Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Sirke, doğal bir temizleme maddesi olarak kullanılabilir. Bir miktar su ve sirke karışımı oluşturarak ahşap mobilyaları bu karışımla silip temizleyebilirsiniz. Ancak sirke kullanırken dikkatli olmalısınız; çünkü sirke asidik yapısı nedeniyle bazı ahşap yüzeylere zarar verebilir.
Temizlik: Beyaz sirke meyve sebzelerin temizliğinde ve dezenfekte edilmesinde kullanılabilir. Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir.
Çoğu kumaş türü için uygun olan beyaz sirke koltuktaki lekeleri çıkarmada etkili olabilecek bir ürün olarak tercih edilebilir. Silmek istediğiniz koltuk için 1 bardak ılık suyu, yine 1 su bardağı beyaz sirke ve 1 çay kaşığı kadar bulaşık deterjanı ekleyerek doğal bir karışıma dönüştürebilirsiniz.
BEYAZ SİRKEYİ DİKKATLİ KULLANIN
Beyaz sirke özellikle mutfağı ve banyoyu temizlemede oldukça etkili bir malzeme olarak kullanılıyor. Bunun nedeni ise içerdiği asittir ve lekeleri, kiri yok etmede oldukça etkilidir.
İlgili 26 soru bulundu
Sirkedeki asitler ahşaplara, mobilyalara ve plastik yüzeylere zarar veriyor. Bundan dolayı sirke ile temizlik yapmak doğru olmuyor.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Sirkeli Su
Koltuk temizleme yöntemlerinden bir diğeri de sirkeli sudur. Pek hoş bir kokusu olmasa da etkili bir temizleyendir. Sirke birçok yerde ev temizliğinde kullanılmaktadır. Bakteri ve mikropları yok etme özelliği ile kumaş lekelerinin temizlenmesi tavsiye edilir.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Her şeyi temizleyebilen iksir: Beyaz sirke
Koltuk temizliği için, sıcak suyu ve beyaz sirkeyi karıştırın. Bir bez yardımıyla kirli bölgeleri bu karışımı kullanarak silin. Lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz. Halılar içinse silme suyunu bir miktar beyaz sirke ve bulaşık deterjanı ile hazırlayın.
Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
Evi sirke ve suyla silmenin en büyük avantajı evden kötü enerjiyi uzaklaştırabilmesidir. Ayrıca çıkarılamayan lekeler sirke ve su ile kolaylıkla çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi için sirkeli su kullanılması tavsiye edilir.
Temizlerken su çekmeyen bir mikrofiber bez işinizi görecektir. Bununla birlikte kimyasal madde kullanmamaya özen gösteriniz. Doğal sabun veya nubuk temizleyicisi kullanabilirsiniz. Makineden ziyade elle temizlik nubuk mobilyalarınızın ömrünü uzatacaktır.
Ahşap Mobilyalarınız İlk Günkü Gibi Olsun
Bir yaprak kağıt havluyu zeytinyağı şişesinin ağzına bastırın, şişeyi eğin ve birkaç damla zeytinyağı ile mobilyanızı silin. Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız.
Ahşap mobilyaların yüzeyi yumuşak toz alma fırçasıyla veya kuru ve yumuşak bir bezle ( bez kesinlikle ıslak olmayacak) temizlenir.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Arap sabunu, bulaşık deterjanı, koltuk temizlik malzemeleri gibi ürünler koltuk temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Koltuk kumaşlarının yumuşak olması ve hoş kokuya sahip olmaları için yumuşatıcı ürünler de kullanılması mümkündür.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
Kumaşa işlemiş mürekkep, kan, çimen lekesi gibi inatçı lekeler. Uzmanlar sirkenin tek başına bu lekeleri çıkarmada etkili olmadığını savunuyor. Bu lekeler kumaşa çok hızlı nüfuz ettiği için asidin gücünden etkilenmiyorlar. Hatta sirke nazik kumaşları yıpratabiliyor bile.
Temizlikte genellikle elma sirkesi kullanılsa da beyaz sirke de oldukça etkili bir üründür. Lekeleri çıkarmasının yanı sıra kumaşın bembeyaz olmasını sağlar. Bir su bardağı beyaz sirke ile su karışımı lekeleri çıkarmak için yeterlidir. Bazı leke türlerinde aspirin de oldukça etkilidir.
Yapmanız gereken ise sadece temizlik suyuna beyaz sabun ekleyip koltuklarınızı silmek olacak. Dilerseniz beyaz sabunu rendeleyip sıcak suyla eritebilirsiniz. Eğer sıvı beyaz sabun temin ettiyseniz sıvı formül kullanabilirsiniz.
Bilindiği gibi sirke çeşitlerinden, beyaz sirke ile temizlik en çok tercih edilen yöntemdir. Evinizin her alanında güvenle beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz.
Önce beyaz sirke tüm görevlerde etkili olacaktır. Bir kapta 500 ml beyaz sirke, 200 ml ılık su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın. Kanepeyi ovalamadan önce iyice sıktığınız bir süngeri alın. Temiz suyla nemlendirilmiş bir bezle durulayın, ardından temiz, kuru bir bezle kurulayın.
Renkleri benzeyebildiği için iki sirkenin de aynı olduğu düşünülebilmektedir; ama elma sirkesi elmadan yapılır, beyaz sirke ise farklıdır. Mısır ya da şeker pancarının fermente edilmesi sonucu elde edilen beyaz sirkenin alkol oranı yüksektir ve bu nedenle dezenfektan olarak da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri