1 adet misket limonu 20 kalori içerir. Yüksek besin değerinin yanı sıra kokusu ve aromasıyla da ünlüdür. Misket limonu özellikle yağı ile kozmetik sektöründe çeşitli şekillerde kullanılabilmektedir. Özgün tadı ile yemeklere ya da pastalara, hem tatlı hem ekşi bir lezzet katabilme özelliğine sahiptir.
Lime'ın tadı limondan daha ekşi, daha kuvvetli. İkisi de salata soslarına, marinasyonlara, içeceklere çok yakışır. Ancak lime suyu, limon suyundan daha az şeker içerdiği için yemeklerde daha iyi gider.
Kuru misket limonu ekşitme olarak bilinen bir süreç yoluyla, yemeklere ekşi bir tat katmak için kullanılır. İran mutfağında güveç ve çorbaları tatlandırmak için kullanılır. Körfez ülkelerinde genellikle balıkla pişirilirken, Irak'ta hemen hemen tüm yemeklere ve dolmalara eklenir.
Misket limonu, bir diğer ismiyle lime; çok farklı gibi görünse de herkesin iyi bildiği limon ile aynı familyadan gelir ve benzer özelliklere sahiptir. Misket limonu, özellikle mayhoş lezzetleri sevenlerin gözdesidir.
C, A, B vitaminleri, kalsiyum, demir ve fosfor bakımından güçlüdür. Bu narenciye meyvesi, damar ve kalp hastalıklarına karşı profilaktik olarak önerilmektedir. Misket limon, içerdiği askorbik asit ve potasyum sayesinde kan damarlarının duvarlarını güçlendirmeye yardımcı olur.
İlgili 35 soru bulundu
kilosu yirmi tl ve üstü fiyatlara satılan tropikal meyve. görünüşü ve tadı limonu anımsatır ama hiçbir zaman limon ve limon'un yetişmemişi değildir. ayrı bir meyvedir. iklim dolayısıyla ithal edilmesi gereğince türkiye'de fiyatı pahalıdır.
Limon ihracatının yüzde 20 si ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizde üretilen en kaliteli, dayanıklı ve en iyi türler yediveren, euroka, enter, erkenci mayer ve lamas'dır. Özellikle ener ve euroka orta büyüklükte meyvelere sahip oldukça verimli bir türdür.
Ülkemizde az da olsa Mersin, Antalya civarında yetiştirilmektedir. Başta içecekler, yemekler ve kozmetik ürünleri olmak üzere pek çok alanda kullanılır. Meksika, Latin Amerika ve Tayland mutfağında sık sık kullanılır. Bir misket limonu 20 kaloridir.
Misket limonunu yeşil haliyle, olgunlaşmadan ve bozulmadan saklamak istiyorsan az önce sözünü ettiğimiz işlemleri uygulayabilirsin şefim. Bütün halde kilitli buzdolabı poşetinde saklayabilir, yarım haliyle streç filme sarabilir, dilimlenmiş şekilde de dondurabilirsin.
Ev, balkon teras ve bahçeler için uygun olan bir limon çeşididir.
Limenin kendine has aromatik suyu; sodalara, kokteyllere, limonatalara ferahlatıcı bir lezzet katmaktadır. Dünya mutfaklarında, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır. Papaya ile mükemmel bir uyumu olan lime, aynı zamanda pastalara hoş bir tat ve koku katmak için tercih edilmektedir.
Cool lime içeceği içinde nane, limon suyu, toz şeker, limon kabuğu ve soğuk su bulunur. Bu karışımın içindeki malzemeler ve soğuk su karışımı, yaz aylarında ferahlatıcı bir etki yaratır. Cool lime şeker oranı ise damak zevkinize uygun olarak ayarlayabileceğiniz bir durumdur.
Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Limon ve lime genetik olarak farklıdır ancak ikisi de narenciye ailesine aittir. Limon, ılıman iklimlerde yetişirken, lime tropikal ve subtropikal bölgelerde yetiştirilir. Asidik ve ekşimsi tada sahip olan bu meyveler, kozmetik, temizlik ve gıda sektöründe kullanılırlar.
Lime, limondan ve misket limondan daha keskin aromalı, kokulu ve soft özellik taşırlar. Bu özellikleri kullanıldıkları yiyecek ve içeceklere farklı bir lezzet vermesini sağlar.
Birçok meyvenin olduğu gibi limonun da kabuğu genelde kullanılmaz ve ziyan edilir. Ancak limonun kabuğu da en az kendisi kadar faydalıdır. Limon kabuğu, limonun kendisinden daha fazla C vitamini içermesinin yanında kalsiyum, potasyum ve yüksek oranda lif içerir.
Mükemmel yiyecek ve içecekleriniz için lime limonlarınızı buzdolabında saklayıp, 15 gün içerisinde tazeliğini yitirmeden tüketmenizi tavsiye ederiz.
C vitamini deposu olan limonun faydasını duyanlar günlük olarak fazla miktarda limon tüketmek isteyebilirler. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu için limonun da fazlası zarar olabilir. Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
subtropikal meyveler (nar, papaya), turunçgiller (mandarin), portakal, feyhoa, limon) Lenkeran güney bitkilerinde (incir, zeytin, antep fıstığı, badem vb.) uzmanlaşmıştır. Abşeron Yarımadası. Azerbaycan incirlerinin üçte ikisi Guba-Haçmaz'dan, %15'i Şeki-Zagatala ve Dağlık Şirvan bölgelerinden gelmektedir.
Misket limonu veya lim, koyu yeşil bir renge sahip, Citrus ailesinden gelen bir turunçgil bitkisinin meyvesidir. Meyvesi limondan fark edilir oranda küçüktür ve içinde çekirdek bulundurmaz.
Cildi sıkılaştırıcı ve ölü cilt hücrelerden arındırıcı etkiye sahiptir. Yağlı cildin yağ dengesini sağlar. Saçın fazla yağlanmasını önleyerek saça canlılık kazandırır. Masaj şeklinde uygulandığında kas ağrılarını, krampları ve spazmları hafifletmeye yardımcı olur.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
İç kanamalara engel olan limonu, burun kanamasını durdurmak için de kullanabilirsiniz. Bir pamuğa sıkacağınız birkaç damla limon ile burnunuza yapacağınız baskı sonucunda kanamayı durdurabilirsiniz. 7. KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR Limon, yapısı ve içeriği nedeniyle düzenli kullanımında kilo vermenize yardımcı olur.
Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır. Limonun içinde bulunan sitrat böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Limon ayrıca romatizmal rahatsızlıkların tedavisinde de etkilidir. Cilt sağlığına iyi geldiği gibi saç bakımı için de sıklıkla tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri