Mobilyalarınızı temizledikten sonra balmumu ve doğal terebentin karışımı uygularsanız renklerini de koruyarak parlamalarını sağlarsınız. Terebentinin ağır bir kokusu olduğunu hatırlatalım. Bu kokudan rahatsız olanlar çiçek özü yağlarından faydalanabilir.
Bir başka önerimiz ise zeytinyağı ve limon karışımı… Özellikle koyu renkli ahşaplarınızı parlatmak için bu karışımı kullanabilirsiniz. Yarım bardak zeytinyağı ve yarım limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışıma yumuşak bir bez ya da sünger batırarak mobilyalarınızı cilalayın.
Alkol ve sudan oluşan bir sprey hazırlayın ve lekenin üzerine püskürtün. (isteğe bağlı olarak sabunlu su karışımı ya da kimyasal içermeyen temizleyiciler de kullanılabilir.) Ardından mikrofiber bez yardımı ile lekeyi silin. Lekenin çıktığından emin olana dek bu işlemi sürdürün.
Parlaklığı geri kazanabilmek için balmumundan destek alabilirsiniz. Bunun için bal mumu ve terebentine ihtiyacınız olacaktır. Balmumunu benmari şeklinde eritmeniz ve ısındığı zaman tahta kaşıkla karıştırmanız yeterlidir. Erime sona erdiğinde ateşten almalı ve yavaş bir şekilde terebentin ile karıştırmalısınız.
MDF; Orta yoğunlukta sunta, ahşap artıklarından yapılan bir ahşaptır. Tipik olarak çok pürüzsüz bir yüzey kaplamasına sahiptir. Mdf mobilyaları temizlemenin en iyi yolu yumuşak bir mikro fiber bir bez kullanmaktır. Düzenlik aralıklarla bezle MDF mobilyanın temizliğini yapmak kalıcı lekelerin oluşmasını engeller.
İlgili 40 soru bulundu
Ahşap mobilyalarınızı temizlemek ve parlatmak için doğal bir malzeme olan zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bir bez üzerine biraz zeytinyağı dökerek ahşap yüzeyleri silerek temizleyebilir ve parlatabilirsiniz. Zeytinyağı, ahşap mobilyaların doğal parlaklığını geri getirir ve mobilyaları nemlendirir.
Metal mobilya temizliği için ilk olarak bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp bir sprey haline getirip, lekeye püskürtün. Ardından yumuşak mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi silin. Eğer metal mobilya paslanmış ise sadece leke üzerine olacak şekilde pas sökücü kullanın.
Ahşap Mobilyalarınız İlk Günkü Gibi Olsun
Bir yaprak kağıt havluyu zeytinyağı şişesinin ağzına bastırın, şişeyi eğin ve birkaç damla zeytinyağı ile mobilyanızı silin. Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız.
Klasik mobilyalarınızın düzenli tozunu almanız, uygun temizlik malzemesi seçmeniz ve yumuşak hareketlerle silmeniz önerilir. Mobilyalardaki oyma desenlere ulaşmak zor olduğundan yumuşak bir fırça ve su ile temizleme yapılabilir. Ancak ardından yumuşak bir bezle kurulanması şarttır.
Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Bulaşık deterjanı yapısı sayesinde lekeleri ve izleri açar, temizler. Bu özelliğini fark eden temizlik meraklıları, koltukların temizliğinde de bulaşık deterjanını kullanmaktadır.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Bir miktar zeytinyağını, ahşap yüzeyin üzerine dökün. Kuru bir bez yardımıyla yağı, ahşap yüzeye yayın. 3-5 dakika beklettikten sonra başka bir bez yardımıyla yağı ovarak parlatın. Daha sonra temiz bir bez yardımıyla yağın fazlasını alabilirsiniz.
Ahşap cilası, tahta yüzeyleri korumak, güzelleştirmek için kullanılan bir tür işlemdir.
Koyu renkli mobilyalarınız için mutlaka soğuk su kullanın. Temizlik yaparken eldiven kullanmaya özen gösterin. Mobilyalarınızı belirli periyotlarda düzenli olarak temizleyin. Temizlik esnasında mikrofiber bez kullanın.
Koltuk en iyi hangi deterjanla silinir? En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Hafif Nemli Bezle Silme:
Ahşap yüzeyleri temizlemek için hafif nemli bir bez kullanabilirsiniz. Sadece su ile nemlendirilen bir bezle nazikçe silme işlemi yapın. Fazla su kullanmaktan kaçınılmalıdır. Çünkü ahşap malzemeler nemden etkilenerek ürüne zarar verecektir.
Nazik bir temizlik için ılık suyla karıştırılmış yumuşak bulaşık sabunu kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapının yüzeyini ovalayın. Kapı köşelerine veya modeller arasına girmek için diş fırçası da kullanabilirsiniz. Bitirdiğinizde sabun köpüğünü suyla durulayın.
Mutfağınızda bulunan ahşap mutfak dolaplarını temizlemeniz için sabunlu su, bulaşık deterjanı ve temiz beze ihtiyacınız oluyor.
- Özel yapısı sayesinde renksiz, kokusuz ve tatsızdır. - Onlarca yıldır su itici özelliği sayesinde tüm ahşaplar ve gözenekli taşlarda koruyucu olarak ve bakım için kullanılır. - Fırça veya pamuklu bir bez ile tek kat olarak uygulayın.
Öncelikle 2-3 sıkımlık şampuanı bir şişeye dolduruyoruz. Üzerine 1-1.5 bardak su ekliyoruz. Bu karışımı bir sprey şişesine aktarıyoruz. Toz alacağınız zaman eşyalarınızın üzerine 1-2 kez püskürtüp mikrofiber bir bezle silebilirsiniz.
Mikrofiber Bez İle Sehpa Temizliği
Metal sehpaların temizliği doğru bez ve deterjanla olduğunda hiçbir sorun teşkil etmez. Bu temizlik için en ideal sınır mikrofiber bezlerdir. Bu bezler metalin rengini soldurmadan ve etkilemeden temizliğin yapılmasına destek sağlar. Kısa sürede tüm toz, pislik ve tüyü içine hapseder.
Kullanım Alanı: Parkeler, ahşap mutfak dolapları, ahşap merdivenler, ahşap kapı ve pencere pervazları gibi silinebilir tüm geniş ahşap yüzeylerin temizliğinde en iyi sonucu sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri