNDEN "MİLLİLİK BELGESİNE" ULAŞABİLİR VE BARKODLU EVRAKINIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.
E-Devlet uygulamasına giriş yapıldıktan sonra arama motoruna 'Spor Bilgi Sistemi' yazarak ilgili bölüme ulaşarak buradan 'Uluslararası Organizasyon İşlemleri' sekmesine tıkladıktan sonra açılan sayfada 'Millilik İşlemleri' bölümünden “Millilik Belgesine” ulaşabililir ve barkodlu evrakınızı indirebilirsiniz.
14-15 yaş grubu
- Bu yaş grubu çok önemli olduğu için spor yapmayan çocuk varsa mutlaka bu yaşlarda en azından başlamalıdır. Bu yaşlardan sonra yapılacak sporlarda zorlanma olur ama bu yaşlarda başlanılan herhangi bir spor branşı, gelecekte hem sağlığı hemde başarıyı inanılmaz ölçüde etkileyebilir.
Spor Hekimi
Başlangıç olarak yüzme, dans ve jimnastik gibi sporlar oyun tarzında yaşa uygun çalışmalar olarak planlanabilir. Organize sporlara ve yarışmalara katılımın 10 yaşlarından sonra başlaması önerilmektedir. Spor dallarının birçoğunda üst düzey antrenmanlar ancak 14-16 yaşlarından sonra başlanabilir.
Voleybol ve basketbol gibi sporlara 9-10 yaşlarından itibaren, atletizm ve tarzı sporlara 10 yaştan itibaren başlanması önerilmektedir. Yoğun ve fiziksel bir çalışma gerektiren okçuluk, futbol, kürek gibi sporlar ise çocuklara 12 yaşından itibaren önerilmektedir.
A Milli Takım, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk üçe giren ve bu dereceleri alan takımların kadrolarında yer alan aktif spor yaşamını sürdüren sporcuların askerlikleri ise 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar tecil edilebilecek.
Ardından başvurulara ilişkin bilgiler ile adayların sisteme yüklediği belgeler 10-13 Ekim tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüklerince incelenerek uygun başvurular onaylanacak. Atamalar ise 17 Ekim 2023'te yapılacak ve sonuçlar "www.meb.gov.tr" adresinde duyurulacak.
Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre 62 federasyon içinde yapılan değerlendirmede, Türkiye'de toplam 5 milyon 104 bin 22 lisanslı sporcu bulunurken, bunların 1 milyon 729 bin 558'i kadınlardan oluştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri