Mobil imza, elektronik belge imzalama, internet bankacılığı, kamu hizmetlerine erişim, elektronik ticaret gibi çeşitli işlemlerde kullanılabilir. Hukuken geçerli bir imza gerektiren birçok işlem mobil imza ile gerçekleştirilebilir.
Islak imza gerektiren başvuruları ve işlemleri oturduğunuz yerden yapabilmeye imkân tanıyan mobil imza e-Devlet Kapısı ya da kullanılan operatör üzerinden alınabiliyor. E-Devlet mobil imza kullanımı için herhangi bir ücret almazken operatörler mobil imzayı kendilerine göre bir ücrete tabi tutabiliyorlar.
Türkiye'de mobil imza, ıslak imzanın yerine geçen bir dijital imza türüdür. Mobil imza, elektronik imza olarak kabul edilen ve hukuki geçerliliği olan bir yöntemdir. 2004 yılında yürürlüğe giren 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu, mobil imzayı ıslak imza ile aynı yasal geçerliliğe sahip olarak kabul etmektedir.
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Anlaşmalarınızı, dokümanlarınızı veya dosyalarınızı elektronik ortamda yasal olarak geçerli şekilde imzalamak istiyorsanız öncelikle elektronik imza ya da mobil imza sahibi olmanız gerekir.
Mobil İmza, işlemlerinizi ıslak imza atarmış gibi yapabilmenizi, elektronik ortamlarda kimliğinizi kolayca kanıtlayabilmenizi sağlar. Mobil İmza ile ıslak imza gerektiren işlemleri ve başvuruları yerinizden kalkmadan anlaşmalı kurumlar üzerinden yapabilirsiniz.
Mobil imzaya sahip kişiler, istedikleri yerden evrak imzalayabiliyor. Mobil imza, mobil telefon ve GSM SIM kart kullanılarak (5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak) ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına olanak sağlayan uygulamadır.
Nasıl kullanırım? Turkcell Mobil İmza'yı destekleyen bir uygulama üzerinde elektronik imza atmak istediğinizde; Uygulama ekranındaki İMZALA tuşuna basın. Bu tuşa bastığınızda, bilgiler hazırlanarak, imzalanmak üzere cep telefonu ekranınızda işlem bilgisi çıkar.
Turkcell Mobil İmza'yı 128K SIM Kart sahibi tüm Turkcell'liler kullanabilir. Mobil İmza alabilmek için Hat Sahibi olma zorunluluğu yoktur. Turkcell Uygulaması üzerinden gerçekleşen başvurularda güvenlik amacıyla sadece hat sahibi kullanıcıların başvurusuna izin verilmektedir.
Mobil İmza'yı 18 yaşını doldurmuş tüm Vodafone aboneleri kullanabilir. Bireysel hat sahipleri, kurumsal hat sahipleri, faturalı ve faturasız hat sahipleri Vodafone Mobil İmza hizmetinden yararlanabilmektedir.
Mobil İmza'yı 18 yaşını doldurmuş tüm Vodafone aboneleri kullanabilir. Bireysel ve kurumsal faturalı hat sahipleri Vodafone Mobil İmza hizmetinden yararlanabilmektedir.
e-Devlet Kapısı şu an Avea, Turkcell ve Vodafone mobil imzaları ile entegre çalışmaktadır. Mobil İmzayı Nasıl Kullanabilirim? Adım 1: Giriş menüsünden “mobil imza ile giriş” seçeneğini seçiniz. Adım 2: Gelen ekranda TC Kimlik No ve Mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı giriniz ve “Gönder” tuşuna basınız.
Hem UYAP girişinde hemde döküman imzalama işlerimizde cep telefonumuz ile Mobil İmza kullanabileceğiz.
halen mobil imza desteği olmayan hizmet.
8 Kasım 2022 tarihi itibariyle Mobil İmza servisinin aylık sınırsız kullanım bedeli KDV ve ÖİV dahil 13 TL olacaktır. Mobil imza servisinden faturalı Türk Telekom aboneleri yararlanabilmektedir.
Mobil İmza Servisi için yeni şifre oluşturma işlemini nasıl yapabilirim? Müşteri Hizmetleri'ni arayarak yeni şifre oluşturma talebinizi iletebilirsiniz. Müşteri Hizmetleri üzerinden güvenlik teyidini geçtikten sonra; cep telefonunuza yeni şifre belirlemeniz için SMS gönderilecektir.
Elektronik imza uygulaması ile banka müşterileri, banka şubesine hiç gitmeden, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içinde kredi alabilecekler. İstenilen kredi birkaç dakika içinde müşterinin hesabına geçirilecek.
E-İMZA BAŞKASININ ELİNE GEÇERSE NE OLUR? Eğer başka kişilerin eline geçmişse kullanılmaması için mutlaka iptal edilmelidir. Bu işlemden sonra yeni bir elektronik imza alımı yapılması gerekmektedir. Çünkü elektronik sertifika bir defaya mahsus üretilmekte olup bir yedeği bulunmamaktadır.
Birçok ülkede mobil imza, hukuken geçerli kabul edilen bir imza yöntemidir ve ıslak imza yerine kullanılabilir. Özellikle elektronik ortamda yapılan işlemlerde, mobil imza güvenli ve hukuken geçerli bir alternatif olarak kabul edilmektedir.
Mobil İmza, 128K Mobil İmzalı sim kartınız ve belirleyeceğiniz şifreniz ile elektronik ortamda ıslak imzanız ile kanunen eşdeğer sonucu doğuran Elektronik İmza'nızı atmanızı sağlayan servistir. Mobil imza şirket içi imza süreçlerini 3 günden dakikalara indiriyor!
Mobil imza hizmetini şu an için internet sitesinden alamıyorsunuz. Mutlaka nüfus cüzdanınızla beraber GSM operatörünün şubesine gitmelisiniz. Böyle olması çok daha iyi çünkü mobil imzanın hukuki geçerliliği ıslak imza ile aynı olduğu için yüz yüze görüşme yapmak çok daha güvenli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri