Hücresel ağlar, siber saldırganlar için Wi-Fi ağlarına göre daha zorlu hedeflerdir, bu da mobil veriyi güvenlik açısından daha iyi bir seçenek haline getirir. Güvenlik açısından değerlendirildiğinde, mobil veri bağlantısı genellikle Wi-Fi'ye kıyasla daha güvenli bir seçenektir.
Şifresiz olarak sunulan bu tür hizmetler kesinlikle güvenli olmamakla birlikte kullanımı sonucunda kullanıcının özel bilgilerinin çalınması ya da virüs ve benzeri zararlı yazılımların bulaştırılması olarak soruna yol açabilir. Bu yüzden şifresiz bağlantılara kesinlikle güvenilmemelidir.
Wi-Fi+ öğesini etkinleşmişseniz, hem Wi-Fi'ya hem mobil ağlara eş zamanlı olarak bağlanacak ve daha iyi kararlılığı olana geçiş yapacaksınız. Telefonunuz Wi-Fi ağının kararsız olduğunu algılarsa, mobil ağa geçecek ve telefonunuz Wi-Fi ağına bağlı olsa bile mobil veri kullanmaya devam edecektir.
Wi-Fi genellikle mobil veriden daha az güç tüketir ancak pratik uygulamada sonuçlar o anki koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Peki ama neden? Ülkemizde de yaygın olarak kullanılan LTE, mobil cihazlarda daha düşük gecikme süresine sahip, daha kaliteli ve daha hızlı mobil internet deneyimini mümkün kılıyor.
Ortak kullanıma açık Wi-Fi ağlarında çok sayıda tehdit kaynağı sırada bekliyor. Hem güvenliği hem de gizliliği tehdit eden risklere açık olan bu ağlar, kullanıcıların değerli ve hassas verilerini ele geçirmeyi amaçlayan sahte ağlar dahi olabiliyor.
İlgili 36 soru bulundu
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler. Standart HTTP kullanan sitelerde modem kaydedebiliyorsa içerik görülebilir.
Herkese Açık Wi-Fi Riskleri
Ücretsiz Wi-Fi güvenliği konusundaki en büyük tehdit bilgisayar korsanının kendisini sizinle bağlantı noktası arasında konumlandırabilme yeteneğidir. Böylece doğrudan erişim noktasıyla iletişim kurmak yerine bilgilerinizi onları bir başka yere ileten bilgisayar korsanına göndermiş olursunuz.
Diğer cihazlar telefonunuza bağlandıktan sonra telefonunuzun veri alıp yönlendirmesi gerekir. Bu nedenle ortak erişim noktası etkinleştirildikten sonra güç tüketimi artar.
En çok şarj yiyen uygulamalar arasında Snapchat' de var. Skype uygulamasında görüntülü konuşmak, yazışmak da pilin ömrünü büyük ölçüde etkiliyor. Youtube'da zaman geçirmek,videolar izlemekte pili azaltıyor. Hava durumu uygulamaları pilin gücünü tüketiyor.
Önemli: Mobil veri kapatıldığında bazı özellikler çalışmaz. Ayarladığınız sınır değere ulaştığınızda veri kullanımınız otomatik olarak kapatılır: Bir bildirim alırsınız. Mobil veri kullanımını tekrar açmak için yukarıdaki adımları uygulayın ve Veri sınırı ayarla işlevini devre dışı bırakın.
Telefonun Mobil Verisinin Açılmamasının Sebebi Nedir? Telefon mobil veri açılmıyor sorununun en temel nedeni bulunulan alanda telefonun çekmemesi olabilir. Bunun dışında operatör kaynaklı geçici arızalar da mobil verinin çalışmamasına neden olabilir.
Yapılan son araştırmalar; akıllı telefonların sizi dinlemediği, ancak akıllı telefonlara yüklenen uygulamalara verilen izinler yoluyla bilgilerinizi toplayabileceğini ortaya koydu.
Decipat. İnternetizi başka bir telefona paylaştıysanız veya bağlandıysanız ve dosya-uygulama alışverişi olmadıysa zaten virüs bulaşma yolu yok.
VPN'i mobil veri ile kullanabilir miyim? Evet, VPN'i ister Wifi ister mobil veriyle kullanabilirsiniz. Mobil VPN'ler bağlantınızı şifreler ve verilerinizi güvenli bir VPN sunucusu üzerinden yeniden yönlendirir. Çoğu durumda, telefonlara yönelik VPN'ler internet bağlantınızı önemli ölçüde yavaşlatmaz.
Müşterilerimiz internet paylaşımı yapmak istediklerinde mevcutta olduğu gibi internet paylaşımına ücretsiz olarak devam edebilirler.
Android cihazlarda hücresel veri kavramı daha çok Mobil Veri olarak kullanılır. Bu nedenle bazı cihazlarda hücresel veri seçeneği yerine mobil veri seçeneğiyle karşılaşabilirsiniz.
Telefonunuzun mobil veri bağlantısını kullanarak başka bir telefonu, tableti veya bilgisayarı internete bağlayabilirsiniz. Bir bağlantıyı bu şekilde paylaşmak, tethering veya hotspot kullanımı olarak adlandırılır.
Bluetooth kulaklığınız ya da diğer şarjlı cihazlarızın şarjı gece %100 olarak dolmuş olsa ve siz gece uyurken onu kullanmıyor olsanız bile, kulaklık ya da teknolojik cihazınız pil harcamaya devam eder. Bu durumda şarja takılı olması dolayısıyla da şarj olmaya devam eder. Buna “Damlama Şarjı” denilir.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Wi-Fi şifresi kırma işlemi hırsızlık değil ama eşdeğer:
Wi-Fi şifresi kırma suçu hırsızlık kategorisine girmiyor ancak ikisi de birbirine benzer suç tipleri olarak geçiyor. Wi-Fi şifresi kırma durumunda ortada bir mal söz konusu olmadığı, bunun yerine hizmete izinsiz erişim sağlandığı için hırsızlık suçu oluşmuyor.
Wireless kablosuz ağına virüs bulaşmaz, modeme bulaşır, eğer ki dağıtıcı varsa, Hub varsa ve bu konfigüre edilebilir bir arayüze sahipse ona bulaşır, ve bilgisayarlara bulaşır. Bu yüzden havaalanı kafeterya gibi alanlarda para transferleri de dahil olmak üzere güvenlikli işlemler önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri