Mobil biniş kartı ya da mobil biniş barkodu, online ve mobil işlemler aracılığı ile temin edilebilen bir tür karekoddur. Bagajı olmayan yolcular, güvenlik kontrollerinde ilgili görevlilere ve uçağa biniş anından önce boarding görevlilerine mobil barkodu göstererek hızlı ve pratik bir şekilde uçağa binebilirler.
İnternetten check-in işlem yaptırdığınız zaman, size özel ayrılmış kontuardan bagaj teslimi yapabilirsiniz.
Elektronik veya mobil biniş kartı şart değildir ancak biniş kartı gereklidir. Zira biniş kartı çıktısı veya elektronik/mobil biniş kartı olmadan uçağa alınmazsınız. Mobil/elektronik biniş kartı, sizi havalimanında sıra beklemekten kurtarır.
İnternet bağlantınızın olmaması ihtimaline karşı olarak biniş kartının ekran görüntüsünü almayı tercih edebilirsiniz ya da havalimanına gittiğinizde kiosklardan ve kontuarlardan fiziki biniş kartınızı alabilirsiniz.
Bu kural bazı istasyonlarda yerel otoritelerin uygulamalarına göre değişebilmektedir. İç hatlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika ve dış hatlarda 60 dakika önce biniş kartlarınızı almış ve bagaj işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Otobüs seferine ait e-biletinizin mali değeri bulunduğu için fatura yerine kullanabilirsiniz.
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Online check-in yapmadan mutlaka öncesinde uçak bileti almanız gerekmektedir. Online check-in işlemi uçuşa 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabilmektedir.
Oysa check-in işlemleri genellikle uçuş saatinden yarım saat öncesinde kapanır. Bu sebeple uçuş saatine en az 45 dakika kala check-in işlemlerini başlatmanız yeterlidir. Ancak check-in işlemleri kapandığında uçak kalkmamış olsa da uçağa alınmanız mümkün olmayabilir. Bu durumlarda bilet parası iadesi de yapılmaz.
Mobil biniş kartının tek faydası doğaya değil: Akıllı telefonlarımız vasıtasıyla kullandığımız mobil biniş kartları, uçağa biniş öncesi bilet arama-bulma-saklama sürecine de son veriyor. Böylelikle bilet kontrollerinden hızlı ve pratik geçiş olanağı sağlıyor, zaman kazandırıyor.
Kişinin yeni kimlik kartının gelmesini beklerken yurt içinde seyahat etme durumu ortaya çıkabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda nüfus müdürlüğünden başvuru esnasına geçici kimlik belgesi talep edilmiş olmalıdır. Alınan geçici kimlik belgesi ile yurt içi uçuşlarında seyahat etmek mümkün olur.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2016 yılında yaptığı açıklama ile uçak bileti satın alırken T.C. Kimlik No bilgisinin verilmesi bir zorunluluk haline getirildi. 5 yılı aşkın süredir geçerli olan bu uygulamayla amaç yolcuların hem güvenliğini hem de yasal haklarını koruma altına almak.
İnternet sitemiz veya mobil uygulamamızdan rezervasyon kodu (PNR) ve soyadı yazarak gerçekleştirilebilir. Online check-in ile mobil biniş kartınızı telefonunuza gönderebilir, internet sitemizden işlem yaptığınızda ise kartınızın çıktısını alabilirsiniz.
Mobil biniş kartı (barkodu) bulunan misafirlerimiz S.Gökçen çıkışlı dıs hat uçuşları ve yurt içindeki havaalanlarında biniş kapılarındaki akıllı cihazlara/mobil biniş kartı (barkod) okuyuculara barkodlarını okutarak uçaklarına binebilirler.
Mobil check-in işlemini gerçekleştirdikten sonra e-mail ya da sms yoluyla mobil biniş kartınıza sahip olabilir ve mobil biniş kartınızın barkodunu çoğu havalimanında bulunan barkot okuyuculara okutarak uçağınıza binişinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Uçak biletinizi online satın alırken kredi kartınızı kullanabileceğiniz gibi farklı kartlar da kullanabilirsiniz. Bankanızdan internet alışverişlerinde kullanabilmek için alışverişin miktarına göre limiti belirlenmiş bir sanal kart isteyebilirsiniz.
Online check-in ile; -Koltuk seçimi yapmak için havaalanında geçirilecek süre azalıyor. - İşlem esnasında ek hizmetler satın alınabiliyor. Örneğin ek bagaj hakkı almak isterseniz, satın alma işleminizi online check-in esnasında yapabilirsiniz.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Ancak valizinizi uçağa teslim etmeniz gerekiyor ise bu durumda uçuş gerçekleştireceğiniz hava yolu şirketinin bankosuna giderek valizinizi teslim etmelisiniz. Bu işlemin ardından barkodlu biniş kartı ve kimliğiniz ile uçağa binebilirsiniz.
Online Check-in yaptırdıysanız bagajınızı teslim etmek ve biniş kartınızı almak için Check-in bankolarına gidebilirsiniz. Eğer bagajınız yok ve biniş kartınızı bastırdıysanız direk uçuğa biniş kapılarına geçebilirsiniz.
Mobil biniş kartı (barkod) Bagajı olmayan misafirlerin hem web sitesi hem de mobil platformlardan yapabilecekleri check-in işlemlerinde temin edilebilen, hızlıca güvenlik alanını geçme olanağı sağlayan bir QR koddur.
Pek çok havayolu şirketi size mobil check-in imkanı veriyor. Bunun için cep telefonunuzdan uçak biletinizi aldığınız firmanın mobil uygulamasına ya da web sitesine girip “Check-in” başlığını tıkladıktan sonra PNR kodunuzu(rezervasyon kodu) ve ad-soyad bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
Online uçak biletinizi satın aldıktan sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz belgeyi yazıcıya göndererek çıktısını alabilirsiniz. E-bilet belgenizi, e-posta hesabınıza yollanan postada da bulabilirsiniz.
Kiosk check-in işlemleri, uçağın tarifeli kalkış saatinden 12 saat önce başlar; iç hatlarda tarifeli kalkış saatine 45 dakika kala, dış hatlarda ise 60 dakika kala sona erer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri