MİRZA İSMİ KUR'AN'DA GEÇİYOR MU? Mirza ismi hakkında merak edilenlerden bir tanesi de karşımıza bu ismin Kur'an içerisinde yer alıp almaması olarak çıkmaktadır. Mirza ismi Kur'an- ı Kerim içerisinde yer alan bir isim değildir. Ancak bu ismin çocukları konulması hususunda dinen bir sakınca bulunmamaktadır.
Mirza, Kur'an'da yer almayan bir erkek ismidir.
öğretisini içeren MUCIZEVI sözcük. Hamurun olgunlaşmasında kullanılan özdü “miraz”; kök anlamı "MİRACLE", yani mucizeden geliyordu..
Türkçe de ise ışık saçan anlamına geldiği belirtilir. Mira, aynı zamanda Kuran-ı Kerim'in Kehf Suresinin 22. Ayetinde de yer almaktadır. Mira ismini aynı zamanda, hayat enerjisi yüksek, kendisi ve çevresindekilere yardım eden kişiyi ifade etmektedir.
Farsça kökenli bir isim olan Mirza, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasında yer alır.
İlgili 35 soru bulundu
Ali soyundan gelenler mânasında, ayrıca siyasî, tasavvufî ve itikadî anlamda kullanılagelmiştir. Hz. Ali soyundan, oğulları Hasan, Hüseyin, Muhammed b. Hanefiyye, Ömer ve Abbas vasıtasıyla gelenlere Alevî denilmiştir (Makrîzî, I, 8).
Farsça kökenli olan bu isim, dilimize ulaşan yabancı kökenli isimler arasındadır. Mirza ismi ülkemizde farklı anlamda kullanıldığı gibi İran'da da farklı anlamla kullanılır. Mirza isminin en bilinen anlamı, hükümdar gibi soylu kişilerden gelen kimsedir. Yani bir Emiroğlu beyi anlamında kullanılır.
Lina ismi Kur'an'da Haşr Suresi'nde geçer. Haşr Suresi'nin 5. ayetinde gelmektedir. Lina, Haşr Suresi'nin 5. ayetinde hurma ağacı olarak geçmektedir. Hurma ağacı manasına geliyor.
Mina ismi Kur'an'da geçmemektedir fakat konulmasında dinen hiçbir sakınca yoktur. Ayrıca Mina Mekke'de hacıların şeytan taşlamak için gittikleri bölgenin adı olduğundan dinen caizdir ve maneviyatı da oldukça yüksektir.
Aden ismi Kuran'ı Kerim'de, 4 ayrı surede geçmektedir. Necm ve Hud surelerinde helak olan kavimlerden birinin adı ''Adn'' olarak geçer. Furkan ve Ankebut Surelerinde ise altından ırmaklar akan ve sayısız meyvenin olduğu cennet bahçelerinin adının Aden olduğu bildirilir.
Mira ismi Kur'an'ı Kerim'in Kehf suresinde geçmektedir.
Eski likya kentlerinden birisinin ismi olan Mira isminin de en çok konuşulan anlamı ise, Kuyruklu Yıldız olarak bilinir. Türkiye'de yaklaşık olarak 12.426 kişide bulunan Mira ismi, İstanbul'da da 718 kişide bulunuyor.
Günümüzde sıklıkla kullanılan Yağız ismi, esmer olan, yiğit kişi ya da doru olan kişi anlamlarına gelmektedir. Erkek ismi olarak kullanılması ile yiğit anlamı kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu isim güzel ve bakımlı olan kişi anlamına da gelmektedir.
Miran ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Miran ismini koymak caizdir.
Yağız ismi Kur'an-ı Kerim'in hiçbir ayetinde veya suresinde geçmemektedir.
Asaf ismi direk biçimde Kur'an ayetlerinde geçmez. Fakat buna rağmen Neml Suresinde anlatılan Hazreti Süleyman kıssalarında bulunan vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Arya İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Arya ismi Arapça kökenli bir isim değildir. Ve dolayısıyla Kur'an'da geçmemektedir. İsmin dini herhangi bir anlamı bulunmamaktadır.
Aynı zamanda sevilen Mila ismi, ebeveynler tarafından kız çocukları için değerlendirilir. Bu konuda en fazla merak edilen konular arasında ise, Mila adının Kuran'da geçip geçmediği yer alıyor. Mila ismi, Kuran-ı Kerim'de yer almaz.
Elisa isminin anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir. Dini bir anlam taşıyan isim Kuran'da geçmemektedir. Ayrıca Elisa, Hz. Zekeriya'nın hanımının ismidir.
Lina: Cennetteki hurma ağacı, hurma fidesi anlamına gelir.
Liva Kur'an'da geçen bir isimdir ve ülkemizde bunun da etkisi ile oldukça fazla tercih edilir. Kur'an içerisinde Liva-ül hamd olarak geçen Liva ismi Hz. Muhammed'in (S.A.V) sancağına verilmiş olan bir isimdir ve mahşer gününde ümmetin onun şefaatine nail olacağına inanılır.
Kürtlerin yaşadığı yer anlamına gelen "Kürdistan" terimi, tarihi kaynaklara göre resmi olarak ilk kez 1000-1100 tarihlerinde Büyük Selçuklu Sultanı Sancar Bey tarafından kullanıldı. "Kürdistan" coğrafi bir terim olarak Kanuni Sultan Süleyman ve I. Ahmet gibi birçok Osmanlı padişahının fermanlarında da geçiyor.
Aybars iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle oluşmuş güzel bir isimdir. Bu kelimelerden biri ay diğeri ise pars olarak öne çıkıyor. Anlamı ise ay gibi güzel ve Pars gibi yırtıcı şeklinde ifade etmek mümkün.
Poyraz ismi aslında Rum kökenli bir isimdir ve bu nedenle poyraz ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Yani Kur'an-ı Kerim'in hiçbir ayetinde poyraz ismine rastlanılmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri