Antioksidan etkileri ile öne çıkan misket limonu sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir ve vücudun kendini yenilemesi kolaylaşır. Misket limonu, sinir sisteminin güçlenmesine ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Kalp dostu bir meyve olarak göz dolduran misket limonu, dolaşım sistemi için de oldukça yararlıdır.
Kuru misket limonu ekşitme olarak bilinen bir süreç yoluyla, yemeklere ekşi bir tat katmak için kullanılır. İran mutfağında güveç ve çorbaları tatlandırmak için kullanılır. Körfez ülkelerinde genellikle balıkla pişirilirken, Irak'ta hemen hemen tüm yemeklere ve dolmalara eklenir.
İçerdiği C vitamini ile bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve solunum yolu enfeksiyonlarında tedaviye ek olarak kullanılabilir. Limon suyu içerdiği sitrat nedeniyle böbrek taşı oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Böbrek sağlığını destekler.
Misket limonu, bir diğer ismiyle lime; çok farklı gibi görünse de herkesin iyi bildiği limon ile aynı familyadan gelir ve benzer özelliklere sahiptir. Misket limonu, özellikle mayhoş lezzetleri sevenlerin gözdesidir.
Birçok benzerliğe sahip olmalarına rağmen, limon ve misket limonların eşsiz lezzet ve beslenme profilleri vardır. Diğer gıdaların lezzetini arttırmanın yanı sıra, daha fazla sağlık avantajları nedeniyle insanlar misket limon tercih etmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Limon ihracatının yüzde 20 si ülkemiz tarafından karşılanmaktadır. Ülkemizde üretilen en kaliteli, dayanıklı ve en iyi türler yediveren, euroka, enter, erkenci mayer ve lamas'dır. Özellikle ener ve euroka orta büyüklükte meyvelere sahip oldukça verimli bir türdür.
kilosu yirmi tl ve üstü fiyatlara satılan tropikal meyve. görünüşü ve tadı limonu anımsatır ama hiçbir zaman limon ve limon'un yetişmemişi değildir. ayrı bir meyvedir. iklim dolayısıyla ithal edilmesi gereğince türkiye'de fiyatı pahalıdır.
Misket limonunu yeşil haliyle, olgunlaşmadan ve bozulmadan saklamak istiyorsan az önce sözünü ettiğimiz işlemleri uygulayabilirsin şefim. Bütün halde kilitli buzdolabı poşetinde saklayabilir, yarım haliyle streç filme sarabilir, dilimlenmiş şekilde de dondurabilirsin.
Ülkemizde az da olsa Mersin, Antalya civarında yetiştirilmektedir. Başta içecekler, yemekler ve kozmetik ürünleri olmak üzere pek çok alanda kullanılır. Meksika, Latin Amerika ve Tayland mutfağında sık sık kullanılır. Bir misket limonu 20 kaloridir.
Cildi sıkılaştırıcı ve ölü cilt hücrelerden arındırıcı etkiye sahiptir. Yağlı cildin yağ dengesini sağlar. Saçın fazla yağlanmasını önleyerek saça canlılık kazandırır. Masaj şeklinde uygulandığında kas ağrılarını, krampları ve spazmları hafifletmeye yardımcı olur.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
C vitamini, vücuda eksik alındığından bağışıklık sistemi olumsuz anlamda etkilenir. Günlük olarak tüketilen limonlu su, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyarak hastalıklara yakalanmayı engeller. Yaraların iyileşmesi ve vücudun gıdalardan demiri emmesine yardımcı olur.
- Kanı temizler ve kan basıncını dengeler. - Kanın pıhtılaşmasını sağlayan maddeler içerir ve salgılar. - Bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikallerin oluşumunu engeller. - Yüksek demir içeriğine sahip olduğu için kansızlık problemlerini çözmede yardımcı olur.
Limenin kendine has aromatik suyu; sodalara, kokteyllere, limonatalara ferahlatıcı bir lezzet katmaktadır. Dünya mutfaklarında, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır. Papaya ile mükemmel bir uyumu olan lime, aynı zamanda pastalara hoş bir tat ve koku katmak için tercih edilmektedir.
Limon ve lime genetik olarak farklıdır ancak ikisi de narenciye ailesine aittir. Limon, ılıman iklimlerde yetişirken, lime tropikal ve subtropikal bölgelerde yetiştirilir. Asidik ve ekşimsi tada sahip olan bu meyveler, kozmetik, temizlik ve gıda sektöründe kullanılırlar.
Hem C vitamini hem de antioksidan ile dolu limon benzeri misket limonları, güçlü sağlık yardım kitine sahiptir. Lime olarak da bilinen misket limonları; kilo vermeye, bağışıklığı artırmaya, demir emilimini artırmaya, böbrek taşlarını önlemeye, kalp sağlığını iyileştirmeye ve hatta kanserle savaşmaya yardımcı olabilir.
Ev, balkon teras ve bahçeler için uygun olan bir limon çeşididir.
Evde saksıda yetiştirmeye en uygun limon fidanlarından biridir.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
C vitamini deposu olan limonun faydasını duyanlar günlük olarak fazla miktarda limon tüketmek isteyebilirler. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu için limonun da fazlası zarar olabilir. Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır.
Limon kabukları bozulmadan 4 ay kadar buzlukta saklanabilir.
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de ...
* Limon, lime'a göre daha oval ve boyut olarak daha büyüktür. * Lime 29 mg vitamin içerir, limon ise 53 mg vitamin içermektedir. * Lime, A vitamini bakımından son derece güçlüdür. Limonda ise bol miktarda potasyum ve folik asit bulunmaktadır.
Misket limonu veya lim, koyu yeşil bir renge sahip, Citrus ailesinden gelen bir turunçgil bitkisinin meyvesidir. Meyvesi limondan fark edilir oranda küçüktür ve içinde çekirdek bulundurmaz. Ağacı, bergamota ve aynı aileden geldiği limona benzer.
Önce limon kabuğunu incecik soyuyoruz. Beyaz kısmı olmayacak. Şeker, nane ile limon kabuğunu elimizle eziyoruz sıkıyoruz. Üzerine soğuk su ve limon suyunu ekleyip karıştırın, 2 dakika falan bekletin ve süzün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri