Miryokefalon (Myriokephalon) Muharebesi (Yurttutan Savaşı, Türkçe adlandırması: Düzbel Savaşı) Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans imparatoru I. Manuil arasında, Beyşehir Gölü yakınlarında yapılan savaştır.
17 Eylül 1176 tarihinde Miryokefalon Zaferi Bizans'a karşı elde edilerek Türklerin Anadolu'ya sahip olduğu düşüncesi güçlenmiştir. Bizans İmparatorluğu 2. Kılıçarslan'a karşı ağır kayıplar vermiştir. Miryokefalon Savaşı en önemli sonucu ise Anadolu'nun Türklerden geri alınamayacağı durumudur.
Malazgirt savaşı sayesinde Anadolu un kapıları ilk defa Türklere açıldı. Yani 948 yıl boyunca yaşadığımız bu coğrafya ya yerleşmiş olduk. Miryokefelan Savaşı ise Miryokefalon Savaşı, özellikle Anadolu'nun Türkleşmesi açısından çok önemli bir dönüm noktası teşkil eder.
Miryokefalon Savaşı Bizans İmparatorluğu'nun Anadolu topraklarını Türklerden geri almak istemesi neticesinde ortaya çıkan bir savaştır.
17 Eylül 1176 tarihinde başlayan ve üç gün süren Miryokefalon Savaşı'nın sonunda Bizans ordusu çok ağır kayıplar verdi ve Anadolu Selçuklu Devleti büyük bir zafer kazandı.
İlgili 29 soru bulundu
Malazgirt Meydan Muharebesi 26 Ağustos 1071 tarihinde Türkler'in zaferi ile sonuçlandı. Böylece Anadolu'nun kapıları Türklere açıldı; Türk birlikleri Anadolu'ya girmeye başladı. Türkiye tarihi başladı.
1071 Malazgirt meydan muharebesiyle Bizans bu akınları durdurmaya çalışmışsa da başarılı olamamıştır. Malazgirt zaferi ile birlikte Anadolu kapıları Türklere açılmıştır.
Bu Miryokefalon Savaşı'nın var olan en önemli neticesi ise Anadolu topraklarının Türklerden geri alınamayacağı durumu olmaktadır. Bu savaş neticesinde Anadolu toprakları Türkiye şeklinde adlandırmaya başlamıştır. Ardından bu toprakların tamamen Türklere ait olduğu da kesinleşmiştir.
Pasinler Savaşı 18 Eylül 1048 tarihinde Büyük Selçuklular ile Bizans İmparatorluğu arasında yapılmıştır. Bu savaş Türkler ile Bizanslılar arasında yapılmış olan ilk muharebe olma özelliği taşımaktadır. Tarihte yapılmış en önemli savaşlardan biri olma özelliğine sahiptir.
Türk tarihinde Anadolu'nun Türk yurdu olmasında dönüm noktasını oluşturan üç önemli savaş vardır. “Yurt açan” Malazgirt Savaşı, “Yurt tutan” Miryokefalon Savaşı”, “Yurt Kurtaran” Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı'dır.
Malazgirt Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu İmparatorluğu Hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen savaş. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan savaş" olarak bilinir.
MALAZGİRT SAVAŞININ SONUÇLARI
Bizans imparatorluğu savaşta bozguna uğradı, imparator IV . Diyojen bu savaşın sonunda Türklere esir düştü. Anadolu'nun kapıları Türklere tamamen açıldı. Anadolu'da fazla direnişle karşılaşmayan Türkler, Ege ve Marmara kıyılarına kadar ilerleyebildiler.
Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde Büyük Selçuklu İmparatorluğu hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatorluğu hükümdarı Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın kesin zaferi ile sonuçlanan bu muharebe, "Türklere Anadolu'nun kapılarını açan son muharebe" olarak bilinir.
Anadolu'ya Türkiye Miryekefelon savaşından sonra denmeye başlamıştır. Bunun nedeni : Türklerden oluşurdur ve o dönemlerde -iye eki güçlü anlama gelmektedir. Bundan Türkiye denir.
Bafeus/Bapheus veya Koyunhisar Muharebesi, 18 Temmuz ve 27 Temmuz 1302 tarihleri arasında Osmanlı Devleti ile Bizans İmparatorluğu'nun yaptığı muharebe. Koyunhisar Savaşı Osmanlı Devleti ve Bizans İmparatorluğu arasında yapılan tarihteki ilk silahlı çarpışmadır.
Dandanakan Muharebesi ya da Dandanakan Meydan Muharebesi (1040), Selçuklu Devleti'nin Gazne Devleti'ni yendiği ve Gazne Devleti'nin çözülmesine yol açan muharebedir. Bu muharebeden sonra Gazne Devleti yıkılış dönemine girmiş, Selçuklu Devleti resmen kurulmuştur.
Bizans imparatoru, Miryokefalon Savaşı'nda Sultan ll. Kılıçarslan'ın büyük stratejisi sayesinde Anadolu Selçuklu Devleti'ne karşı çok ağır kayıplar verdi. Bizans'ın Anadolu'yu Türklerden geri alma ümidinin tamamen yok olduğu savaştır. Tarihe, Anadolu'nun kapısının Türklere ardına kadar açıldığı savaş olarak geçmiştir.
Geriye kalan toprakları 15. yüzyıl boyunca Osmanlılar tarafından aşama aşama fethedildi. 1453'te Osmanlı İmparatorluğu Konstantinopolis'i fethedince Bizans İmparatorluğu sona erdi.
Bu iddianın anlamı şudur: Kürtler, Anadolu'ya Türklerden çok daha önceleri gelmişlerdir. Ya da Kürtler, Anadolu'nun yerleşik kavimlerindendir, Türkler ise bu bölgeye çok sonraki devirlerde gelmişlerdir.
Binlerce yıl farklı coğrafyalarda hükmetmiş olan Türklerin asıl soyu nereden geliyor'un cevabı belli oldu.Türkler, dört büyük beyaz ırk gurubundan biri olan Europid gurubunun Turanid kolundandırlar.İşte Anadolu'nun dört bir yanına dağılan o boyların soy ağacının şehir şehir listesi ve özellikleri!
Son yarım yüzyıl içinde yapılan antropolojik incelemeler Türkler'in beyaz ırktan olduğunu göstermiştir. Türkler, dört büyük beyaz ırk gurubundan biri olan Europid gurubunun Turanid kolundandırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri