Modem, internet bağlantınızın hızını etkileyen bir cihazdır. Eski bir modem, yeni teknolojileri desteklemediğinden, internet hızınızı düşürebilir. Modeminizi güncelleyerek, internet hızınızı artırabilirsiniz.
Altyapı, ADSL, ethernet kabloları, modemler, router gibi pek çok etken internet hızının değişkenlik göstermesine sebep olabilir. Bunlara ek olarak modemin bulunduğu yerin uzaklığı gibi çok basit çevresel faktörler de internet hızının değişmesine ya da bir anda düşmesine sebep olabilir.
İnternet hızı telefon hattından İSS (İnternet Servis Sağlayıcı) konumuna varana kadar bir çok faktörden etkilenebilmektedir. Kullanılan modem, telefon hattında kullanılan kablo, iç bina tesisatı, bağlantının paylaşıldığı cihaz sayısı bu etkenlerden bir kaçıdır.
Modem kalitesi daha çok bağlantı stabilitesini etkiler. Mesela bağlantı hızı yavaşladığında modeme reset attığınızda bağlantı düzeliyor ise kaliteli modem ile buna gerek kalmayabilir.
İnternet hızını etkileyen birçok faktör vardır ve bu faktörlerden biri de router'dır. Router, internet hızını azaltabilir veya artırabilir. Bu nedenle, router'ın internet hızına olan etkisini anlamak, daha hızlı ve istikrarlı bir internet bağlantısı elde etmek için son derece önemlidir.
İlgili 15 soru bulundu
Modem değişimi genellikle modemin yeterli gelmediği durumlarda yapılır. Örneği fiber internet bağlantısına sahip kullanıcıların ADSL modeme sahip olduğu durumlar olabilir. Bu gibi durumlarda internet hızı yeterince verimli olmaz. Böyle bir durumda ADSL modemi uygun hızdaki bir modem ile değiştirmek sorunu çözecektir.
Mevcut modeminizi yenisiyle değiştirebilirsiniz. İnternet hizmet sağlayıcısını değiştirebilir veya geniş bant paketinizi yükseltebilirsiniz. Ev ağında kaç cihazın çalıştığını kontrol edin ve kullanılmayan cihazların bağlantısını kesin. Arka planda çalışan bant genişliği gerektiren uygulamaları ve görevleri kapatın.
Bu iki kavram arasındaki en önemli fark ise şudur; router olmadan internete bağlanmak mümkündür ama modem olmadan sadece router ile internete bağlanmak mümkün değildir. Daha yüksek internet hızı elde etmek için ise tercih etmeniz gereken bağlantı türü elbette ki fiber.
Modeminde ya da router'ında teknik bir arıza olabileceği gibi modemin verdiği Wi-Fi sinyalinin gücünün yetersizliği de yavaş bir internet bağlantısına sebebiyet verebiliyor.
Casus yazılımlar ve virüsler kesinlikle sorunlara neden olabilirken, İnternet bağlantı hızınız eklenti programlarından, bilgisayarın bellek miktarından, sabit disk alanı ile durumundan ve çalışmakta olan programlardan da etkilenebilir. İnternet performansının en sık nedenlerinden ikisi casus yazılımlar ve virüstir.
Söz konusu işlem için özel olarak geliştirilen cihazlar, kısa sürede istenen sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olur. Wi-Fi güçlendiriciler, internet hızınızı artırırken işlemleri de çok daha kolay bir şekilde yapmanızı mümkün kılar.
İnternet bağlantınızın hızı sürekli değişebilir, ara sıra bağlantı kopmaları ya da sinyal yetersizliği olursa sorun modeminizdedir. Bu nedenle cihaz değişikliği yapmanız gerekebilir. Modemin LED'i yanlış renk ya da hiç yanmıyorsa sorun giderme bilgileri için internet servis sağlayıcınıza danışabilirsiniz.
Megabit cinsinden ifade edilen bu veri sayısı standart bir hız birimidir. ADSL modemler maksimum 24 Mbps bağlantı hızına ulaşırken, VDSL modemlerde bu sayı 125-150 Mbps arasındadır. İnterneti en hızlı şekilde kullanmanıza imkan sağlayan fiber destekli modem ise 1000 Mbps yani 1 Gbps hıza kadar çıkabilir.
20 Mbps internet hızı, tek kişilik kullanım için oldukça iyi bir hız. 20 Mbps büyük bir dosya indirebilir, Full HD yayına kesintisiz şekilde erişebilirsiniz. Ancak modem birden fazla kişi tarafından kullanılıyorsa 20 Mbps yavaş kalabilir.
hocam merhaba konu başlığınıza göre cevap vereyim.her modem her internete uymaz,bunların çeşitli standartları vardır,ve farklıdır,adsl,adsl2,vdsl,vdsl2,hatta hipere,fibere göre bile değişir.iki cihazında marka ve modellerini yazarsanız,yardımcı olma şansımız olabilir.
Modem güncelleme işleminin sunduğu en önemli avantajlardan bir diğeri de güvenlik seçeneklerinizin güncellenmesini sağlamasıdır. Yapacağınız güncellemeler ile modeminizin yazılımındaki güvenlik açıklarını kapatabilir ve son sürüm güvenlik protokollerine sahip olabilirsiniz.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanında kablosuz ağ simgesini tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası sinyal gücü ölçeri temsil eder; ne kadar çok çubuk yanarsa sinyal gücü de o kadar güçlü olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri