Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.
Üst Kattan Su Damlıyor Site Yönetimine Şikâyet
Site yönetimi üst kat komşunuza ihtarda bulunabilir. Komşunuz hala sorunun çözümüne yanaşmamakta ısrar ederse, site yönetimi kendisine dava açabilir. Üst komşudan su akması sorununu çözümü çoğu zaman site yönetimi tarafından sağlanır.
Yargıtay, üst kattaki komşusunun dairesinden su sızdığı için ev sahibine tazminat ödenmesinin önünü açtı. Yüksek Mahkeme; alt kattaki daireye su sızması sonucu tamirini yaptırmayan kişinin, komşusuna tazminat ödemesi gerektiğini ve gerekli tamirat işlemini yaptırmakla sorumlu olduğuna hükmetti.
Üst kat komşunuzun bilinçli olarak banyosundaki akan boruyu tamir ettirmemesi ve sizin masraflarınızı ödemeye yanaşmaması halinde öncelikle dava açacağınız uyarısında bulunur, ciddiye almazsa dava açabilirsiniz. Bu sorunun çözümü için ilk akla gelen ve en çok yapılan işlem belediyelere şikâyet etmektir.
İSKİ Alo 185 servisi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Tüm telefonlardan 185'i tuşlayarak İSKİ Alo 185 Servisi'ne ulaşabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Su baskını meydana geldiğinde “Su baskınında hangi kurum aranır?” sorusu da akla gelen bir diğer sorudur. Su baskını meydana geldiğinde 110 numaralı İtfaiye Müdürlüğünün aranması gerekmektedir. “Sel felaketi sırasında yapılması gerekenler nelerdir?” sorusunun cevabı da oldukça benzerdir.
Apartmanda rahatsız eden veya şikayette bulunmak istediğimiz daireyi üç yere şikayet edebiliriz. Buralar ; Sulh Ceza Mahkemesi , belediye ve kolluk güçleridir. Apartman sorun ve problemlerimiz de sorunun uygunluğuna göre bu üç yere başvuruda bulunabiliriz.
Tavan Akması Sonucu Tadilat Ücreti
Tesisatın kontrolünden sonra ortaya çıkacak olan ve eğer farklı durumlarda olmazsa üst kattaki kişi sorumludur ve yapılacak olan bütün tadilatları ve alınan zararın karşılanması için sorumlu olan üst kat ücreti karşılar.
Üst komşunun banyosundan su akıyorsa öncelikle üst komşunuzu durumdan haberdar etmelisiniz. Sorunun sadece sizin dairenize değil binanın betonuna da zarar verdiğini bilmesi gerekir. Ardından su kaçak tespit cihazları ile hizmet veren Teknotesisat ile iletişime geçmelisiniz.
“Gürültücü komşulara karşı idari başvurular yapılabileceği gibi hâkim müdahalesi de istenebilir. Savcılığa suç duyurusunda bulunulabilir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ALO 181 hattı aranabilir. Polise, belediyeye şikâyet edilebilir.
Bu sorunun çözümü için tesisattaki tıkanıklıklar açma cihazları ile temizlenmelidir. Musluktan su az akıyor ise binanıza şehir şebekesinin gelen suyunun basıncı yetersizdir. Üst katlara çok az gelen su miktarını arttırmak, yetersiz basınç sorununu çözmek için apartmanınıza hidrofor sistemi kurabilirsiniz.
Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.
200 TL - 1200 TL
Profesyonel ve güvenilir Su Kaçağı Tespiti hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Su Kaçağı Tespiti fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Genel olarak soruların veya şikâyetlerin müracaat yeri olan Alo 153 arayabiliriz. Şikâyeti direkt olarak yukarıda belirtilen makamlara dilekçe ile yapabilir ya da belediye şikâyetlerinde belediyelerin beyaz masa birimlerine telefonla ya da mail yolu ile şikâyette bulunabilirsiniz.
Su kaçağı sorunları hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. İlk başlarda ufacık su sızıntısı şeklinde kendini gösterirken, zamanla su sızıntısı büyümeye ve etrafa yayılmaya başlar. Duvar arasında veya betondan kendini gösteren su kaçakları, binanın dayanıklılığını olumsuz yönde etkiler.
Evde su kaçağı nasıl anlaşılır sorusunun sorulması gereken yerdeyiz. Odalarda rutubet kokusu duvar boylarında kabarma parkelerde şişme görülüyorsa küçük böcekler çıkıyorsa gidere dökülen su rogar a gelmiyorsa musluklar kapalıyken su sayacı dönüyorsa tesisat su kaçağı olduğunu anlayabiliriz.
Hatta kaçak yapı ihbarının veya şikayetinin ilk yapılması gereken kurum, belediyedir. Çünkü belediyeler İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre kaçak yapıları yıkmak ve önlemekle yükümlüdürler. Büyükşehirlerde, öncelikle ilçe belediyesine şikayet yapılması gerekir.
Alt komşusu da doğal olarak bu çileyi çekmek yerine şikâyet edebileceği bir resmi kurum aramaktadır. Bu sorun için en çok belediyelere şikâyet edilir. Ancak belediyeler bu gibi sorunlarla ilgilenmezler. Yapabileceğiniz en uygun yol; durumu site yönetimine bildirmektir.
Tavandan su damlamasının tek sebebi temiz su borularında bir çatlak ya da delik olmasıdır. Diğer tesisat borularından su sızması durumunda tavandan su damlıyor şeklinde bir belirti ortaya çıkmaz. Tavandan su damlaması demek, suyun miktarının fazla olduğu anlamına gelmektedir.
Konut sigortası, poliçedeki teminat kapsamına göre su hasarının belli bir miktarını ya da tamamını karşılar. Bu durum tamamen sizin ihtiyacınıza göre belirlenir. Konut sigortası su baskını teminatını genişleterek komşularınızın su baskınından zarar görme ihtimaline karşı da gerekli güvenceyi sağlayabilirsiniz.
Su basması teminatı ise konut sigortası poliçene ekletebileceğin en gerekli teminatlardan biridir. Konut sigortası su tesisat sorunlarında zarar masraflarını karşılayarak dışarıdan ücretli yaptıracağın tesisat hizmetini poliçen dahilinde ücretsiz almanı sağlar.
Alt kat daire üst kattaki daire sahibine haber vererek tesisatçı çağırır ve çoğu zaman masrafını üst kattaki daire karşılar.
Ev Sahibi Şikayet Hattı
Kiracılar kira sözleşmeleri dolmadan evden çıkmaları konusunda baskıcı olan veya haksız oranda zam yapan ev sahiplerini 189'u arayarak veya CİMER ya da e-Devlet üzerinden ihbar formu doldurarak şikayet edebilecektir.
- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.
Kat maliklerinin oturdukları daireyle birlikte bina geneli olarak sorumlulukları bulunuyor. Kat malikleri, bina içi ve çevresinin düzeni, temizliği, giderler için bir yönetici seçiyorlar. Apartman yöneticisi olarak adlandırılan kişi de kat maliklerinden aldığı yetkiyle kısaca apartmanı yönetiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri