Mira ismi ise birçok dilde kendisine yer bulmaktadır. Mesela Arapçada tartışma anlamına gelirken, Farsçada emir veren, İspanyolcada bakmak ve Rusçada ise dünya anlamlarına gelmektedir. Asel Mira İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Her iki isim de Kur'an'da geçmektedir.
Türkçe de ise ışık saçan anlamına geldiği belirtilir. Mira, aynı zamanda Kuran-ı Kerim'in Kehf Suresinin 22. Ayetinde de yer almaktadır. Mira ismini aynı zamanda, hayat enerjisi yüksek, kendisi ve çevresindekilere yardım eden kişiyi ifade etmektedir.
MİRA İSMİ KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Mira ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Mira ismini koymak caizdir. MİRA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Mira ismini kullanan 14.121 kişi bulunmaktadır.
Mira ismi Kur'an'ı Kerim'in Kehf suresinde geçmektedir. Kehf suresinin 22. ayetinde İnsanların Ashab-ı Kehf hakkındaki tartışmalarını ifade ederken kullanılmıştır.
Farsçada, emir veren komutan anlamını taşır. Sanskritçede ise, "okyanus" anlamına gelir. Rusçada ise, "Dünya" İbranicede de "sınır" anlamına gelir. Arapçada ise, "tartışma" anlamına gelir.
İlgili 35 soru bulundu
Asel Mira İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Her iki isim de Kur'an'da geçmektedir.
Mira Latince kökenli isimlerden biridir. Özellikle tarihi çok eski dönemlere kadar uzanan bir ad olarak öne çıkmaktadır. Antik çağlara kadar uzanmış olan Mira ismi aynı zamanda sözcük anlamı üzerinden de değerlendirilir.
Ebeveyn olmaya hazırlanan vatandaşlar tarafından araştırılan Mira ismi, birçok dilde kullanılan bir sözcüktür. Doğacak kız bebeklerine koyulan Mira ismi, Sanskritçede, Farsçada, Rusçada, İspanyolcada ve İbranicede kullanılmaktadır.
Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir fakat konulmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca Mina Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin adı olduğundan dinen caizdir ve maneviyatı da oldukça yüksektir.
Lavin ismi 'çığ' ve 'heyelan' anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda Kürtçede 'güzel' olarak da bilinir. Karakteristik özellikleri ve telaffuzu hoş bir kelime olduğu için son dönemlerin popüler isimlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Meyra ismi, aydınlanmak ve aydınlatmak kavramlarıyla açıklanmaktadır. Bu isim, güzelliği ve aklıyla çevresini aydınlatan kimse anlamında kullanılmaktadır. Meyra ismi, kutsal bir ışık şeklinde de yorumlanır. Kutsal kaynaklardan gelen bu ışık, insanlığın yolunu aydınlatan bir ışık demektir.
Latince Petra kelimesinden türeyen Pera, bu anlamda 'Sağlam, güçlü ve kararlı' anlamına da gelir. Hem erkek hem de kız çocuklarda kullanılan Tansu ismi ile aynı anlamı taşıdığı söylense de Tansu, "Şafağın aydınlattığı su gibi parlak ve temiz olan" anlamındadır. Pera isminin bir diğer çeşidi ise İbranice Peri ismidir.
Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice'de Magdalalı Kadın, Arapça'da bizim için, bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca'da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.
Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
Antik çağa kadar uzanan Mira ismi en özel adlardan birisi olarak dikkat çekiyor.
Mirel ismi, Kur'an'da geçen isimler arasında yer almıyor. Ama anlamı bakımından dinimizce kullanılması caiz olarak kabul ediliyor.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Liya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arapça kökenli Liya ismi, Kuran'ı Kerim'de geçmemektedir.
Arya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arya ismi Arapça kökenli bir isim değildir. Ve dolayısıyla Kur'an'da geçmemektedir. İsmin dini herhangi bir anlamı bulunmamaktadır.
Mira ve Beren'in babası Faruk'tan hoşlanmaktadır. Sude ve Faruk çiftinin kızları, Mira'nın küçük kız kardeşi. Beren dik başlı bir karaktere sahip.Yemeklerle arası çok iyidir.
Bu ismin Kur'an'da geçip geçmediği de aileler tarafından merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Mihra ismi Kur'an da yer alan bir isim değildir. Bu ismin anlamı güzel olması sebebi ile bu ismin çocuklara verilmesinde dinen bir sakınca yoktur.
Begüm ismi köken olarak Arapça değildir. Farsça ve Türkçe kökenli olan bu isim Kuran-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak kelime anlamı olarak İslam dinine aykırı manalar içermediği için alimler tarafından caiz olduğu söylenmektedir. Bu sebeple caiz olmayan isim listelerinde yer almamaktadır.
Miray ismi, Farsça kökenlidir. Anlam itibariyle ay gibi ışık saçan demektir. Bu isim, bir ayın ilk günleri için de kullanılmaktadır. Son dönemde yaygınlaşan bu isim, kız çocuklarına verilir.
Yunanca'da 'kader veya bolluk' anlamına gelir.
(Riya. dan) Riya etme, riyakârlık yapma. Başkasının sözüne itiraz edip mücâdele etme. İçindekinin aksini söyleme.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri