MODEMİ AÇIK BIRAKMANIN ZARARLARI - Modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar veriyor. - Modemden radyasyona maruz kalmak kişide baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve hatta kanser gibi ciddi sağlık sorunları yaratıyor.
"Normal birşey devamlı kullanılan modemin ömrü daha kısa olur her eşyada olduğu gibi. Mesela devamlı olarak modemi açıp kapatmak zararlıdır. Çünkü modem açılırken belirli bir voltaj direkt modeme geliyor. Bu da belli bir süre sonra modemin arızalanmasına sebep oluyor.
Böylece veri paketlerinin modeminiz ve internet sağlayıcınız arasındaki akış hızı daha düzenli hale gelir. Modeminizi kapatıp açtıktan sonra tekrar kurulan bu bağlantı, çoğu zaman daha düşük gecikme süreleri (latency) ile sağlanır. Böylece, internet hızınız ve bağlantı kalitesi artabilir.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Aşırı derecede çalışan modemler aynen bilgisayarlar gibi ısınır ve yavaşlama eğilimine girebilir. Bunun için modemi dinlendirmek kapatarak belli bir süre aşırı ısınan modemi soğutmak İnternet hızınızı artırmakta kullanabileceğiniz ilk adım olarak karşımıza çıkıyor.
İlgili 21 soru bulundu
Çalıştıkları yerde sürekli elektro manyetik sinyale maruz kalan kişiler gece verimli bir uyku uyuyamıyorlar ve çok ciddi kronik yorgunluk sendromu yaşıyorlar. Bu sorunların Wi-Fi sinyaline bağlı olma olasılığı çok yüksek” diye konuştu.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor.
Hayır, gelmez. Modemi kapatmak için bir sebep de yok aslında. Pek elektrik harcamıyor.
Modemlerin genellikle iki adet anteni bulunmaktadır. Antenlerden birini dikey diğerini ise yatay bir şekilde yerleştirmelisiniz. Sinyal mümkün olan en yüksek güç ile iletilecektir.
Genel olarak, 3-3,5 metre kullanılmasını önermekte birlikte ofis ve kapalı ortamlar için max 5 metre konumlandırılmasını öngörülür. Örneğin kapalı alan yada ofis ortamındaki tipik kablosuz bant genişliği kapasitesi için AP'lerin yaklaşık olarak 10-15 metre yerleştirilmesini önerilir.
Ayrıca modemin yaydığı radyasyonu engellemek istiyorsanız modeme kablosuz şekilde bağlı olan cihazların bağlantısını kesmeniz yeterli. Kablolu bağlantıdan herhangi bir radyasyon yayılımı söz konusu değil. Sorunuza dönecek olursak normal şekilde kapatılmış cihazların fişini çekmekte bir sıkıntı yok.
Genelde yanması aşırı ısınmadan değilde voltaj dalgalanmalarından oluyor. Yani bir araştırma yapılsa herhalde 2 yıldır modemi açık olan adamın modemine birşey olmazken bu konuda çok titiz davranan günde modemini 3 saatten fazla açık bırakmayan bir kişinin modemine o 3 saatlik kullanımda düzensiz voltaj gelip yakabilir.
Modem, elektromanyetik dalgalar ile alışveriş sağlayan bir cihazdır. Hal böyle olunca, modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar verir. Modemden radyasyona maruz kalmak kişide baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve hatta kanser gibi ciddi sağlık sorunları yaratabilir.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor. Nöroloji Uzmanı Doç.
Modemin konumu da önemlidir. Telefonunuzla modemin çekmediği bir alana giderseniz internet daha yavaş olur. Kısacası modemden ne kadar uzaklaşırsanız hızınız o kadar düşer. Kablolu ve kablosuz internet de internet hızını etkiler.
GECE MODEMİ KAPATMADAN YATMANIN RİSKLERİ
Modem açık kaldığında ev interneti sürekli aktiftir. Bu yüzden kötü amaçlı yazılımlar ve hacker saldırılarına açık hale geliyor. Modem kapatılmadığında saldırganların erişimine açık kalan ev ağından kişisel bilgiler çalınabilir.
Modemler Neden Bozulur? Modemlerin bozulmasında en yaygın olarak bilinen neden ısınmasıdır. Elektronik bir cihaz olduğu için, çalıştığı süre boyunca ısı üretir ve genelde uzun süre kapanmadıkları için modemlerin soğuma ihtimali azalır. Modemi arada bir resetlemek ve soğutmak, bozulmaların önüne geçebilir.
Wi-Fi, bir tür enerji olan elektromanyetik radyasyon yoluyla veri gönderir. Radyasyon, elektromanyetik alanlar (EMF'ler) adı verilen alanlar yaratır . Wi-Fi'den gelen radyasyonun kanser gibi sağlık sorunlarına neden olduğuna dair endişeler var. Ancak şu anda insanlarda bilinen herhangi bir sağlık riski bulunmamaktadır.
Modeminize bağlı olan kablolarda olası temassızlık, aşınma veya kopma olmasıdır. Böyle bir durumda internet bağlantınız kesilebilir ve modeminizin İnternet ışığı kırmızı yanar. Ayrıca eğer kablolarınız yanlış portlara (girişlere) takılı ise modem ışıkları kırmızı yanar ve internet bağlantısı sağlanamaz.
Tüm elektronik cihazlar gibi, modemler de kullanım sırasında ısı üretir. Modemler normalde sürekli açık oldukları için asla soğuma şansları yoktur ve genellikle hep sıcaktırlar. Bunun nedeni, çoğu modemin içerisinde pasif soğutmaya sisteminin olmamasıdır.
Modeminiz mutfaktaysa dikkat! Mutfak aletleri wifi dalgalarını olumsuz etkiliyor. Buzdolabı, mikrodalga fırın, çamaşır ve bulaşık makineleri de wifi sinyallerini azaltıyor. Balık fanusları çevresinde olan modeminizin yerini değiştirin.
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
Özellikle hareketin ve ışığın yüksek olduğu koridorlara koyulan modemlerde sinyaller her odaya eşit dağılmıyor. Çok elektrik taşıyan ev aletlerinin yanında duran modemden yeterince verimli sinyal alınamıyor. Örneğin TV, radyo vb. elektronik cihazların yanında duran modemin wifi sinyali gönderme oranı gittikçe azalıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri