Mobil uygulama, akıllı telefon, tablet bilgisayar ve akıllı saat gibi mobil cihazlarda çalışması için hazırlanmış uygulama yazılımı. Genellikle platforma özel uygulama mağazalarından indirilir.
Mobil uygulama, akıllı telefonlar için özel olarak planlanmış, tasarımı hazırlanmış ve yazılımı geliştirilmiş bir kodlar bütünüdür. Çoğu mobil uygulama App Store ve Google Play'de erişime uygun şekilde hayata geçirilmektedir. Çoğu web projesi artık mobil uygulama ile birlikte hayata geçirilmektedir.
Akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olarak kodlanmış ve özel tasarlanmış yazılımlara mobil uygulamalar denir. Akıllı telefonların mobil işlem sistemlerine uygun olan mobil aplikasyonlar kullanılabiliyor.
Mobil Uygulamaya Giriş, programlama dilleri, yazılım geliştirme araçları ve platformlar üzerinde çalışan uzmanlar tarafından gerçekleştirilen bir süreçtir. Mobil uygulamalar, belirli bir işlevi yerine getirebilen ve kullanıcılara kolaylık sağlayabilen yazılım programlarıdır.
Mobil uygulama türleri, kategori ve yazılım dillerine göre 3' e ayrılmaktadır. Bunlar; Native uygulamalar, web uygulamaları ve hibrit uygulamalardır.
İlgili 32 soru bulundu
Mobil uygulama; cihazlar, dizüstü veya masaüstü aygıtların aksine, akıllı telefon veya tablet olarak mekân tanımaksızın her yerde kullanılmaktadır. Üstelik masaüstü veya dizüstü aygıtlardan ziyade herkesin ceplerinde bulunan bu küçük cihazların kullanıcı sayısı fazladır.
Başarılı bir mobil uygulama harika bir kullanıcı deneyimi sunar ve işletme hedeflerinize erişmenize yardımcı olur. Bu uygulama aynı zamanda kullanımı kolay olmalı ve kullanıcıya, normal bir web sitesinden edinemeyecekleri bir değer kazandırmalıdır.
Mobil Uygulamayı Kim Yapar? Mobil uygulama geliştirici ya da mobile developer olarak hizmet veren kişiler tarafından profesyonel olarak mobil uygulamalar geliştirilmektedir.
Uygulamanızın tabi olduğu inceleme süresine bağlı olarak işlenmesi birkaç saat veya 7 gün kadar ya da istisnai durumlarda daha uzun sürebilir. İpucu: Planlamanızı yaparken, uygulamanızın gönderilmesi ile yayınlanması arasında en az bir hafta süre geçebileceğini hesaba katmanızı öneririz.
Android işletim sistemi yazılımsal işleyiş nedeniyle, RAM miktarı ne kadar yüksek olursa olsun, genellikle daha fazla RAM'e ihtiyaç duyar. Yeni yüklenecek uygulamalar da RAM tüketimini artırabilir, bu nedenle telefonunuz yaşlandıkça arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız gerekebilir.
Arka planda çalışan uygulamaları kapatma efsanesi:
Bu işlem düşündüğünün aksine pil ömrüne değil, RAM kullanımına olumlu bir etki yapar. Arka planda çalışan mobil uygulama zaten bir şekilde pil tüketiyor. Ancak kapalı bir uygulama RAM üzerinde bir yük oluşturmaz ve cihaz kullanım performansına olumsuz bir etki yapmaz.
Sonuç olarak, bu platformlarda çalışan uygulama geliştiricileri önemli gelirler elde etme potansiyeline sahiptir. Android geliştiricilerinin yaklaşık% 16'sı ve iOS geliştiricilerinin% 25'i mobil uygulamaları aracılığıyla ayda 5.000 dolardan fazla kazanıyor.
Android cihazların daha işlevsel kullanılabilmesi için sunulan Java tabanlı programlara Android uygulama adı verilir. Android uygulamalar, Google apk marketi olan Google Play üzerinden indirilebileceği gibi apk olarak da indirilip yüklenebilir.
Tüm uygulamalar telefonunuzu yavaşlatır, bu nedenle uygulamalara şöyle bir göz atıp indirilen uygulamaların sayısını azaltmak Android telefonunuzun hızını artırmaya yardımcı olabilir. Ayarlar (dişli simgesi) öğesine ve ardından Uygulamalar'a gidin.
En çok kullanılan mobil uygulamalarda Türkiye sıralamasına baktığımızda da sıralamanın şu şekilde olduğunu görüyoruz; WhatsApp, YouTube, Facebook, Instagram, Google Maps, Messenger, e-Devlet, Sahibinden, Twitter, Letgo, Garanti BBVA, LinkedIn, TikTok, Yapı Kredi, Türkiye İş Bankası, Yandex Haritalar, n11, Trendyol, ...
Data.ai verilerine göre Facebook, 2022'nin birinci çeyreğinde en çok kullanılan mobil uygulama oldu. Peşinden popüler mesajlaşma platformu WhatsApp gelirken, üçüncülük koltuğuna Instagram oturdu. Hemen ardından ise Facebook Messenger geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri