Alkol ve sudan oluşan bir sprey hazırlayın ve lekenin üzerine püskürtün. (isteğe bağlı olarak sabunlu su karışımı ya da kimyasal içermeyen temizleyiciler de kullanılabilir.) Ardından mikrofiber bez yardımı ile lekeyi silin. Lekenin çıktığından emin olana dek bu işlemi sürdürün.
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
Klasik mobilyalarınızın düzenli tozunu almanız, uygun temizlik malzemesi seçmeniz ve yumuşak hareketlerle silmeniz önerilir. Mobilyalardaki oyma desenlere ulaşmak zor olduğundan yumuşak bir fırça ve su ile temizleme yapılabilir. Ancak ardından yumuşak bir bezle kurulanması şarttır.
Ahşap Mobilyalarınız İlk Günkü Gibi Olsun
Bir yaprak kağıt havluyu zeytinyağı şişesinin ağzına bastırın, şişeyi eğin ve birkaç damla zeytinyağı ile mobilyanızı silin. Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız.
MDF; Orta yoğunlukta sunta, ahşap artıklarından yapılan bir ahşaptır. Tipik olarak çok pürüzsüz bir yüzey kaplamasına sahiptir. Mdf mobilyaları temizlemenin en iyi yolu yumuşak bir mikro fiber bir bez kullanmaktır. Düzenlik aralıklarla bezle MDF mobilyanın temizliğini yapmak kalıcı lekelerin oluşmasını engeller.
İlgili 18 soru bulundu
Ahşap mobilyaların yüzeyinde biriken yağ, kir ve lekeleri temizlemek için hafif bir bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Sıcak su ile seyreltilmiş bir bulaşık deterjanı solüsyonu oluşturarak ahşap yüzeyleri silerek temizleyebilirsiniz.
MDF mobilyalarını temizlemenin en iyi yolu, yumuşak bir mikrofiber bez kullanmaktır. Herhangi bir ticari temizleyici veya mobilya cilası kullanmaktan kaçının, çünkü bu tür ürünler, kullandıkça MDF mobilya yüzeyini matlaştırabilir.
Koyu renkli mobilya ve siyah mobilya temizliği için mutlaka soğuk su kullanın, ayrıca ağartıcı ürünlerden de kaçının. Eldiven kullanarak temizleme yapın. Düzenli olarak temizleme işlemi yapın. Aksi takdirde mobilya üzerinde biriken kirlerin temizlenmesi zor olabilir.
Ahşap yüzeylere özel bir ahşap sabunu ile derinlemesine temizlik yapın. Ahşap sabunu ile masanızı temizledikten sonra, nemli bezle tekrar masanızı durulayın. Temizlik işleminin son adımı olarak masanızı mutlaka kuru bir bezle silerek kurulayın.
Ahşap dolapları temizlemek için kullanılan bez yumuşak bir doku veya mikrofiber seçmelidir. Çünkü bu ürünler ahşabı zarar vermeden temizler. Ahşap temizliği için kullanılan adımlar için ise ilk olarak ahşap mutfak dolabı temizleme ürünlerinden edinmeniz gerekir.
Bulaşık deterjanı yapısı sayesinde lekeleri ve izleri açar, temizler. Bu özelliğini fark eden temizlik meraklıları, koltukların temizliğinde de bulaşık deterjanını kullanmaktadır.
Koltuk en iyi hangi deterjanla silinir? En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Hafif Nemli Bezle Silme:
Ahşap yüzeyleri temizlemek için hafif nemli bir bez kullanabilirsiniz. Sadece su ile nemlendirilen bir bezle nazikçe silme işlemi yapın. Fazla su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Çünkü ahşap malzemeler nemden etkilenerek ürüne zarar verecektir.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Öncelikle 2-3 sıkımlık şampuanı bir şişeye dolduruyoruz. Üzerine 1-1.5 bardak su ekliyoruz. Bu karışımı bir sprey şişesine aktarıyoruz. Toz alacağınız zaman eşyalarınızın üzerine 1-2 kez püskürtüp mikrofiber bir bezle silebilirsiniz.
Ahşap zeminleri temizlerken yüzey temizleyicinin yanı sıra 1-2 damla zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı kullanılabilir. Yağlar tek başına kullanılmamalı ve limon suyu veya beyaz sirke ile dengelenmelidir. Ahşap yüzeyleri parlatmak için doğal ve sağlıklı olan bu yöntem tercih edilebilir.
Vazelin. Malzemeler •3 yemek kaşığı vazelin •2 yemek kaşığı alkol Yapılışı •Vazelini bir kaba koyarak alkol ile karıştırın. Ahşap yüzeye veya mobilyaya ince bir tabaka olarak uygulayın ve temiz bir bez ile silin.
Mikrofiber Bez İle Sehpa Temizliği
Metal sehpaların temizliği doğru bez ve deterjanla olduğunda hiçbir sorun teşkil etmez. Bu temizlik için en ideal sınır mikrofiber bezlerdir. Bu bezler metalin rengini soldurmadan ve etkilemeden temizliğin yapılmasına destek sağlar. Kısa sürede tüm toz, pislik ve tüyü içine hapseder.
Kullanım Alanı: Parkeler, ahşap mutfak dolapları, ahşap merdivenler, ahşap kapı ve pencere pervazları gibi silinebilir tüm geniş ahşap yüzeylerin temizliğinde en iyi sonucu sağlar.
Mutfak Dolapları Neyle Silinir? Mutfak dolaplarının iç yüzeylerini temizlemek için sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Bu karışımı bir kovada hazırlayabilir ve mikrofiber bez veya sünger kullanarak tüm iç yüzeyleri silebilirsiniz. Leke ve kirleri temizlemek için bazı durumlarda baskı uygulayabilirsiniz.
-Bulaşık deterjanını parmak izinin olduğu bölgeye sıkın. Yaklaşık 5 dakika bekleyin. Ardında temiz bir bez yardımıyla bölgeyi temizleyin. -Lens solüsyonuyla da ahşap mobilyalardaki parmak izini çıkarabilirsiniz.
Dolap temizliğinde aşındırıcılardan uzak durulması gerekir. Mikro fiber veya pamuklu bezler kullanılırsa çizilmeler önlenir, rendelenmiş sabun, arapsabunu ya da bulaşık deterjanı ile temizliği kolay bir şekilde yapılır.
Masayı bir temizleme solüsyonuyla silin. Ya ticari bir ahşap temizleyici satın alın ya da ılık su, 1 - 2 yemek kaşığı beyaz sirke ve birkaç damla bulaşık deterjanı solüsyonu yapın. Mikrofiber bir bezi veya eski bir tişörtü temizleyiciyle nemlendirin ve kirli görünen ve hissedilen alanlara odaklanarak masayı silin.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri