b. 1 litre ayran yapabilmek için yaklaşık kaç kg yoğurda ihtiyaç vardır? 6 kg yoğurttan 18 L ayran yapılıyor ise, 1 kg yoğurttan 3 L ayran yapılır.
Bu durumda; 1 kg yoğurttan kaç litre ayran yapılır? Cevap: 3 litre ayran yapılabilir.
3 kg yoğurttan kaç litre ayran çıkar? 3 kg yogurttan 5 lt ayran elde edildigine göre 45 lt ayran elde etmak için kaç kg yogurt kullanılmalı – Mynet Cevaplar.
1,5 su bardağı yoğurt. 1 litre su. Tuz.
Cevap. 3 litre sütten 1 kg yoğurt yapılır. 1 kg yoğurttan yani 3 litre sütten 3 litre ayran yapılıyorsa; 2 litre sütten 2 litre ayran yapılır.
İlgili 21 soru bulundu
1 kg yoğurttan 3 L ayran yapılır.
neden ? neden ? yoğurdun lezzeti tuzun belirli bir aralıkta olmasını gerektirir. ayran yapmaya çalışırken kattığın su ile yoğurdu seyrelttiğin için oranı yakalamak için biraz tuz ilavesi yapman gerekir.
Süt köpürtücü olarak piyasada satılan aparatlar da ayran köpürtmek için de kullanılabilir. Ayranın hazırlanması aşamasında veya hazırlandıktan sonra içerisine köpürtücü aparatın sokularak birkaç dakika çalıştırılması ayranın son derece köpüklü olmasını sağlar.
10 yemek kaşığı dolusu yoğurdu mutfak robotu içine koyun. Üzerine 3 su bardağı su koyup, iyice karıştırın. Daha sonra yarım su bardağı süt ve tuz ekleyip, köpürene kadar karıştırın. Rondo yerine blender ile de yapabilirsiniz.
AYRAN NASIL SAKLANIR
Küçük ambalajlar açıldığında hemen tüketilmeli, büyük ambalajlar da ise açıldıktan sonra kapağı kapatılarak buzdolabında bekletilmeli ve 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
Ama Türkiye'de genellikle ortalama 1 kg yoğurt için 1,4 litre süt kullanılıyor. Protein oranının yüzde 4'ten yüzde 3'e düşürülmesiyle yoğurtta 1-1,1 litre sütten 1 kg yoğurt üretilmesi mümkün olacak.
Sütaş Ayran 200 ml Koli (20 adet)
Seçenekler: 200 ml23,00 TL/lt. 300 ml23,17 TL/lt. 1 lt19,50 TL/lt.
İşte, severek tüketeceğiniz pratik ayran tarifi... İlk olarak yoğurdu ve 1 bardak suyu derin bir kabın içine alın, pürüzsüz olana kadar çatal ile çırpın. Tuzu ve kalan suyu ekleyip iyice karıştırın ve dolapta soğumaya bırakın. Eğer köpüklü olmasını istiyorsanız soda eklemeyi unutmayın.
4 çorba kaşığı yoğurt. 3/4 su bardağı su. 1/2 çay kaşığı tuz.
Geleneksel yoğurt yapılırken süt bir tencerede kaynatılır. İçine bir-iki kaşık tatlı ayran ya da yoğurt katılarak mayalanır. Tencerenin ağzı örtülür ve üzeri bezlerle sıkıca kapatılır. Birkaç saat sonra süt yoğurt haline gelir.
Susurluk ayranı, Balıkesir'in Susurluk ilçesine özgü, yapımı ve tadı klasik ayrana göre farklılık gösteren Türk mutfağına ait bir çeşit yöresel ayran. 1950'li yıllarda meşhur olmaya başlamıştır.
Yaklaşık olarak 100 gram ayran, 37 kcal enerji, 1,98 gram protein, 2 gram yağ, 2,71 gram karbonhidrat ve 92,26 gram su içerir.
Ayran Tarifi:
1,5 SB yoğurt. 1,5 SB su. 1 TK Tuz.
Ayran yapımında doğal nitelikli yağlı koyun yoğurdu yeğlenir. Bir ölçü yoğurda en çok bir buçuk ölçü su karıştırılır. Daha lezzetli olması için su yerine süt de katılabilir. Az ölçüde tuz da eklenebilir.
İlk olarak uygun bir kap içerisine yoğurdumuzu alalım. Eğer varsa ev yoğurdu yoksa hazır yoğurt kullanabilirsiniz.
Hem yine yukarda ifade edildiği biçimde bir ayran yaparsam ayranın maliyeti artar. İçine karbonat koyup köpürttüğümde hem güzel görünür hemde maliyeti düşük olur.
Bu karışım sindirim sisteminizin rahatlaması açısından büyük önem taşımaktadır. Limon ve maden suyu, metabolizma hızının yanında bağışıklık sisteminizin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Kilo verme açısından son derece faydalı olan bu üçlünün birleşimi ile göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.
Kafeine ve asitlere karşı hassasiyeti olanların ayran tüketerek midesini rahatlattığı bilinir. Bir bardak limonlu ayran faydaları sayesinde, mide ekşimesinden kurtulabilirsiniz. Güçlü bir iskelet ve bağışıklık sistemi için; protein önem arz eder.
3 sap taze naneyi iyice yıkayın ve yoğurda ekleyip naneler küçük parçalara ayrılıncaya kadar blenderden geçirin. Son olarak suyu ve tuzu ekleyip, tuz tamamen eriyip ayran köpürünceye kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız ayranı buz ve nane yaprakları ile servis yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri